Suc de rosii...sau mai spre bulion, deci un suc de
rosii putin mai gros ?
Am cumparat 10 kg de rosii din piata, de la o
batranica care vine cu produse bune, gustoase, aproape asa cum se
gaseau cu ani, multi ani in urma. Le-am spalat, curatat si taiat in
bucati, cat sa intre pe orificiul masinii electrice de facut suc de
rosii. Daaa...mi-am cumparat masina noua, nu-i fac reclama, doar ma
bucur ?
Spre deosebire de alte aparate, imi place ca nu
trebuie sa mai dau pulpa iar si iar pana ies doar cojile si
semintele, din prima ies foarte bine. Pana anul asta faceam sucul
cu masina manuala, deci, am evoluat ?. Am umplut oala mea cea mai
mare si am pus-o la foc iute, pana a inceput sa
fiarba.
Amestec bine si dau focul mic, sa fiarba in
liniste pana scade cam la jumatate. Depinde cat de gros vreau sa
fie, imi place mai grosut. In afara de rosii nu pun nimic, il vreau
natural, atat! Si e tare bun asa.
L-am pus fierbinte in sticle foarte bine spalate
si sterilizate in cuptor si ca sa nu le mai sterilizez in baie de
apa 2 zile la rand, le-am intors si le las asa pana se racesc
(peste noapte, in acest caz) si gata.
Au iesit 4 litrii. Sunt multumita. Probabil il voi folosi la
zacusca, in toamna. Oricum mai fac, ca-mi place.