Hotul cuantic (Seria Jean le Flambeur, partea I) de HANNU RAJANIEMI - probabil cel mai important roman SF in 2015
O bucurie pentru iubitorii genului SF si FANTASY - reducere de pret la TOP 150 din aceasta categorie, 40% DISCOUNT!
In acest TOP 150 avem cu pret redus si Hotul cuantic (Seria Jean le Flambeur, partea I) de HANNU RAJANIEMI
„Cel mai bun roman SF pe care l-am citit in ani intregi. E greu sa recunosc asta, dar cred ca este un scriitor mai bun decat mine.”
Charles Stross
Hotul cuantic (Seria Jean le Flambeur, partea I) de
HANNU RAJANIEMI
Iata un scurt fragment de la inceputul volumului:
– Închisorile sunt cum erau înainte aeroporturile pe Pământ. Nimeni nu vrea să se afle aici. Nimeni nu trăieşte aici. Suntem doar în trecere.
Astăzi pereţii închisorii sunt din sticlă. La mare înălţime deasupra noastră se află un soare asemănător celui real, dar nu întocmai, ci mai palid. În jurul meu se întind cât vezi cu ochii milioane de celule cu pereţii şi podeaua din sticlă. Lumina filtrată prin suprafeţele transparente se reflectă pe podea în culorile curcubeului. Cu excepţia reflexiilor multicolore, celula mea e goală, ca şi mine de altfel: gol-puşcă, la fel ca în ziua în care am venit pe lume, fiindu-mi lăsat doar pistolul. Uneori, când câştigi, îţi dau voie să schimbi lucruri mărunte. Războmintea a avut succes. Are flori imponderabile care îi plutesc prin celulă, bulbi roşii, mov şi verzi crescuţi în nişte bule de apă, ca nişte versiuni animate ale propriului organism. Narcisistă nesuferită.
– Dacă am avea toalete, uşile s-ar deschide spre interior. Nimic nu se schimbă.
Ei bine, acum chiar încep să rămân fără replici.
Războmintea îşi ridică încet arma. Pedunculii care îi susţin ochii i se arcuiesc. Aş prefera să aibă un chip: mă irită felul în care se holbează la mine cu pădurea aceea umedă de globuri. Nu contează. De data asta o să funcţioneze.
Sau un alt fragment:
Mai întâi, Perhonen îmi confecţionează un costum. Materialul este prea moale; nu-mi place să port cerebromaterie, însă, văzându-mă într-o cămaşă albă, pantaloni negri şi o haină mov-închis, încep să-mi recapăt cât de cât simţul identităţii.
Apoi îmi arată spimescopul. Brusc, lumea capătă o nouă direcţie. Păşesc înăuntru, în afara propriului corp, deplasându-mi punctul de vedere în spaţiu pentru a vedea nava din exterior.
Am avut dreptate: Perhonen este o navă-păianjen oortiană. Este formată din module separate, legate între ele cu nanofibre, zone de locuit care se rotesc în jurul unei axe centrale, ca o maşinărie dintr-un parc de distracţii, pentru a crea o gravitaţie simulată. Firele formează o reţea prin care modulele se pot deplasa asemenea păianjenilor pe o plasă. Pânzele cuantice arată impresionant: sunt nişte inele concentrice, subţiri ca nişte baloane de săpun, confecţionate din atomi artificiali, întinzându-se pe o distanţă de câţiva kilometri în jurul navei şi având capacitatea de a capta atât lumina solară, cât şi mezoparticule de pe Magistrală şi spirale de lumină.
Mă uit pe furiş şi la propriul trup, iar acum sunt într-adevăr impresionat. Imaginea din spimescop este extraordinar de minuţioasă. O reţea de puncte cuantice sub piele, computere proteomice în fiecare celulă, computroniu dens în oase. Aşa ceva nu putea fi realizat decât în lumile din gubernia din apropierea soarelui. Se pare că salvatorii mei lucrează pentru Sobornost. Interesant.
-35% DISCOUNT pentru Hotul cuantic (Seria Jean le Flambeur, partea I) de HANNU RAJANIEMI - VEZI OFERTA!
VEZI INTREAGA OFERTA TOP 150 ADUSA DE NEMIRA - SF si FANTASY pana la 40% DISCOUNT!
Pentru a fi la curent cu promotiile librariior partenere on-line, va invit sa urmariti si paginile de facebook 100decarti ori+100deCarti
Pe site-ul meu 100decarti puteti gasi fragmente de 50-60 de pagini din carti, si librariile de unde puteti sa cumparati cartile ale caror fragmente le-am redat.