Vinul de anghinare este recomandat în diverse afecțiuni interne. Ușor de preparat în casă, vinul de anghinare are capacitatea de a reduce nivelul de colesterol.
Afecțiuni în care acționează benefic vinul de
anghinare:
•Hipercolesterolemie
•Ateroscleroza
•Colite
•Diabet
•Disfuncții
hepatobiliare
•Enterocolite
•Meteorism
Mod de preparare:
Adăugați 100 grame frunze uscate de anghinare în 1
litru de vin alb de casă, apoi îl lăsați la macerat timp de 14
zile, agitând ușor vasul din când în când. După această perioadă,
strecurați printr-un tifon sau sită deasă conținutul. Păstrați în
sticlă închisă la culoare, la rece.
Administrare (internă) vin de
anghinare:
Se beau câte 50 mililitri de vin, după mesele
principale. În timpul curei evitați prăjelile, grăsimile și
alcoolul (exceptând vinul medicinal, în cantitățile menționate mai
sus).
Cura durează 2-3 luni.
ATENȚIE! Femeile care alăptează nu pot folosi preparatele din anghinare deoarece scad semnificativ lactația.
Notă!!! Tratamentele naturiste și remediile complementare nu înlătură consultul unui doctor specialist, nici medicina alopată, doar le completează. Informațiile prezentate pe site-ul www.medicmures.roau caracter informativ și nu înlocuiesc consultațiile medicale de specialitate.