Skoda VOS in Romania

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Volga neagra

Cam toti pasionatii auto din Romania stiu despre drezina Skoda VOS in Sinaia, despre care tot circula zvonul ca a fost masina Anei Pauker. Masina fusese expusa la Fetesti. Ulterior a mai aparut una tot la Fetesti, care venise de la Medgidia. Mai mult, am gasit imagini (e drept, cam vechi) cu  a treia drezina, undeva intr-o zona de munte: se pare ca in total au fost cinci facute drezina.

Astazi pot sa va prezint o poza de-a dreptul exceptionala, aratand masinile elitei comuniste in anii 50. In poza se regasesc cinci Skoda VOS (din 107 fabricate), plus limuzine ZIS si ZIM, Buick model 1949, si Chevrolet model 1951. (Char daca era epoca cea mai dura a comunismului, "tovarasii" inca se faleau cu masini americane.)

Skoda VOS e foarte, foarte rara astazi. Una e in China, alta in Albania, in stare precara, alta la muzeul Skoda, inca una in Cehia intr-un muzeu si a cincea intr-o colectie particulara in Slovakia. Plus doua, posibil trei, in Romania. Acuma, trebuie si sa le pa...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Articole Promovate