Tocanita de ciuperci cu orez | FOTO : Mariana Mateescu
Ingrediente :500 g ciuperci champignon200 g orez3-4 cepe uscate1 ardei gras2 rosii2-3 linguri bulion2 morcovi2-3 catei de usturoi1 legatura de marar si 2 de patrunjel100 ml uleisare si piper dupa gust600ml supa de legumeMod de preparare :Ciupercile spalate le taiem in sferturi sau jumatati daca sunt mai mici.Tocam 2 din cele 4 cepe si punem jumatate din ulei intr-o caratita neaderenta.Calim ceapa si usturoiul tocat marunt pana devin usor galbui. Adaugam ardeiul tocat si apoi ciupercile. Amestecam usor.Lasam la foc potrivit pana se patrund bine ciupercile. Adaugam rosiile tocate si bulionul, iar daca este cazul mai punem putina apa calda. Dupa 5-6 minute adaugam mararul si 1 legatura de patrunjel tocate, sarea si piperul dupa gust si oprim focul.Intre timp pregatim orezul. Tocam ceapa ramasa marunt. Morcovul il taiem rondele si le calim impreuna in uleiul ramas. Ca