Tunisia denunță complotul împotriva identității sale arabe

  • Postat în Fapt divers
  • la 10-03-2023 10:44
  • 178 vizualizări
Tunisia denunță complotul împotriva identității sale arabe
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Octavpelin'sWeblog

Tunisia denunță complotul împotriva identității sale arabe

Președintele Tunisiei, Kais Saied, a atras atenția asupra acestei țări nord-africane, după ce a afirmat că mărirea prezenței emigranților africani ilegali poate fi considerată ca „parte a unui complot împotriva identității arabe – musulmane” a țării.

Cuvintele lui Saied sunt dure, dar corespund sentimentului pe care îl are populația, cel puțin în cea mai mare parte, despre comportamentul emigranților subsahariani, cărora li se atribuie continue infracțiuni contra proprietății și respectarea legilor tunisiene.

Există un plan criminal de schimbare a compoziției peisajului demografic al Tunisiei, iar anumite persoane au primit sume mari de bani pentru a acorda rezidență migranților subsaharieni”, a spus Saied.

Cu toate acestea, această declarație a fost criticată de organizațiile de apărare a drepturilor omului, afirmând că este împotriva Cartei Africane a Drepturilor Omului și Popoarelor. Articolul 2 interzice orice discriminare bazată pe rasă, iar articolul 5 insistă asupra respectării demnității ființei umane.

Tunisia a fost prima țară din Africa de Nord și Orientul Mijlociu care a adoptat o lege privind eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială, dar discursul de excludere al lui Saied subliniază că migranții sunt responsabili pentru crime, violență și „alte acte inacceptabile”. O acuzație susținută de partidele care îl susțin pe Saied.

Surse guvernamentale care nu au dorit să fie identificate au afirmat că, în ciuda criticilor din străinătate, mai devreme sau mai târziu „vor imita Tunisia” pentru că avalanșa de emigranți ilegali africani nu se rezolvă prin trimiterea de nave pe litoralul libian sau primirea lor pe coastă italiană fără măsură. Dimpotrivă, această situație l-a determinat pe Saied să „adopte o poziție al cărei obiectiv principal este să ne apărăm identitatea”.

Tunisia a fost un laborator de experiențe sociale de când președintele Zine el Abidin Ben Ali a fost răsturnat. În acel moment, a început așa-numita „primăvară arabă” și intrarea partidului islamist „En-Nahda” ca forță principală în Parlament.
Dar în urma numirii lui Kais Saied, cu sprijinul forțelor armate și al marilor afaceri, a avut loc o întorsătură semnificativă, până la punctul în care președintele tunisian a fost descris drept „dictatorul Ben Ali”.
Nu numai Tunisia ia decizii dure împotriva emigrării africane. Prim-ministrul britanic, Rishi Sunak, a anunțat că va prezenta o lege care interzice tuturor emigranților care traversează strâmtoarea de pe coastele franceze și belgiene, să solicite azil. Orice migrant care crede că ajungând pe țărmurile Marii Britanii, cu riscul vieții, nu va avea dreptul la azil și va fi deportat. O decizie care pare să aibă și acordul populației britanice.

„Revenim, poate, la ideea rea a „marelui înlocuitor”, inventată de extrema dreaptă europeană, conform căreia populația nativă europeană va deveni în cele din urmă o minoritate înaintea arabilor, asiaticilor și africanilor”, a spus el. în mod repetat radicalul francez de dreapta, Eric Zemour.

Articol scris pentru cotidianul de jurnalistul spaniol Manuel Ostos Lopez