Ingrediente:
- 1 kg broccoli
- 30 g unt
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 varf de cutit boia iute
- sare
- 900 ml apa
- ¼ lgr bicarbonat de sodiu
- 450 ml supa
- 100 g cascaval ras
- 50 g parmezan ras
- piper
Se spala broccoli in apa rece in care am adaugat sare si bicarbonat, se taie buchetelele de broccoli
se curata tulpinile si se taie in bucati,
se toaca ceapa
si usturoiul.
Intr-o oala topim untul la foc mediu
si cand s-a incins adaugam broccoli, ceapa, usturoi, boia iute si 1 lgr. sare. Calim, amestecand frecvent, aproximativ 5 - 6 minute.
Adaugam 250 ml apa si ¼ lgr. bicarbonat si lasam sa fiarba acoperit, la foc mic, timp de 20 min. amestecand din timp in timp.
Apoi adaugam 450 ml supa si 200 ml apa si dam focul la mediu sp...