Va povesteam intr-un articol anterior cum imi curat eu tenul cu aparatul cu ultrasunete.
Insa acel tip de dispozitiv nu se foloseste mai mult de 2 ori pe saptamana pentru ca orice e mult strica.
Azi o sa vorbim despre curarea tenului “la rece”, fara a folosi un aparat electric. Curatarea aceea de zi cu zi, parte din ritualul de seara si cand e timp chiar si de dimineata .
1. Demachierea
Auzim mereu cat de important este sa te demachiezi in fiecare zi, sa nu mergi cu make up pe fata la culcare. Da, evident, este extrem de important sa ne demachiem fie si doar cu apa si sapun in conditii extreme dar sa nu mergem niciodata la culcare cu make up pe fata.
Nu cred ca este ceva mai daunator de atat, porii aceia inchisi pe tot timpul noptii, frecarea obrazului pe perna incat sa bagam si mai adanc in piele in afara de make up si praful strans de-a lungul zilei pe fata…brrrrr… parca simt cum imi apar cosuri sau puncte negre doar scriind despre asta.
Dupa aceasta lunga introducere va spun ca niciodata nu fac asta si oricat de obosita sunt, chit ca imi iau un servetel demachiant in pat cu mine si ma curat cu ochii inchisi tot o fac chiar, daca nu am fost machiata in ziua respectiva.
Ce folosesc?
Mie imi place mult Avène Skin Care demachiant pentru ochi pentru piele sensibila dar mai folosesc si Bioderma sau L’oreal Apa micelara bifazica L’OREAL PARIS Skin Expert. De ce aceste produse? Pentru ca mie imi ofera ce imi doresc: o demchiere temeinica dar sensibila si hidratare. Chiar daca uneori nu am folosit crema dupa tenul meu nu s-a uscat si arata bine dimineata.
Tips! Chiar daca tendinta este sa tragi cu discheta din interiorul ochiului spre exterior in dorinta de a curata cat mai bine…. nu e ok. Pielea ochilor este sensibila si aceasta miscare favorizeaza aparitia ridurilor. In masura in care machiajul nu este foarte greu si lotiunea demachianta e buna. Tamponati repetat zona pana este curata. Cat mai putin tras de piele intr-o directie sau alta.
2. Curatarea profunda
Dupa demachiarea propriuzisa, de indepartare a produselor de make-up si a prafului, urmeaza o curatare profunda. Aceasta te asigura ca indepartezi tot ce e pe piele si pregateste tenul pentru aplicarea cremei sau serurilor de noapte.
Pentru aceasta etapa mie imi place sa folosesc un burete natural din celuloza pentru cea zilnica si de doua trei ori pe saptamana cel Konjac, care este mai abraziv si mai dur. Eu le achizitionez pe ale mele de la DM pentru ca sunt absolut rezonabile la pret si foarte bune.
Info!
Ce este buretele Konjac?
Este un burete vegetal, format din radacina plantei cu acelasi nume. Este un anumit tip de plantă poroasă care se gaseste în Asia si din care se confectioneaza acest burete foarte benefic.
Fiind un produs natural e bland cu tenul insa in acelasi timp ofera o curatare temeinica. Eu o consider o alternativa mai putin messy a malaiului, avand texturi similare.
Dupa ce imi ud tenul cu apa, aplic pe burete lotiune de curatare a tenului. In prezent eu folosesc alternativ una de la Avene cu apa termala si una de la La Roche Possay pentru ten sensibil.
Curat tenul cu spuma formata pe burete cu miscari circulare si cat mai putin agresive pentru ten.
Acum in sfarsit poti simti tenul cu adevarat curat si pregatit pentru etapa urmatoare.
3. Hidratarea
Eu inainte de a-mi aplica crema de noapte pe tenul stralucitor de curat imi place sa aplic vitamina C. Da, vitamina C pe care o poti gasi la farmacie ca fiole injectabile. O fiola ma tine si o saptamana iar eu o prefer oricarei alta solutii cu vitamina C in componenta. Pentru ca, evident, usuca putin tenul, imediat dupa aplic o crema hidratanta sau un ser cu acid hialuronic.
Aici, la punctul asta, sfatul meu este sa aplicati crema hidratanta care va face voua bine. Eu una am multe creme preferate. Orice ten chiar daca este de un anumit tip are si el diverse etape. Desi nu am avut niciodata un ten acneic in anumite perioade ale lunii pentru cateva zile tinde sa se incarce si sa fac unul doua cosuri uneori. Uneori tenul meu este uscat sau prea gras, alteori simt ca are nevoie de mai multa fermitate cand nu m-am odihnit cat trebuie si asa mai departe.
In concluzie, in functie de perioada, folosesc alternativ diverse tipuri de creme care mie imi fac bine. Le voi enumera intr-un articol viitor.
Ajunsa la finalul ritualului, care din povestire pare lung, insa in realitate nu depaseste 10 minute, eu va urez un somn usor si odihnitor, ceea ce nu poate inlocui nicio crema din lume si o hidratare corecta.
Keep on shining!