Articole postate de Juncu Alexandra

  • Pâine cu leurdă / PULL APART WildGARLIC BREAD... 163

      Pâinea cu unt aromatizat este o alegere delicioasă și sănătoasă, care îmbină gustul bogat și cremos al untului cu notele subtile de arome adăugate, precum leurda sau alte ierburi proaspete. Textura moale și pufoasă a pâinii se potrivește perfect cu untul aromatizat, creând o… The post Pâine cu leurdă / PULL APART WildGARLIC BREAD appeared first on Bucătăria familiei mele.

    Citește mai departe
  • unt de casa... 158

      ?✨ Gustul untului de casă făcut din smântână proaspătă nu poate fi egalat. Cel mai delicios și cremos pe care l-am făcut vreodată! INGREDIENTE 2 căni smântână nefermentată de cea mai bună calitate Cum se face untul de casa din smântână, rețetă simplă și… The post unt de casa appeared first on Bucătăria familiei mele.

    Citește mai departe
  • Rulouri răsucite cu afine și glazură din cremă de brânză 162

      De ce îmi place să mă joc cu aluatul? În primul rând tot procesul de frământare, dospire, pregătire este terapeutic și te relaxează. Gătitul poate fi un mod excelent de deconectare. În al doilea rând mirosul de pâine sau de dulciuri proaspete depășesc orice… The post Rulouri răsucite cu afine și glazură din cremă de brânză appeared first on Bucătăria familiei mele.

    Citește mai departe
  • Cheesecake cu merișoare, fără coacere... 149

    Adolescenții și bucătăria Relația adolescenților cu bucătăria poate varia în funcție de mai mulți factori, precum cultura familială, obiceiurile alimentare și nivelul de interes pentru gătit. Uneori, adolescenții pot avea o relație limitată cu bucătăria, preferând să se bazeze pe mâncărurile pregătite de părinți sau… The post Cheesecake cu merișoare, fără coacere appeared first on Bucătăria familiei mele.

    Citește mai departe
  • Albinița... 188

      Albinița este o prăjitură care nu necesită nici o introducere. O face mama, bunica sau vreo mătușă de câte ori are ocazia. Foile moi și pufoase, umplute cu o cremă fină de griș și gem de afine ( în cazul meu ) fac din… The post Albinița appeared first on Bucătăria familiei mele.

    Citește mai departe
  • Prăjitură cu mere... 176

    O rețetă care nu are nevoie de prea multe prezentări și fotografii.  Prăjitura copilăriei mele este o felie de fericire cu un blat pufos și arome intense de mere caramelizate și scorțișoară, acoperită cu un strat subțire de zahăr pudră. O explozie delicioasă de amintiri… The post Prăjitură cu mere appeared first on Bucătăria familiei mele.

    Citește mai departe
  • Chec cu merișoare și portocale... 156

      Familia noastră a dezvoltat o tradiție de neuitat în jurul sărbătorilor de iarnă – pregătirea și savurarea preparatelor de Crăciun. Fiecare an aduce cu sine câte o rețetă îndrăgită, iar aroma îmbătătoare a coacerii completează atmosfera festivă din jurul nostru. Anul acesta checul cu… The post Chec cu merișoare și portocale appeared first on Bucătăria familiei mele.

    Citește mai departe
  • Anghinarea, preparare și consum... 165

      Despre Anghinare. Cum o pregătesc, cum o gătesc, curăț și apoi mănânc. Anghinarea este considerată benefică datorită multiplelor sale proprietăți pentru sănătate, printre care se numără îmbunătățirea digestiei, reducerea nivelului de colesterol, controlul zahărului din sânge, detoxifierea organismului, proprietăți antiinflamatorii, menținerea sănătății inimii și… The post Anghinarea, preparare și consum appeared first on Bucătăria familiei mele.

    Citește mai departe
  • Varză de Bruxelles la cuptor, cu miere și bacon... 175

    Gătitul în familie poate aduce numeroase beneficii, cum ar fi dezvoltarea abilităților, petrecerea timpului împreună și promovarea unui stil de viață sănătos. Este o modalitate minunată de a crea legături, de a învăța și de a împărtăși experiențe cu cei dragi. Există mai multe motive… The post Varză de Bruxelles la cuptor, cu miere și bacon appeared first on Bucătăria familiei mele.

    Citește mai departe
  • Paste cu ton și mazăre... 211

      Există mai multe motive pentru care oamenii aleg să includă pastele în meniul lor săptămânal: Pastele sunt apreciate pentru gustul lor, care poate fi foarte satisfăcător. Ele pot fi combinate cu o varietate de sosuri, arome și ingrediente, ceea ce face ca mâncarea să… The post Paste cu ton și mazăre appeared first on Bucătăria familiei mele.

    Citește mai departe
  • Salată de quinoa cu edamame / Quinoa Buddha Bowl... 211

      Buddha bowl sau bolul lui Buddha este de fapt este un castron mare plin cu salată.  De data asta o salată de quinoa și edamame. CE ÎNSEAMNĂ BUDDHA BOWL? Buddha râzând cu un bol mare în mână reprezintă un bărbat gras cu o expresie… The post Salată de quinoa cu edamame / Quinoa Buddha Bowl appeared first on Bucătăria familiei mele.

    Citește mai departe
  • Antricot / rib eye steak la grătar... 203

    ANTRICOT FĂRĂ OS de la Karpaten Angus. Regulile sunt doar câteva și dacă le respectați veți putea obține acasă ceea ce costă enorm în restaurantele de lux.  Gătitul cărnii de vită poate fi o artă în sine, deoarece există multe variabile care pot influența rezultatul… The post Antricot / rib eye steak la grătar appeared first on Bucătăria familiei mele.

    Citește mai departe
  • Paste alla boscaiola... 202

    Poate veți spune iar paste??? Da, din nou! Am doi adolescenți acasă și pastele sunt printre preferatele lor. Pastele sunt un aliment versatil și popular îndrăgit de adolescenți. Adolescenții se bucură adesea de preparatele cu paste datorită aromelor lor delicioase, ușurinței de preparare și accesibilității.… The post Paste alla boscaiola appeared first on Bucătăria familiei mele.

    Citește mai departe
  • Scamone la grătar, marinadă cu vin roșu, chimichurri 204

      Vă place sa mâncați la restaurant pentru că doar acolo găsiți steak-ul perfect? Regulile sunt doar câteva și dacă le respectați veți putea obține acasă ceea ce costă enorm în restaurantele de lux.  În primul rând alegeți o carne de calitate. Dacă investiți într-o carne… The post Scamone la grătar, marinadă cu vin roșu, chimichurri appeared first on Bucătăria familiei mele.

    Citește mai departe
  • S’mores / Marshmallows la grătar cu ciocolată și fructe de pădure 210

      Azi este despre marshmallows în toată splendoarea lor.     Dacă vreodată ați avut curiozitatea să vedeți ce se ascunde în spatele fotografiilor de pe blog ei bine așa se fac fotografiile !!! Cocoțată pe scaun!     Să revenim la treburile noastre. Cum… The post S’mores / Marshmallows la grătar cu ciocolată și fructe de pădure appeared first on Bucătăria familiei mele.

    Citește mai departe