Supa de dovleac Hokkaido cu brînza Reblochon

  • Postat în Culinar
  • la 25-09-2015 14:00
  • de Maya M
  • 322 vizualizări
Am destule supe de dovleac pe blog, dar una mai merge. Îmi plac atît de mult supele din tot felul de dovleci…de fapt știți voi, ador toată familia Cucurbitaceae.  
Hokkaido e un dovleac mai mititel cu coajă subțire portocalie-roșiatică ( red Hokkaido ), care prin fierbere devine moale și poate fi consumată. Totuși eu curăț dovleacul. Pulpa este parfumată cu miros dulceag de aceea potrivește bine și la plăcinte sau prăjituri gen Carrot Cake ( înlocuiți morcovii cu dovleac ras, un deliciu ), muffins, chiar și crud în salate, copt cu zahăr și scorțișoară - un desert minunat! Semințele acestui dovlecel sînt mari și grase, dacă nu vă este lene și le cu...