Ingrediente:
Crustă: (cu diametrul de 22 cm)
300 g făină de ovăz
30 g unt/ulei de cocos
130 g apă/ lapte vegetal
Varianta fără ovăz:
100 g stafide/curmale hidratate
150 g apă minerală/lapte vegetal
200 g făină hrișcă
10 g ulei de cocos
Mod de preparare:
PENTRU CRUSTĂ, se pun întâi într-un bol făina de ovăz cu untul și se amestecă formând o compoziție nisipoasă. Se adaugă apoi apa și se formează un aluat omogen ușor de modelat. Se întinde aluatul în forma dorită și se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, la 200 de grade, până când se rumeneste.
Pentru VARIANTA FĂRĂ OVĂZ
Pentru crustă se blenduiesc întâi stafidele cu apa minerală, se adaugă apoi făina și uleiul de cocos și se frământă un aluat moale, foarte puțin lipicios.
Se întinde aluatul pe o foaie de copt presărată cu făină de cocos/făin...