Tabla zincata – metode corecte de utilizare

Tabla zincata – metode corecte de utilizare
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Pentru Webmasters
Una dintre cele mai importante proprietati ale tablei zincate este ca nu rugineste deoarece este protejata cu substante anticorosive. Trebuie mentionat insa faptul ca atunci cand tabla nu este prelucrata corect sau nu este depozitata in mod corespunzator ea se poate deteriora iremediabil. Este foarte important ca persoanele care implementeaza proiecte ce implica procesul de debitare tabla zincata, sa apeleze la persoane avizate din acest domeniu atunci cand nu stiu cum ar trebui sa debiteze tabla pentru a evita deteriorarea acesteia, si o investitie suplimentara implicit.
Din fericire pentru toti cei care au nevoie pe piata sunt numeroase firme care fac confectii metalice si care pot oferi ajutor in debitarea tablei si in alte proceduri similare. In prezent este dovedit faptul ca cea mai buna companie de pe piata din domeniu este Analko. Apeland la ei veti avea servicii rapide si impecabile, cu cel mai bun raport calitate pret.
Pentru cei care se intreaba la ce se poate utiliza tabla zincata, unul dintre raspunsurile posibile este pentru confectiile metalice. Mai exact acest tip de tabla se utilizeaza pentru a produce pereti exteriori, despartitori sau acoperisuri dar si pentru carcasele aparatelor si sistemelor de climatizare fiind rezistenta la actiunea prafului, razelor UB sau a apei, in comparatie cu diverse alte tipuri de tabla care mai pot fi gasite pe piata.
Distrugerea stratului protector de zinc
In momentul in care tabla este depozitata necorespunzator poate sa intre in contact cu apa provenita din diverse surse cum ar fi intemperiile si in momentul in care stratul de zinc ia contact cu aceasta apa se produce o reactie de electroliza inversa. Nu trebuie sa fie cantitati foarte mari de apa. Este suficient sa fie cativa stropi care ajung la stratul de zinc pentru a declansa aceasta reactie si in momentul in care tabla este afectata nu mai poate fi folosita. Se va vedea clar cum straturile protectoare devin o masa prafoasa gri care cade efectiv de pe tabla. In cazul in care va ganditi ca veti face economie utilizand tabla afectata, va anuntam ca aceasta rugineste intr-un an cel mult. Este recomandat ca toata tabla care a fost afectata sa fie inlocuita. De asemenea, nu este recomandat sa depozitati tabla afara nici macar cand considerati ca este acoperita de o folie de plastic.
.
Cele mai bune metode de depozitare
Tabla se depoziteaza utilizand paleti confectionati din lemn in depozite foarte bine ventilate si in care nu sunt diferente de temperatura mai mari de 10 grade. Atunci cand va ganditi ca o solutie de depozitare este afara, retineti faptul ca tabla va trebui sa fie protejata ermetic, si va trebui sa acordati o atentie deosebita partilor lateriale. Utilizati materiale care nu favorizeaza aparitia condensului, un exemplu in acest caz fiind materialele textile sau prelatele. Plasticul nu este util pentru depozitarea tablei deoarece vor genera condens si prin urmare apa, ceea ce ne duce cu cateva randuri mai sus. In cazul in care urmeaza sa debitati tabla utilizand flexul, va trebui sa retineti inca de la inceput ca pentru tabla cutata va trebui incalzirea prealabila a suprafetei.

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente