THE MOSCOW TIMES.ANDREI NEGUTA,AMBASADORUL R.MOLDOVA LA MOSCOVA A FOST CONVOCAT DE MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE ALE RUSIEI DUPA DECLARAREA VICEPREMIERULUI DMITRI ROGOZIN „PERONA NON GRATA” DE CATRE CHISINAU!

 

Ambasadorul moldovean la Moscova Andrei Neguţă a fost convocat la Ministerul rus de Externe, după ce Chişinăul l-a declarat persona non grata, miercuri, pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin, relatează The Moscow Times.

Rogozin a fost nevoit vineri, în timpul zborului, să-şi anuleze o vizită oficială în Republica Moldova, unde urma să se întâlnească cu preşedintele moldovean Igor Dodon.

În timp ce avionul de tip S-7 se apropia de România, autorităţile române nu i-au permis intrarea în spaţiul aerian, a declarat vicepremierul întrun interviu pentru postul pro-Kremlin NTV. Aeronava, care mai avea puţin carburant, a fost nevoită să aterizeze în Belarus.

Rogozin l-a atacat miercuri pe omul de afaceri Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat (PD) moldovean, pe care l-a acuzat că se află în spatele incidentului din România.

Plahotniuc, un politician proeuropean, a îndemnat la retragerea trupelor ruse din regiu