Cocktailul Sazerac este unul dintre cele mai vechi cocktailuri
clasice americane, originar din New Orleans. Este un amestec aromat
și intens, bazat pe whisky sau coniac, cu accente de absint și
bitter.
Ingrediente pentru Cocktail Sazerac - Rețetă clasică
60 ml rye whiskey
1 cub zahăr
2-3 picături Peychaud’s bitters
1 cub zahăr
2-3 picături Peychaud’s bitters
1 strop absint
gheață
pentru ornat o coajă de lămâie
Mod de preparare:
Se pune gheață într-un pahar de modă veche pentru a se
răci.
În alt pahar se zdrobește cubul de zahăr și se amestecă
cu Peychaud’s bitters până devine ca o pastă.
Adaugă whiskey-ul și câteva cuburi de gheață, apoi
amestecă ușor.
Se aruncă gheața din primul pahar și se adaugă absintul,
se rotește paharul în așa fel încât să ajungă absintul pe pereți,
apoi varsă excesul.
Strecoară amestecul de whiskey cu zahăr în paharul cu
absint.
Nu se mai adaugă gheață.
Se servește imediat ornat cu o coajă de lămâie, care se
răsucește deasupra paharului pentru a-și elibera
uleiurile.
Sursa foto: AI