Articole postate de Salceanu Tudor

  • Office Tech 2012 - prima conferinta dedicata tehnologiei la birou 295

      Office Tech 2012 este prima conferinta din Romania dedicata tehnologiei la birou, un eveniment unic si profesionist ce se va desfasura in Cluj Napoca in data de 25 aprilie 2012, in cadrul centrului de conferinte Cluj Arena.     Acesta manifestare marcheaza primul eveniment din cadrul proiectului Global-Conf.ro si va cuprinde sesiuni de prezentari orale si dezbateri pe teme de interes general: proiectarea si arhitectura biroului, design interior, tehnologie, gadgeturi, ergonomie, dar si practicile Feng Shui ca o modalitate inovatoare de amenajare a biroului.     Biroul este locul in care cele mai multe persoane isi p

    Citește mai departe
  • Cafenea ecologica... 283

      Designul interior al cafenelei ecologice Thatcher's Cofee a fost realizat de arhitectii Fix Studio, cunoscuti pentru proiecte lor "prietene cu mediul". Fotolii si scaune tapitate cu saci de cafea, cesti de cafea reciclate, transformate in ghivece pentru plante si ibrice de cafea transformate in lustre, creaza atmosfera confortabila si ofera o noua fata a obiectelor ce orbiteaza in jurul cafelei.

    Citește mai departe
  • Restaurantul Vintage... 293

      Arhitectii Apparatus au imbinat designul clasic cu cel modern, aducand materiale naturale, vii, pe fundalul clasic existent. Elemente de factura diferita precum rafturile din spatele barului asezate pe peretele dur din piatra naturala, masa dinamica din centrul spatiului, contrastanta prin forma, nuanta si textura, aspectul lemnului cu fladerul accentuat in comparatie cu restul pieselor de mobilier uniforme si lucioase, creaza aspectul unic si ambianta restaurantului Vintage.

    Citește mai departe
  • Cafeneaua Plant Cafe Organic... 280

      Utilizarea materialelor naturale impreuna cu o lumina ambientala placuta a creat un interior atragator si primitor. Un numar impresionant de corpuri de iluminat cu intensitate scazuta, pozitionate perimetral si deasupra barului, lumineaza finisajele si mobilierul din lemn natural. Textura acestuia, scoasa in evidenta, nuanteaza spatiul, ii confera un aer confortabil si creaza conditiile optime pentru o

    Citește mai departe
  • Salonul Kilico... 279

      Arhitectul Makato Yamaguchi a hotarat sa pastreze urmele locuirii spatiului de catre diversi chiriasi in designul interior. Subsolul cladirii, transformat acum intr-un salon, a gazduit mai multi chiriasi, fiecare dintre ei lasandu-si amprenta asupra spatiului: pereti acoperiti cu mortar, pereti din blocuri de beton, nise in pereti si urme pe suprafata pardoselilor. Textura peretilor a fost pastrata, fiind acoperita doar cu vopsea alba, iar golurile din pardoseala au fost nivelate cu mortar.

    Citește mai departe
  • Magazinul Japanse Winkeltje din Amsterdam... 280

      Proiectul designului interior al magazinului Japanse Winkeltje a fost realizat de arhitectii biroului Nezu Aymo Architects. Arhitectii au adus in context materiale si concepte spatiale traditionale din arhitectura japoneza, cu o atentia sporita pentru detalii. Materialele naturale ce acopera suprafetele peretilor si ale tavanului creaza un ambient cald si primitor. Materiale precum: panza alba, furnir de bambus sau material textil imbibat in apa de orez, incadreaza obiectele expuse, ascund in mod inteligent spatiile de depozitare sau ofera un simplu rol estetic.

    Citește mai departe
  • Proiecte vile. Casa Dali... 280

      Designul interior al casei reflecta pasiunea beneficiarilor pentru arta, sculptura si in special pentru lucrarile artistului Salvador Dali. Arhitectii au acceptat provocarea combinarii elementelor adorate de clienti, si anume: formele stilului Jugendstil, fatadele curate, albe, simbolurile lumii subacvatice si lucrarile artistului Salvator Dali, Citeste tot articolul Sursa:

    Citește mai departe
  • Magazinul Mayrhofer... 302

      Amenajarea interioara a magazinului transmite un mesaj clientilor prin intermediul simbolurilor folosite. Mocheta ce acopera pardoselile, peretii curbati si tavanul, simbolizeaza textura pielii, suportul si fundalul bijuteriilor expuse in magazin. Volumele geometrice centrale au fost gandite asemenea unor cufere de comori, gazduind bijuteriile expuse si depozitarea acestora. Citeste tot articolul

    Citește mai departe
  • O noua versiune roarhitect... 339

      Va invitam sa vizitati noua versiune a site-ului roarhitect.ro. Navigarea a fost imbunatatita, iar aspectul estetic refacut. Articolele au fost impartite in noi categorii sau etichete. Le vom enumera mai jos pe cele care fac parte din categoria Amenajari interioare. Design interior: ■  Amenajari interioare apartamente 

    Citește mai departe
  • Amenajari interioare apartamente... 324

    Principiul japonez Wabi-Sabi semnifica capacitatea de a percepe frumusetea in esenta sa. Numele amenajarii interoare a primit aceasta denumire datorita simplitatii si armoniei materialelor naturale utilizate.Designul interior al apartamentului din Moscova a fost realizat de arhitectul rus Andrey Gorozhankin, proiectprezentat la adresa specificata mai jos.Citeste tot articolul

    Citește mai departe
  • Restaurantul Jackie Su. Bremen... 362

       Jackie Su este un restaurant thailandez din Bremen, amenajat de firma de arhitectura Rauminraum. Originalitatea designului interior consta in utilizarea finisajelor dure: betonul peretilor acoperiti de picturi murale, tavanul fals, partial, din panouri fonoabsorbante suspendate si sisteme de ventilatie lasate la vedere impreuna cu cablurile auxiliare, in contrast cu tendintele designului modern minimalist.  

    Citește mai departe
  • Design interior. Casa Cecconi... 435

    Designul interior din imagini a fost conceput chiar de beneficiara casei, Elaine Cecconi, de la firma de arhitectura Cecconi Simone din Canada. Cuvintele care stau la baza conceptului sunt puritatea si durabilitatea. Fundalul monocrom, predominat de contrastul alb-negru, este insotit de o singura nuanta de lemn prezenta in piesele de mobilier. Fatadele exterioare adopta un stil imprumutat din programul cladirilor industriale si ale vechilor depozite, in contrast cu interioarele "curate" caracterizate de importanta acordata detaliilor. Pardoselile din beton si piatra sugereaza durabilitatea amenajarii.

    Citește mai departe
  • Salonul Boa... 364

    Amenajarea interioara a salonului Boa din Zurich adopta un concept inspirat din functionalitatea spatiului interior, acela al unui salon de coafura. Designerul Claudia Meier i-a acordat interiorului o "tunsoare" prin multimea de fibre translucide ce acopera in totalitate suprafata tavanului. Fibrele, de lungimi diferite si greutate redusa, respecta principiile mecanice ale firelor de par, aflandu-se intr-o continua miscare sub influenta curentilor usori de aer. Pentru stabilirea gradului de iluminare al interiorului, avand scopul de a crea un ambient unic dar si un spatiu de lucru functional, au fost facute mai multe experimente.

    Citește mai departe
  • Amenajari interioare magazine. CLS Architetti... 321

    Magazinul Runway a fost inaugurat in orasul Ho Chi Minh, Vietnam, conceptul designului interior apartinandu-le arhitectilor italieni CLS Architetti.Lamelele manufacturiate, de forme si dimensiuni diferite, imbraca suprafetele peretilor si ale tavanului, conferind spatiului o forma organica. Contrastul diferitelor elemente a reprezentat punctul de pornire in elaborarea conceptului. Diversitatea text

    Citește mai departe
  • Design interior. Extindere mansarda... 331

    Extinderea casei din Melbourne, Australia, prin constructia si designul acestei amenajari interioare a mansardei, a fost conceputa de arhitectii firmei Edwards Moore. Motivul pentru care am ales sa scriem despre acesta amenajare interioara a fost utilizarea cu preponderenta si nonsalanta a materialului de construcite OSB, pastrat la vedere in constructia pieselor de mobilier si finisajul peretilor. Textura acestuia si fundalul al suprafetelor albe constituie elementele contrastante ce definesc designul "open-house" al casei si mansardei.

    Citește mai departe