Super atlase si enciclopedii pentru copii (si nu numai)

  • Postat în Litere
  • la 13-05-2020 17:53
  • 288 vizualizări
Super atlase si enciclopedii pentru copii (si nu numai)
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe 100decarti
Cititul dezvolta creierul cu tot ce inseamna el - memorie, gandire, ratiune, intr-un mod pozitiv cum nu pot face alte activitati.
Când citim sau experimentăm o intamplare in viata reala, sunt stimulate exact aceleași zone ale creierului. De asta e bine sa citesti carti care iti plac, e bine sa dezvolti placerea de a citi copiilor, deoarece cartile pătrund în profunzimea ființei noastre, iar daca ceea ce citim ne place, asta produce o stare de bine si de fericire.
Daca pentru a ne mentine corpul sanatos si tonifiat facem miscare, cititul este echivalentul exercitiilor de fitness - duce la dezvoltarea si mentinerea agilitatii mintii noastre - ceea ce orice parinte doreste pentru copilul sau.
Cand citim, creierul nostru se comporta ca o camera video care proiecteaza imagini - nu ati observat ca atunci cand cititi va transpuneti intr-o lume care pare reala, o lume creata chiar de mintea dumneavoastra?
Toate studiile care se fac asupra creierului unei persoane care citeste duc la concluzia ca mintea acelei persoane, comportamentul si personalitatea se dezvolta intr-un spirit cu adevarat spectaculos.
Ce vreau sa spun este ca merita sa dezvoltati dorinta copiilor de a citi, sa profitati de curiozitatea lor innascuta, si nu doar prin emisiuni interesante la tv, ci prin carti, acestea aduc o stimulare a mintii mult mai intensa si mai profunda.

In acest articol va aduc in atentie o serie de atlase si enciclopedii care ii vor incanta si pe adulti, nu doar pe tineri si copii.

Oferta vine de la Editura Litera - unde sunt afiliat.

Enciclopedia enciclopediilor
De la insecte incredibile și dinozauri carnivori la pietre prețioase și Roma antică, cartea iți oferă o lume de informații pe fiecare pagină.
Cu peste 10,000 de imagini și o sumedenie de date fascinante despre știință, natură, sporturi și istorie, aceasta este enciclopedia ilustrată supremă.
VEZI MAI MULT!
Enciclopedia enciclopediilor

PLANETELE. Ghid ilustrat complet al sistemului solar
Explorează peisajele vulcanice de pe Venus, dunele de pe Marte, necuprinsele adâncuri de pe Jupiter și alte minuni ale sistemului solar. Imagini de o uimitoare claritate și hărți de cea mai mare acuratețe dezvăluie fiecare planetă și fiecare satelit major în detalii fascinante, de la atmosferă la nucleu.
Bazat pe descoperiri și date de la NASA, volumul Planetele te poartă într-o călătorie incredibilă prin lumi care provoacă imaginația
VEZI MAI MULT!
PLANETELE. Ghid ilustrat complet al sistemului solar

100 de lucruri despre istorie
Oamenii din arctica își făceau unelte din meteoriți.
Regina inês a portugaliei a fost încoronată după moarte.
Cele mai dure examene din istorie erau, uneori, fatale.
VEZI MAI MULT!
100 de lucruri despre istorie

100 de lucruri despre spațiu
Astronauții trebuie să învețe abilități de supraviețuire în sălbăticie.
Dacă descoperi o cometă, va purta numele tău.
Pentru a scăpa dintr-o gaură neagră, ar trebui să zbori mai repede decât viteza luminii.
Satelitul Europa are gheizere de gheață gigantice.
VEZI MAI MULT!
100 de lucruri despre spațiu

Arta. Enciclopedie pentru copii
Înțesată de imagini uimitoare și comentarii pertinente, Arta: enciclopedie pentru copii este un ghid esențial pentru artele vizuale.
Urmărește evoluția în pictură de la peșterile preistorice la Pop Art. Familiarizează-te cu sculptura antică și modernă.
Descoperă cum fotografia reflectă – sau distorsionează – lumea reală.
VEZI MAI MULT!
Arta. Enciclopedie pentru copii

Atlas enciclopedic al Pământului
De la epave și aglomerări urbane la viața sălbatică și la uragane, hărți și imagini fantastice îți arată lumea așa cum este.
Care sunt cei mai activi vulcani?
Care este cel mai fierbinte loc de pe Pământ?
Care sunt cele mai lungi migrații?
Care sunt cele mai letale creaturi din lume?
Peste 80 de hărți incredibile prezintă cele mai interesante date din geografie, natură, istorie și tehnologie în acest ghid fascinant.
VEZI MAI MULT!
Atlas enciclopedic al Pământului

Atlas ilustrat pentru copii
Hărțile din acest atlas incredibil iți arată numeroase țări ale lumii și multe popoare, precum și regiuni străbătute de fluvii, munți, păduri, câmpii sau deșerturi.
Din înghețata Antartica la pădurile tropicale luxuriante din Brazilia și la deșerturile uscate și fierbinți ale Africii, iată o lume minunată care te așteaptă să o descoperi.
VEZI MAI MULT!
Atlas ilustrat pentru copii

Atlasul aventurilor. Animale
Rachel Williams, Emily Hawkins
Pornește într-o călătorie plină de aventuri și fă cunoștință cu cele mai remarcabile făpturi din regnul animal.
Privește cu atenție SUPERBELE HĂRȚI ILUSTRATE ALE CONTINENTELOR și descoperă cu ajutorul lor animale care trăiesc și supraviețuiesc în cele mai diverse habitate.
Scufundă‑te cu NARVALII în căutare de hrană printre ghețurile arctice, joacă‑te cu puii de URANGUTAN din Borneo sau suie în munții Chinei pe urmele unui PANDA URIAȘ – și vei avea parte de CEA MAI AVENTUROASĂ CĂLĂTORIE în toate colțurile lumii!
În paginile bogat ilustrate ale acestui album, micii exploratori ai naturii vor descoperi sute de detalii captivante și o mulțime de informații surprinzătoare.
VEZI MAI MULT!
Atlasul aventurilor. Animale

Cum să fii bun la știință, tehnologie și inginerie
Explicații pas-cu-pas și o grafică amuzantă fac înțelegerea științei, tehnologiei și ingineriei la fel de ușoară ca primele litere ale alfabetului.
Nu trebuie decât să urmezi pașii numerotați pentru a afla despre tot, de la atomi și ADN la avioane cu reacție și vaccinuri.
VEZI MAI MULT!
Cum să fii bun la știință, tehnologie și inginerie

Istoria lumii în date. De la Epoca pietrei până în anul 2000
Dacă vrei să afli când a fost inventată roata, când s-a născut Shakespeare sau când a ajuns primul om pe Lună, fii sigur că vei găsi răspunsul în cartea aceasta. Cu peste 3 500 de date și o bogăție de ilustrații revelatoare, Istoria lumii în date este un ghid indispensabil pentru toți cei care vor să știe cine, când și unde. Vei descoperi în ea prezentări succinte, dar riguroase, ale celor mai importante momente și realizări din istoria omenirii: războaie și revoluții, invenții și descoperiri epocale, mișcări artistice, ascensiunea și căderea marilor imperii – de la primele așezări umane, vechi de peste 10 000 de ani, până la începutul mileniului al III-lea. Pe piață sunt o mulțime de cărți de istorie excelente, [dar] aceasta este unică prin maniera de prezentare comparativă. Foarte recomandată pentru copiii de gimnaziu.“ The School Librarian
VEZI MAI MULT!
Istoria lumii în date. De la Epoca pietrei până în anul 2000

Miracolul vieții pe Pământ. Povestea evoluției
Anne Rooney
Cum au apărut primele celule? Dacă omul provine din maimuță, de ce mai există maimuțe? Cum au ajuns păsările să zboare?
Vino cu noi într-o călătorie extraordinară în istoria vieții pe Pământ, în această carte neobișnuită și minunat ilustrată! Explorează una dintre cele mai uluitoare idei ale științei moderne: felul în care selecția naturală a dat naștere incredibilei diversități a formelor de viață de pe planeta noastră.
VEZI MAI MULT!
Miracolul vieții pe Pământ. Povestea evoluției

Prizonierii geografiei. Lumea noastră explicată în 12 hărți simple
Tim Marshall
Cum au devenit Statele Unite o superputere?
De ce există războaie? Și de ce unele țări sunt bogate, iar altele, sărace?
Află răspunsurile la toate aceste întrebări și la multe altele în această carte revelatoare care îți explică în baza hărților cum anume geografia a influențat istoria lumii noastre.
Descoperă cum deciziile marilor conducători din istorie au fost condiționate mereu de formele de relief din jur – de munți, de fluvii și de mări – și de ce din cauza geografiei istoria pare să se repete la nesfârșit.
Această ediție ilustrată pentru copii a bestsellerului internațional Prizonierii geografiei, scrisă de experimentatul jurnalist Tim Marshall, este o introducere unică și remarcabilă în geopolitica lumii, fiind o sursă de inspirație pentru toate mințile curioase de pretutindeni.
„O nouă perspectivă din care să privești hărțile geografice... văzute ca niște indicatori pentru relațiile adesea tensionate dintre națiuni.“ New York Times
VEZI MAI MULT!
Prizonierii geografiei. Lumea noastră explicată în 12 hărți simple

Daca doriti sa vedeti mai multe astfel de volume, va invit in libraria on line LITERA!

Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si paginile de facebook 100decarti.

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente