Sos picant

  • Postat în Life
  • la 16-10-2016 08:51
  • 227 vizualizări
Sos picant
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Retete culinare pentru voi
Sos picant sau pe 'americaneste' hot ketchup ?

Ingrediente:

- 3 kilograme de gogosari
- 1 kg de ardei capia
- 1 kg ardei grasi
- 1 kg de morcov
- 1 kg de ceapa
- 1 telina cu tot cu frunze
- 4 kg de rosii
- ½ litri ulei
- 5 ardei iuti
- sare si usturoi dupa gust


Rosiile taiate, in patru, se pun la fiert cam 15 min.
Apoi se adauga morcovul, telina
si ceapa, taiate in bucati mari + ardeiul iute
si se mai lasa la fiert 15 minute.

La final se adauga ardeii capia, gogosarii si ardeii grasi
si se lasa pe foc pana cand toate legumele sunt fierte.
Dupa ce se racesc, legumele fierte se dau prin storcatorul de fructe sau prin separatorul manual de rosii pentru ca toate semintele si pielita sa fie inlaturata. Eu am folosit storcatorul de fructe ca sa mearga mai repede treaba.
Sucul obtinut se pune iar la fiert cu ulei, sare si usturoiul pisat, pana se ingroasa. L-am lasat sa scada la jumatate, ca sa obtin o constistenta cat mai apropiata de a ketchup-ului din comert.
La inceput, am lasat sa fiarba la foc mare cam 5 min, apoi la foc mic.
L-am ambalat in sticlute mici (am cumparat suc de afine.....si bine ca nu le-am aruncat).
Asta e consistenta sosului. Si, cum aveam in casa o sticla de plastic (goala) de la un ketchup am umplut-o cu sosul meu, super!
Trebuie sa recunosc ca e ceva de munca, dar merita.
Pofta buna!


De același autor

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente