Articole postate de Juncu Alexandra

 • Varză de Bruxelles la cuptor, cu miere și bacon... 17

  Gătitul în familie poate aduce numeroase beneficii, cum ar fi dezvoltarea abilităților, petrecerea timpului împreună și promovarea unui stil de viață sănătos. Este o modalitate minunată de a crea legături, de a învăța și de a împărtăși experiențe cu cei dragi. Există mai multe motive… The post Varză de Bruxelles la cuptor, cu miere și bacon appeared first on Bucătăria familiei mele.

  Citește mai departe
 • Paste cu ton și mazăre... 52

    Există mai multe motive pentru care oamenii aleg să includă pastele în meniul lor săptămânal: Pastele sunt apreciate pentru gustul lor, care poate fi foarte satisfăcător. Ele pot fi combinate cu o varietate de sosuri, arome și ingrediente, ceea ce face ca mâncarea să… The post Paste cu ton și mazăre appeared first on Bucătăria familiei mele.

  Citește mai departe
 • Salată de quinoa cu edamame / Quinoa Buddha Bowl... 61

    Buddha bowl sau bolul lui Buddha este de fapt este un castron mare plin cu salată.  De data asta o salată de quinoa și edamame. CE ÎNSEAMNĂ BUDDHA BOWL? Buddha râzând cu un bol mare în mână reprezintă un bărbat gras cu o expresie… The post Salată de quinoa cu edamame / Quinoa Buddha Bowl appeared first on Bucătăria familiei mele.

  Citește mai departe
 • Antricot / rib eye steak la grătar... 57

  ANTRICOT FĂRĂ OS de la Karpaten Angus. Regulile sunt doar câteva și dacă le respectați veți putea obține acasă ceea ce costă enorm în restaurantele de lux.  Gătitul cărnii de vită poate fi o artă în sine, deoarece există multe variabile care pot influența rezultatul… The post Antricot / rib eye steak la grătar appeared first on Bucătăria familiei mele.

  Citește mai departe
 • Paste alla boscaiola... 59

  Poate veți spune iar paste??? Da, din nou! Am doi adolescenți acasă și pastele sunt printre preferatele lor. Pastele sunt un aliment versatil și popular îndrăgit de adolescenți. Adolescenții se bucură adesea de preparatele cu paste datorită aromelor lor delicioase, ușurinței de preparare și accesibilității.… The post Paste alla boscaiola appeared first on Bucătăria familiei mele.

  Citește mai departe
 • Scamone la grătar, marinadă cu vin roșu, chimichurri 63

    Vă place sa mâncați la restaurant pentru că doar acolo găsiți steak-ul perfect? Regulile sunt doar câteva și dacă le respectați veți putea obține acasă ceea ce costă enorm în restaurantele de lux.  În primul rând alegeți o carne de calitate. Dacă investiți într-o carne… The post Scamone la grătar, marinadă cu vin roșu, chimichurri appeared first on Bucătăria familiei mele.

  Citește mai departe
 • S’mores / Marshmallows la grătar cu ciocolată și fructe de pădure 66

    Azi este despre marshmallows în toată splendoarea lor.     Dacă vreodată ați avut curiozitatea să vedeți ce se ascunde în spatele fotografiilor de pe blog ei bine așa se fac fotografiile !!! Cocoțată pe scaun!     Să revenim la treburile noastre. Cum… The post S’mores / Marshmallows la grătar cu ciocolată și fructe de pădure appeared first on Bucătăria familiei mele.

  Citește mai departe
 • Cremă de zahăr ars cu pandișpan... 62

      Tortul acesta este pur și simplu delicios. Această rețetă este something to remember. Fiecare felie este pandișpan pufos plin de cacao și multă cremă caramel. Pot spune că este o cremă de zahăr ars delicioasă, dulce, cremoasă perfectă pentru orice ocazie. Când vine… The post Cremă de zahăr ars cu pandișpan appeared first on Bucătăria familiei mele.

  Citește mai departe
 • Supa de broccoli și cârnați... 78

    Supă de broccoli cu salsiccia – o supă care nu are nevoie de nici o introducere. De când avem magazin italian cu produse din Italia în cartier cârnații salsiccia sunt prezenți în frigiderul meu de câte ori am ocazia.  În general îi scot din… The post Supa de broccoli și cârnați appeared first on Bucătăria familiei mele.

  Citește mai departe
 • Tortellini carbonara cu dovleac copt și bacon... 81

    V-am tot scris despre copiii mei care se descurcă în bucătărie dar niciodată nu v-am povestit despre parte neamuzantă a lucrurilor și anume instructajul despre siguranță. Multitasking-ul în bucătărie e bine să fie evitat dar hai să recunoaștem cui nu-i place să gătească și… The post Tortellini carbonara cu dovleac copt și bacon appeared first on Bucătăria familiei mele.

  Citește mai departe
 • Cheesecake cu mere, crumble și caramel sărat... 95

  Adolescența și bucătăria Va veni ziua în care vei ridica privirea și copilul tău va fi un adolescent înalt, deseori morocănos, constant cu mâna pe frigider și tot timpul flămând. Biscuiții, batoanele de cereale și iaurturile de ieri nu vor mai fi o gustare satisfăcătoare… The post Cheesecake cu mere, crumble și caramel sărat appeared first on Bucătăria familiei mele.

  Citește mai departe
 • Oua la cuptor cu marinara, feta și kale... 110

    Poate vă plictisesc cu acest detaliu dar copiii mei sunt liberi în bucătărie să încerce ce vor. De ceva vreme se descurcă și nesupravegheați, ceea ce e ideal mai ales în perioada vacanțelor când sunt singuri acasă. De ce permit acest lucru? Să vadă,… The post Oua la cuptor cu marinara, feta și kale appeared first on Bucătăria familiei mele.

  Citește mai departe
 • Budinca de chia cu zmeură și portocale roșii... 135

  Pentru mine fiecare dimineață este o aventură. Ce pregătesc copiilor care încă dorm când ajung la masă și ce le pun în pachețelul de la școală, sunt întrebări care nu îmi dau pace. Am încercat meal planning. Nu am reușit să ne ținem de el.…

  Citește mai departe
 • Pizza cu zucchini... 145

    Cu copiii în bucătărie nu este deloc ușor. Dar poate fi o plăcere. Pentru ei. HAHAHA Deși gătitul în familie poate aduce o grămadă de beneficii, nu va fi întotdeauna plăcut și de cele mai multe ori va deveni dezordonat și vă veți alege […] The post Pizza cu zucchini appeared first on Bucătăria familiei mele.

  Citește mai departe
 • Salata Mediteraneană cu hummus și edamame / Mediterranean buddha bowl 136

    Buddha bowl sau bolul lui Buddha este de fapt este un castron mare plin cu salată.  De data asta o salată de spanac cu hummus și edamame. Ce înseamnă Buddha bowl? Buddha care râde cu un bol reprezintă un călugăr, care își petrece viața […] The post Salata Mediteraneană cu hummus și edamame / Mediterranean buddha bowl appeared first on Bucătăria familiei mele.

  Citește mai departe