Articole postate de Bogdan Popovici

  • Istoria pandemiilor – coronavirus COVID-19... 277

    O cronologie a pandemiilor în istorie, până la coronavirus    Chiar dacă ne confruntăm acum cu o pandemie de coronavirus, maladiile și bolile au chinuit umanitatea încă din zorii existenței noastre – asta ne este slăbiciunea fatală. Totuși, anvergura bolilor a crescut dramatic odată cu evoluția castelor tribale în comunități agrare. La fel și răspândirea. […] Articolul Istoria pandemiilor – coronavirus COVID-19 apare prima dată în Raftul cu idei.

    Citește mai departe
  • The Rise of Skywalker – cronica de film... 293

       Star Wars, aventura epică cu 42 de ani de istorie, reprezintă de mult un etalon SF în cultura populară mondială. Poate chiar “etalonul”. El, cel principal. Cel la care se raportează constant orice creație în domeniu. Lumea Star Wars nu se va încheia niciodată, judecând măcar din punct de vedere financiar, munții de bani […] Articolul The Rise of Skywalker – cronica de film apare prima dată în Raftul cu idei.

    Citește mai departe
  • TOSCA, cea mai puternică operă a lui Puccini, pe scena Operei Naționale București 285

       Opera Națională București prezintă vineri, 6 decembrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul Tosca de Giacomo Puccini. Regia, decorul, costumele și light design-ul poartă semnătura lui Mario De Carlo. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. Corul Operei Naționale București va fi pregătit de către Daniel Jinga, iar corul de copii de către […] Articolul TOSCA, cea mai puternică operă a lui Puccini, pe scena Operei Naționale București apare prima dată în Raftul cu idei.

    Citește mai departe
  • NUNTA LUI FIGARO, în programul lunii decembrie pe scena Operei Naționale București 277

       Opera Națională București prezintă joi, 5 decembrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul Nunta lui Figaro de Wolfgang Amadeus Mozart. Regia poartă semnatura lui Alexander Rădulescu, scenografia a fost realizată de către Adriana Urmuzescu, maestru de cor Daniel Jinga, asistent de regie Ştefan Neagrău. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.  (Video: Opera […] Articolul NUNTA LUI FIGARO, în programul lunii decembrie pe scena Operei Naționale București apare prima dată în Raftul cu idei.

    Citește mai departe
  • MAGAZINUL DE PĂPUȘI, spectacol pentru copii cu ocazia sărbătorilor de iarnă pe scena Operei Naționale București 284

       Opera Națională București prezintă marți, 3 decembrie, începând cu ora 18:30 spectacolul pentru copii Magazinul de păpuși. Prezentatorii evenimentului vor fi Magda Rovinescu și actorul Șerban Pavlu. Invitați speciali: Școala de dans Anca Ardelean – Italia, Școala de dans Mioara Popescu – Grecia, Ada González – solistă a Operei Naționale București, Andreea Caleffi – […] Articolul MAGAZINUL DE PĂPUȘI, spectacol pentru copii cu ocazia sărbătorilor de iarnă pe scena Operei Naționale București apare prima dată în Raftul cu idei.

    Citește mai departe
  • LACUL LEBEDELOR, cel mai vizionat balet al tuturor timpurilor, pe scena Operei Naționale București 287

       Opera Națională București prezintă miercuri, 4 decembrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet Lacul Lebedelor de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia şi coregrafia poartă semnătura lui Gheorghe Iancu, scenografia a fost realizată de către Luisa Spinatelli, iar lighting design-ul de către Camilla Piccioni. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea.  (Video: Sebastian […] Articolul LACUL LEBEDELOR, cel mai vizionat balet al tuturor timpurilor, pe scena Operei Naționale București apare prima dată în Raftul cu idei.

    Citește mai departe
  • Alberto Veronesi, invitat special la pupitrul dirijoral în spectacolul LA TRAVIATA de pe scena Operei Naționale București 288

        Opera Națională București prezintă sâmbătă, 7 decembrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul La Traviata de Giuseppe Verdi în regia și mișcarea scenică a lui Paul Curran. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Alberto Veronesi – invitat.    Spectacolul readuce în atenția publicului povestea emoționantă a unei curtezane care a trăit în Parisul […] Articolul Alberto Veronesi, invitat special la pupitrul dirijoral în spectacolul LA TRAVIATA de pe scena Operei Naționale București apare prima dată în Raftul cu idei.

    Citește mai departe
  • Puțin cunoscuta comoară a Moldovei – Orheiul Vechi 276

       Moldova poate că este una dintre cele mai puțin vizitate țări din Europa, însă aici se găsește cea mai mare pivniță de vinuri din lume, iar istoria tărâmului se întinde pe milenii. Datorită tercutului incredibil al zonei, pământurile Moldovei au fost martori tăcuți la trecerea multor culturi și civilizații diferite.    Orheiul Vechi este […] Articolul Puțin cunoscuta comoară a Moldovei – Orheiul Vechi apare prima dată în Raftul cu idei.

    Citește mai departe
  • SPĂRGĂTORUL DE NUCI, baletul care anunță sărbătorile de iarnă pe scena Operei Naționale București 277

       Opera Națională București prezintă vineri, 29 duminică 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski, coregrafia lui Oleg Danovski, adaptarea regizorală și coregrafică poartă semnătura lui Oleg Danovski Jr., scenografia a fost realizată de către Andreea Koch. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea.  (Imagine și […] Articolul SPĂRGĂTORUL DE NUCI, baletul care anunță sărbătorile de iarnă pe scena Operei Naționale București apare prima dată în Raftul cu idei.

    Citește mai departe
  • ROMĂNEȘTE – Concert dedicat Zilei Naționale a României, pe 1 decembrie pe scena Operei Naționale București 280

       Opera Națională București prezintă duminică, 1 decembrie 2019, ora 18:30, evenimentul Românește – Concert dedicat Zilei Naționale a României. Regia va purta semnătura Cristinei Cotescu, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Mihnea Ignat în calitate de invitat al primei scene lirice a țării.    Caracterizat prin unicitate și originalitate, concertul reunește într-un […] Articolul ROMĂNEȘTE – Concert dedicat Zilei Naționale a României, pe 1 decembrie pe scena Operei Naționale București apare prima dată în Raftul cu idei.

    Citește mai departe
  • Lideri mondiali in pictura unui refugiat sirian. Context. 586

       Presedintele Trump probabil ca nu va arata niciodata ca in aceasta pictura…    In pictura de mai sus, Trump, zdrenturos si obosit leagana un copilas adormit cu un brat. Barbatul de 71 de ani nu mai are frezura unui director general controversat, atat de fericit sa concedieze oameni. In schimb, arata ca un tata […] Articolul Lideri mondiali in pictura unui refugiat sirian. Context. a fost scris de Bogdan Popovici pe Raftul cu idei - website cultural.

    Citește mai departe
  • Vladimir Cosma a compus muzica pentru filmul romanesc ”Octav” 562

    Comunicat de presă: Vladimir Cosma a compus muzica pentru filmul românesc ”Octav”    La finele anului 2016, Franța își arăta gratitudinea față de Vladimir Cosma într-un spectacol aniversar unic. Peste 3.500 de persoane au aplaudat, în picioare, la finalul concertului triumfal al compozitorului român, aflat la pupitrul Orchestrei Române de Tineret, prin care acesta aniversa, […] Articolul Vladimir Cosma a compus muzica pentru filmul romanesc ”Octav” a fost scris de Raftul cu idei pe Raftul cu idei - website cultural.

    Citește mai departe
  • SIBIU – FESTIVAL CITY: EAST EUROPEAN MUSIC CONFERENCE & ARTmania FESTIVAL 579

    Comunicat de presă. SIBIU – FESTIVAL CITY: EAST EUROPEAN MUSIC CONFERENCE & ARTmania FESTIVAL Program JOI, 27 IULIE 2017 ORA 10.00 MUZEUL ASTRA. Începând de joi, 27 iulie, accesul în spațiile expoziționale ale Muzeului ASTRA este gratuit pentru toți cei care dețin o brățară ARTmania sau East European Music Conference (EEMC). Casa Artelor – Muzeul […] Articolul SIBIU – FESTIVAL CITY: EAST EUROPEAN MUSIC CONFERENCE & ARTmania FESTIVAL a fost scris de Raftul cu idei pe Raftul cu idei - website cultural.

    Citește mai departe
  • Securitatea hranei, in pericol. Mit sau certitudine? 510

       Schimbarile climatice sunt fenomene care, in ultimii ani, s-au transformat intr-un “trend”. Dar, de fapt, ce stim despre schimbarile climatice?    Poate ati auzit la TV sau in discursurile lui Leonardo DiCaprio de efectele negative “faimoase”, precum: disparitia ursilor polari, topirea ghetarilor, cresterea nivelului oceanelor etc. Si da, cu siguranta disparitia ursilor polari este […] Articolul Securitatea hranei, in pericol. Mit sau certitudine? a fost scris de Roxana Constantin pe Raftul cu idei - website cultural.

    Citește mai departe
  • Cinci interesante inventii pierdute (I)... 567

       Inventii pierdute pe care umanitatea odata le-a facut, dar pe care nu le mai putem face astazi. Mecanismul Antikythera:    Descoperit intr-o epava, in anii 1900, acest dispozitiv a fost construit in jurul anilor 150 – 100 inainte de Christos. Prezinta elemente de miniaturizare si o complexitate a mecanismului care a mai fost egalata aba […] Articolul Cinci interesante inventii pierdute (I) a fost scris de Bogdan Popovici pe Raftul cu idei - website cultural.

    Citește mai departe