În calitate de perfecționist în curs de recuperare și care iubește să găzduiască oameni, dar se luptă adesea să mă abțină să nu fac tot timpul cel mai mult întotdeauna, mi-am propus recent să mă bucur de propriile mele petreceri. Acest lucru înseamnă să delegați fără rușine sarcini unor prieteni binevoitori, să faceți duș cu o oră mai devreme decât cred că ar trebui (acesta este esențial) și să acceptați ideea de făcând mai puțin în departamentul de mâncare și băutură.
Cum arată „a face mai puțin” pentru mine? Strategia mea în aceste zile este să prezint lucruri cumpărate din magazin pe care le iubesc cu adevărat și să le fac să se simtă puțin fanteziste (cum ar fi turnul de cipuri!). Apoi investesc în realizarea unul farfurie spectaculoasă care nu mă va scoate, dar încă se simte creativ. Acel spectacol implică aproape întotdeauna aluat foietaj congelat, alias o petrecere într-o cutie. Este ușor de lucrat, mai puțin înfricoșător decât aluatul de patiserie de casă și totuși o regina totală a dramei, rumenirea și umflarea pentru a dezvălui nesfârșite straturi de fulgi.
Sezonul acesta, gustarea mea pe bază de foietaj este tarte soleil, o tartă care te oprește pe calea ta, cu răsuciri despărțite, umplute cu o umplutură de legume savuroasă. Am aflat pentru prima dată despre acest fel de mâncare franțuzesc de la prietena mea Sarah Jampel, care a dezvoltat unul inspirat de spanakopita când am lucrat împreună la Poftă bună. Versiunea mea își ia indicația de aromă dintr-un alt fel de mâncare clasic de petrecere: dip de spanac și anghinare. Vine împreună cu ingredientele din supermarket, iar rezultatul final este festiv și impresionant. Cel mai important, tarte soleil îți spune exact cum să o mănânci – răsucirile brânzoase țipă: „Trage-mă!”
Tarte Soleil cu spanac-anghinare
Serve de la 6 la 8
Mărcile de foietaj variază în ceea ce privește greutatea și numărul de foi dintr-un pachet. Dacă cutia dvs. de foietaj vine cu o singură foaie care este mai aproape de 14 oz., puteți fie să cumpărați două pachete și să faceți o tarte mai mare, fie să tăiați foaia în jumătate și să întindeți fiecare foaie pentru a obține două de 9″ sau 10″ se rotunjește. Tarta ta va fi puțin mai mică, dar nu mai puțin delicioasă.
Făină universală (pentru praf)
2 foi de aluat foietaj congelat (dintr-un pachet de 17,3 oz, cum ar fi Pepperidge Farm), dezghețat la frigider peste noapte
1 10 oz. ambalaj spanac congelat, decongelat
1 14 oz. cutie de anghinare sau 1 10 oz. pachet inimioare de anghinare congelate, decongelate
½ 5,2 oz. Brânză Boursin cu usturoi și ierburi fine (gustare pe cealaltă jumătate!)
¼ cană parmezan mărunțit
¼ cană mărar tocat
2 lingurite coaja de lamaie
¼ linguriță. sare cușer
Piper negru
1 ou mare
1 lingura. seminte de susan
Pudrați o foaie de hârtie de pergament cu făină. Întindeți ușor o foaie de foietaj, pudând cu puțină făină după cum este necesar pentru a nu se lipi, într-un pătrat foarte subțire de 13”x13”. Glisați foaia de pergament cu aluat pe o foaie de copt și puneți-o la congelator în timp ce întindeți a doua foaie de aluat pe o altă foaie de hârtie de copt. Glisați al doilea pergament de aluat pe aceeași foaie de copt și puneți-l la congelator timp de 5 minute pentru a se întări.
Așezați una dintre foile de aluat răcite, încă pe pergament, pe o suprafață de lucru. Puneți un capac de oală de 12 inchi, o farfurie sau un alt obiect rotund deasupra aluatului și utilizați un cuțit mic ascuțit pentru a trasa un cerc. Pune deoparte resturile de patiserie (le poți folosi pentru a acoperi orice lacrimi din aluat). Transferați aluatul pe pergament înapoi pe foaia de copt și întoarceți-l la congelator în timp ce repetați cu a doua foaie de aluat. Odată ce ambele rondele sunt tăiate, întoarceți-vă la congelator pentru a se întări în timp ce faceți umplutura.
Adunați spanacul dezghețat și anghinarea într-un prosop curat mare sau în mai multe straturi de cârpă și stoarceți, stoarceți, stoarceți până la sfârșit de lichid, așa cum depinde viața voastră (acest lucru vă va asigura că aluatul copt nu se udă și rămâne). ușoare și crocante). Tăiați mărunt spanacul și anghinarea stoarse și transferați într-un bol de mixare. Adăugați Boursinul, parmezanul, mărarul, coaja de lămâie și sare și pasați împreună cu o spatulă pentru a se combina. Se condimentează cu piper.
Bate oul și 1 linguriță. apă într-un castron mic până se omogenizează. Ungeți niște spălătorie cu ou pe marginile uneia dintre rondelele de patiserie, încă pe pergament. Întindeți uniform amestecul de spanac-anghinare, lăsând o margine de ½ inch. Așezați a doua rotundă de aluat deasupra și apăsați ușor pentru a sigila. Folosește un pahar mic (un pahar de shot sau un jigger de cocktail funcționează perfect) pentru a face o adâncitură în centrul patiseriei. Având grijă să nu tăiați adâncimea, tăiați aluatul în patru sferturi, apoi tăiați fiecare sfert în patru felii subțiri (ar trebui să aveți 16 „raze” de aluat care iese din cercul central). Glisați întreaga foaie de pergament pe foaia de copt și puneți tarte la frigider pentru 15 minute.
Preîncălziți cuptorul la 400°F. Lucrând cu câte o pană, trageți ușor din centru și răsuciți de trei sau patru ori. Ungeți peste tot cu spălătură de ouă, presărați cu semințe de susan și coaceți până când este umflat și auriu, 30-35 de minute. Serviți cald.
Faceți înainte: puteți asambla tarta cu o seară înainte prin etapa în care tăiați toate cele 16 felii, dar înainte de a le învârti în răsuciri. Acoperiți tarta cu folie de plastic, dați-o la frigider peste noapte. A doua zi, răsuciți felii, ungeți cu ou spălat și coaceți.
Christina Chaey este un fost editor senior de alimente la Bon Appétit și acum editorul Gentle Foods, un buletin informativ despre gătit cum vrei să te simți. O poți urmări pe Instagram, dacă vrei. Ea locuiește în Brooklyn cu partenerul ei și o pisică foarte zgomotoasă și fără dinți.
PS Un aperitiv ușor, nostalgic și cea mai bună gustare de petrecere din toate timpurile.
(Fotografii de Christina.)
94 COMENTARII