U.E. UMILITA DE PRESEDINTELE USA ,DONALD TRUMP,GERMANIA SI FRANTA SCOASE DIIN JOCUL AFACERILOR CU …PETRODOLARII CARE NU AU MIROS!

Primul turneu extern al președintelui Donald Trump a adus semnarea unor acorduri de o valoare halucinantă cu Arabia Saudită – 380 de miliarde de dolari. Suma totală a fost anunțată de ministrul de Externe saudit pe 20 mai, în prima zi a vizitei lui Trump la Riyadh.

Una dintre rațiunile încheierii acestor contracte-record este prezentă în discursul lui Trump în fața monarhilor din Golf: președintele SUA a renunțat la condamnarea „terorismului islamic radical“ și preferă să le vorbească șeicilor doar despre „lupta dintre bine și rău“, să le spună că nu a venit pentru „a le ține lecții“. Este o îndulcire a tonului față de diatribele antiislamiste din campania prezidențială pe măsura contractelor semnate.

Marea lovitură este contractul pentru furnizare de armament american, în valoare de peste 100 de miliarde de dolari. Este mai mult decât fostul președinte Barack Obama a autorizat ca export de arme î...