Articole postate de Juncu Alexandra

 • Gnocchi cu zucchini, lămâie și salvie... 12

  Începe vacanța și băieții mei se vor descurca singuri: mic dejun, prânz și câteodată și cina. Este o adevărată plăcere să primești mesaj de-acasă : Am mâncat! R. a gătit chiar bine. Și aici nu e vorba că eu fac mâncarea iar ei o încălzesc.… The post Gnocchi cu zucchini, lămâie și salvie appeared first on Bucătăria familiei mele.

  Citește mai departe
 • Salată de gnocchi cu vinete și buratta... 32

    Vinete japoneze. Pfuai cât pot să-mi placă vinetele astea lunguiețe. Și de aceea le cumpăr de câte ori am ocazia. Următorul pas este să-mi găsesc semințe să văd dacă se pot cultiva și la noi în grădină. Deci dacă știți pe cineva care are… The post Salată de gnocchi cu vinete și buratta appeared first on Bucătăria familiei mele.

  Citește mai departe
 • Rulouri de zucchini cu brânză/ Involtini di zucchine 35

    Îmi place să mănânc. Și îmi place să mănânc bine și de aceea am crescut mici bucătari. V-am tot povestit în ultimii ani despre implicarea băieților mei în bucătărie. Între timp însă au crescut și sunt adolescenți în toată puterea cuvântului. Și sunt extrem… The post Rulouri de zucchini cu brânză/ Involtini di zucchine appeared first on Bucătăria familiei mele.

  Citește mai departe
 • Pâine dulce cu afine și scorțișoară /Monkey bread 43

    Știți că îmi place să las copiii să îmi umble prin oale. Asta este. Dacă nu îi pot învață să bată cuie și să joace fotbal măcar nu vor muri de foame și vom petrece o grămadă de timp fain împreună. Când sunt întrebată… The post Pâine dulce cu afine și scorțișoară /Monkey bread appeared first on Bucătăria familiei mele.

  Citește mai departe
 • cartofi hasselback cu sos de lămâie... 54

    Ce faci când ai o grămadă de cartofi colorați și vrei ceva de efect ? adică și rapid și bun și colorat… cam așa definesc eu cevă de efect. Și dacă lângă cartofii ăștia adaugi și un pui la cuptor este gata prânzul nostru… The post cartofi hasselback cu sos de lămâie appeared first on Bucătăria familiei mele.

  Citește mai departe
 • Waffe cu spanac, feta și roșii... 56

  Gătitul cu copiii are o mulțime de beneficii, așa cum v-am mai spus. Ce poți face în bucătărie cu un copil? Să o luăm în ordine – să povestim întâi despre un copil care știe citi și merge deja la scoală. Cu siguranță îi va… The post Waffe cu spanac, feta și roșii appeared first on Bucătăria familiei mele.

  Citește mai departe
 • Tortellini cu broccoli, bacon și sos de brânză... 51

    Trec printr-o perioadă în care pastele sunt preparatele care mă scot din încurcătură. Ce fel de încurcătură? Pai tot a-2-a zi aud: Mama vrem paste !!  Și a trebuit să mă reinventez și să găsesc toate variantele și ideile și culorile și formele și… The post Tortellini cu broccoli, bacon și sos de brânză appeared first on Bucătăria familiei mele.

  Citește mai departe
 • Zuppa Toscana... 55

  Am locuit vreo 3 ani în New York după ce am terminat facultatea. Fără griji și fără copii. M-am întors cu multe amintiri frumoase dar din punct de vedere culinar Zuppa asta a câștigat premiul de ” cel mai probabil să revin în State numai… The post Zuppa Toscana appeared first on Bucătăria familiei mele.

  Citește mai departe
 • Lasagna rolls cu ricotta si spanac, salsiccia si marinara 60

  Lasagna rolls cu umplutură de ricotta și spanac, în sos de roșii marinara cu salsiccia. Lasagna întoarsă sau ce poți face cu foile de lasagna The post Lasagna rolls cu ricotta si spanac, salsiccia si marinara appeared first on Bucătăria familiei mele.

  Citește mai departe
 • Pasta primavera... 116

    Ce este Pasta Primavera? Pasta primavera este un preparat simplu făcut cu paste și legume proaspete. Mulți oameni cred că este un fel de mâncare italian, dar de fapt e un preparat american, care a fost creat de bucătarul Sirio Maccioni și inițial a… The post Pasta primavera appeared first on Bucătăria familiei mele.

  Citește mai departe
 • Supa cremă de broccoli și zucchini... 64

  Supa perfectă pentru sezonul rece.  O supă sănătoasă, ușor de făcut și foarte gustoasă. Cum ar spune americanul Comfort food. Niște zucchini, câteva flori de broccoli, Emmentaler și ai făcut o supă cremă de te lingi pe degete. The post Supa cremă de broccoli și zucchini appeared first on Bucătăria familiei mele.

  Citește mai departe
 • Parmigiana de vinete japoneze... 68

  Cea mai ușoară rețetă de vinete cu parmezan. Parmigiana di Melanzane sau Vinete japoneze cu Parmezan și Sos marinara The post Parmigiana de vinete japoneze appeared first on Bucătăria familiei mele.

  Citește mai departe
 • Cozonac felii sau pull-apart cinnamon bread... 70

  Să fii părinte în zilele noastre este o muncă grea. Povestea cu „It takes a village to raise a child” e super adevărată. Adaptată însă zilelor noastre ar putea fi “It May Take A Village To Raise A Child, But I Swear It’s Gonna Take… The post Cozonac felii sau pull-apart cinnamon bread appeared first on Bucătăria familiei mele.

  Citește mai departe
 • COZONAC cu nucă... 73

  Crăciun !!! Bun câte un copil la casa omului și credeți-mă pe cuvânt pentru că am doi. Cum știu ei să caute rețete noi și să te facă să îți dorești să pregătești ceva pentru ei chiar dacă ești super obosită după o săptămână grea… The post COZONAC cu nucă appeared first on Bucătăria familiei mele.

  Citește mai departe
 • Panini cu Melinis, mere, cheddar si bacon... 67

  Se face că primesc săptămâna trecută niște bijuterii. Tocmai ce le-am încercat și acum pot să-mi spun părerea. Melinis este cea mai nouă descoperire din bucătăria mea.” Marca Melinis reunește mierea pură de salcâm sau polifloră cu fructe crude – cătina, afine, zmeură, gutui, pere,… The post Panini cu Melinis, mere, cheddar si bacon appeared first on Bucătăria familiei mele.

  Citește mai departe