Tenerife tips and tricks

  • Postat în Life
  • la 13-02-2020 18:18
  • 365 vizualizări
Tenerife tips and tricks
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe crengux

Scriu acest articol in primul rand pentru mine, ca un suvenir, dar si pentru a-i orienta pe cei care vor sa calatoreasca in Tenerife si sunt in cautare de sugestii despre aceasta locatie. In Tenerife am calatorit cu “treaba”, insa am incercat, pe cat posibil, ca in timpul liber sa ma bucur de tot ce are de oferit aceasta insula. In primul rand, inainte sa plec, m-am documentat pe tot felul de bloguri de calatorie despre acest loc si de experientele altora pe insula. M-am interesat de cazare, de transport si mi-am facut un check list cu locurile pe care as vrea sa le vizitez, in limita timpului disponibil: Las Teresitas, Masca, Teide, los Gigantes.

Zborul

Am zburat cu Wizzair, zborul a fost direct din Bucuresti spre Tenerife Sud si retur. Aceste zboruri sunt permanente si periodice, dureaza 6 ore in total si nu am intampinat probleme nici la dus, nici la intors.

Transportul pe insula

Ca transport, am optat pentru inchirierea unei masini, intrucat sunt multe atractii, plaje, orasele in parti diferite ale insulei si este mai usor de ajuns asa la fiecare. Am ales agentia Auto Plus Car Tenerife, am rezervat masina pe site-ul lor inainte sa plecam in calatorie, nu a trebuit sa platim nimic inainte ci atunci cand ajungem. Am dat datele zborului si la aterizare ne-a asteptat, spre surprinderea noastra, un roman care lucra la agentia respectiva. Am dat pe masina undeva la 80 euro pe aproape o saptamana, cu asigurare inclus. Cred ca este printre cele mai ieftine agentii de rent a car de pe insula. Am facut noi plinul la masina, benzina e mai ieftina ca in Romania, depinde de unde o iei. Infrastructura este bine pusa la punct, insula e inconjurata de autostrazi, la fiecare kilometru este cate o iesire spre fiecare orasel/sat/statiune. In total, din nord spre sud sunt cam 100 si ceva de km de autostrada, insa pe partea din vestul insulei lipseste. Noi ne-am orientat folosind google maps, ne-am descurcat destul de bine tinand cont ca la noi in tara nu prea avem autostrazi. In cazul in care se intampla sa ratezi o iesire, foarte simplu poti reintra pe autostrada, sunt tot felul de poduri si bucle menite sa te ajute. Din acest punct de vedere, jos palaria pentru cei care au investit in aceasta insula.

Cazare

Mie mi se pare ca insula e impartita in 2, nord si sud. In nord, vremea e ceva mai rece, e mai mereu innorat, mult verde, iar statiunile linistite, potrivite pentru familii. In sud este mai cald, uscat, soarele este tot timpul pe cer si atmosfera este mai turistica, potrivita pentru tineri. Noi am avut cazare in nord, in Puerto de la Cruz, insa daca ai masina, poti ajunge oricand oriunde. Am facut rezervarea pe booking la hotelul Coral Teide Mar, ca pret mi s-a parut ieftin, comparativ cu preturile de la noi din tara. Acum nu stiu daca e din cauza ca era in extrasezon (luna mai), daca orasele din nord sunt mai ieftine sau daca hotelul in sine are preturi mai mici. Hotelul mi s-a parut curat, personalul amabil iar camera era spatioasa, avea o mini bucatarie si vedere la ocean. Ca si pozitionare, era aproape de mallul din Puerto de la Cruz si era usor de iesit cu masina spre autostrada.

Mancare

Noi ne-am facut plinul zilnic la Lidl sau la supermarketurile locale. In general au cam aceleasi produse ca la noi, insa pe partea de patiserie si mezeluri au si produse traditionale de-ale lor, cum ar fi chorizzo, gemul de banane si fructul pasiunii sau lichiorul de banane – pe care trebuie sa il incercati. Am mancat si la Burger King destul de mult, aveau o oferta buna la 5 euro doua meniuri. Si desigur, am mai mancat la restaurantele de pe plaja paella, tortillas (care este omleta de fapt) sau paste cu fructe de mare.

Puerto de la Cruz

Orasul mi s-a parut un constrast intre nou si vechi, lux si darapanare. Vedeam hoteluri inalte de 5 stele ‘pe opulenta’ situate langa hoteluri care stateau sa se darame sau care erau in renovare. Pentru luna mai, orasul era pustiu, seara mai ales dupa ora 10, nici o terasa nu mai era deschisa si nici un om pe strada. Nu are foarte multe plaje, iar singura plaja care mi s-a parut mai ok a fost Playa del Jardin. Este cu nisip fin negru, curata, insa nu are spargatoare de valuri si valurile sunt destul de mari, mereu steagul rosu era pus de salvamari. Ca vreme, am prins numai nori, doar in ziua plecarii era cat de cat soare si am observat ca se vedea Teidele din fiecare parte a orasului. Ca atractii, cred ca ati auzit de Loro Parque, noi nu am apucat sa il vizitam pentru ca se inchidea ziua destul de devreme (ora 4). In schimb, va recomand sa stati la o terasa pe acoperisul unui hotel, oricare, de lux sau nu, sa vedeti apusul. Am fost la hotel Atlantic Mirage, au o terasa cu bar si piscina, e superb totul acolo, iar privelistea nu se compara cu nimic.

Plaje

Tinand cont ca in nord plajele sunt mai putine, mici si salbatice, iar vremea innorata, am preferat sudul insulei pentru plaja si inot.

In nord am fost la Playa del Jardin, Bollullo si Las Teresitas. Poate ca in sezon plajele sunt ceva mai animate, noi le-am prins destul de pustii, cu putini oameni. Playa del Jardin, cum am mai mentionat, este in orasul Puerto de la Cruz, are nisip negru (care frige la soare), nu are spargatoare dar are salvamar. Plaja Bollullo este…….superba!!. Noi am ajuns spre seara, era innorat, dar cu toate astea, m-a impresionat foarte tare. Se ajunge cam de greu cu masina, apoi se coboara pe jos, dar plaja e wow. Nu are spargatoare, valurile sunt foarte mari si se simte aerul oceanic. Este imensa ca intindere, salbatica dupa mine, nu am vazut nici un om, e inconjurata de stanci, nisipul e negru si fin, iar la fiecare val plaja se netezeste. E vibeul acela de plaja clasica de ocean, ca intr-un videoclip. Trebuie neaparat sa o vedeti, chiar daca nu apucati sa faceti plaja sau sa inotati. Playa las Teresitas m-a cam dezamagit. In pozele de pe internet pare foarte faina, dar probabil pentru ca am prins nori si ploaie nu m-a dat pe spate. Nisipul e auriu, adus din Sahara aparent, are spargatoare de valuri iar in departare se vad platformele petroliere. In schimb orasul Santa Cruz din apropiere mi-a placut mult, are un aer tineresc, multa activitate atat ziua cat si seara si e pe stilul centrelor vechi din orasele europene.

In sud, e total alta treaba, atmosfera este mai animata, mai cald si mereu insorit. Am fost in Costa Adeje, la Playa del Duque si Playa Fanabe. Nisip galben, apa turcoaz, fara valuri. Multi turisti, statiunea bine ingrijita, magazine high-end si hoteluri luxoase.

Teide, Masca, Los Gigantes

Pe acestea 3 le-am vizitat pe toate in aceeasi zi. Am ocolit destul de mult, pentru ca desi la Teide se ajunge destul de usor din Puerto de la Cruz, noi am luat-o mai intai in vestul insulei si am vizitat prima data Masca, apoi Teide si apoi am coborat spre Los Gigantes. Pe partea de vest nu este autostrada, ci chiar la un moment dat, in munti, strazile devin foarte inguste, intortocheate si este multa ceata. Masca e un fel de Machu Picchu, mai multe nu am ce sa zic pentru ca pozele vorbesc de la sine, va recomand sa vizitati. Teidele si Parcul National sunt o experienta unica, efectiv mergi prin nori si ajungi deasupra lor, apoi vezi bucati de lava uscata si pini care cresc printre ea. La fel, nu am ce sa zic mai multe, trebuie sa fiti acolo ca sa vedeti vulcanul si zona din jur. Ma simteam pe alta planeta, pe Marte undeva. Dupa Teide, am coborat spre Los Gigantes, a fost un drum obositor, prin munti. Nu stiu daca este vreun punct de unde se vede mai bine peisajul, noi nu am fost inspirati sa il cautam si a trebuit sa ne miscam repede ca sa avem timp sa ne intoarcem. Nu m-a impresionat, nu am vazut de fapt mare lucru, poate nu am nimerit noi in zona de unde se vede cel mai bine.

Cam atat despre Tenerife, in total a fost o experienta unica, deloc costisitoare, insa trebuie sa tineti cont ca am fost in luna mai, in extrasezon, iar cazarea am avut-o in nordul insulei. Nu am vizitat parcuri tematice pentru ca nu am avut timp si am vrut sa profitam mai mult de ceea ce are de oferit insula in sine, plaje salbatice, peisaje superbe si experiente de neuitat.

De același autor

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente