Articole postate de Supeala Doru

 • Inovația românească în lupta împotriva cancerului: soft dezvoltat la Cluj, testat cu succes în 12 clinici din țară 18

  Software-ul Mediq destinat eficientizării tratamentului de cancer, creat de startup-ul clujean Synaptiq, a demonstrat o eficacitate remarcabilă și este testat acum de specialiști în 12 clinici din România. Soluția software bazată pe inteligență artificială a fost dezvoltată pentru a scurta timpul în care medicii radioterapeuți delimitează volumele-țintă la nivelul ariilor ganglionare și organele aflate la risc. The post Inovația românească în lupta împotriva cancerului: soft dezvoltat la Cluj, testat cu succes în 12 clinici din țară appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Situația de la NTT Data: câteva mărturii și opinii ale angajaților 27

  Apar noi mărturii și opinii ale angajaților de la NTT Data, pe tema foarte fierbinte al concedierilor colective din departamentul EMBEDDED - ETEC. Cred că aceste opinii și mărturii sunt relevante și folositoare cititorilor, pentru a înțelege corect întreaga situație. The post Situația de la NTT Data: câteva mărturii și opinii ale angajaților appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • A venit un răspuns de la NTT Data (de fapt, de la o agenție de PR) 36

  Am primit aseară (după ora 20.00) un e-mail de la o agenție de Public Relations din București, care conținea un scurt mesaj și un document word atașat, ca replică la articolul meu de acum două zile. Pe ambele le voi reproduce integral în cele ce urmează, fără a comenta conținutul mesajului. Pot doar să observ […] The post A venit un răspuns de la NTT Data (de fapt, de la o agenție de PR) appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Un aspect dur al crizei din IT: războiul sângeros pentru proiecte dintre filialele corporațiilor 27

  Ați observat să existe un război intern pe proiecte, între filialele din țări diferite ale aceleiași corporații? Vi se pare că fenomenul se manifestă doar la nivel individual sau și la nivel de decizie strategică, în conducerile corporațiilor respective? The post Un aspect dur al crizei din IT: războiul sângeros pentru proiecte dintre filialele corporațiilor appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Val de concedieri în masă la NTT Data și (din nou) la Cognizant Softvision 36

  Două dintre cele mai mari companii din sectorul IT din România se află în dificultate și au declanșat în aceste zile un nou val de concedieri colective, mascate sunt forma unor despărțiri amiabile. The post Val de concedieri în masă la NTT Data și (din nou) la Cognizant Softvision appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Pauzele te mențin sănătos. Ce face creierul când „nu face nimic”? 25

  Trăim pe repede înainte, în mirajul multitaskingului. Ne-am obișnuit. Realitatea noastră are miros de creier încins, sunet constant de notificare și forma presiunii de a fi mereu „pe fază” – iar acesta e momentul în care devine absolut vital să înțelegem cât de mult avem nevoie „să nu facem nimic”. The post Pauzele te mențin sănătos. Ce face creierul când „nu face nimic”? appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Cum arată viitorul pentru tinerii din România? Ce am învățat la întâlnirile Bookland. 23

  Acum câteva luni, am avut bucuria și onoarea de a mă întâlni cu un grup de elevi de la cele mai bune licee din București, într-o sesiune de învățare informală organizată la Biblioteca Națională a României, de către prietenii de la Bookland. The post Cum arată viitorul pentru tinerii din România? Ce am învățat la întâlnirile Bookland. appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Doi ani de Hacking Work: mic raport despre ce am reușit să construim împreună 24

  Acum doi ani, pe 23 februarie, lansam public proiectul Hacking Work, publicând primele șase episoade de podcast, filmate în condiții de pandemie, avându-i ca invitați pe Andra Pintican, Corina Neagu, Raluca Anton, Magor Csibi, Dorin Bodea (mulțumesc pentru încredere, oameni buni!), plus un prim episod „Manifesto”, în care explicam ce vrem de la acest proiect. […] The post Doi ani de Hacking Work: mic raport despre ce am reușit să construim împreună appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • 9 din 10 angajați își doresc pentru 2024 servicii de sănătate mai complexe în pachetul de beneficii extrasalariale 47

  Până acum câțiva ani, preocuparea pentru sănătate a angajaților și angajatorilor se referea mai degrabă la grija pentru riscurile de accidentare la muncă și, acolo unde era cazul, la abordarea mai degrabă reactivă a bolilor profesionale. The post 9 din 10 angajați își doresc pentru 2024 servicii de sănătate mai complexe în pachetul de beneficii extrasalariale appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Românii au decis: Klaus e repetent... 49

  193.854 de cetățeni români au decis: președintele Klaus Iohannis poate fi declarat repetent, cu media 3,80 Notele colectate pe platforma ”Notele lui Klaus” în perioada 1 decembrie 2023 – 3 ianuarie 2024 arată că președintele țării nu ar trece clasa la niciuna dintre cele mai importante 10 responsabilități ale sale. The post Românii au decis: Klaus e repetent appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Cum te afectează munca la birou? Mică lecție de ergonomie. 51

  Ții minte prima zi de lucru la un nou loc de muncă? E o zi cu multe informații noi și cu o mulțime de sesiuni de instruire. Una dintre aceste sesiuni este aceea în care descoperi că activitatea poate implica anumite riscuri. Nu în sensul că la unele locuri de muncă ai putea te plictisi sau, dimpotrivă, să descoperi că îți place atât de mult încât să vrei să o faci toată viața. The post Cum te afectează munca la birou? Mică lecție de ergonomie. appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Dragă Moș Crăciun, fă-mi jobul mai bun!... 55

  Servus oameni mari, ne-am îngăduit să ieșim puțin dintre articolele și înregistrările tipice cu care v-am obișnuit, pentru a vă lansa o altfel de provocare vouă, tuturor celor care ne citiți cu încrederea că vă reprezentăm și informăm corect despre piața muncii. O facem cu drag și SPOR, și de această dată, doar că pe un ton mai festiv, cu care sperăm să vă „molipsim” și pe voi. Promitem și că primiți ghidaj și întrebările potrivite, trebuie doar să fiți dispuși să fiți onești cu voi înșivă. The post Dragă Moș Crăciun, fă-mi jobul mai bun! appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Angajați fericiți și motivați? O echipă ca o orchestră? Folosește muzica pentru armonie și energie 60

  Ne petrecem aproximativ o treime din timp la locul de muncă. Cum ar fi să înlocuim stresul și epuizarea de la job cu motivație, creativitate și fericire? Sună atrăgător, dar cum facem lucrul ăsta? Că este ușor de dorit, dar foarte greu de făurit. The post Angajați fericiți și motivați? O echipă ca o orchestră? Folosește muzica pentru armonie și energie appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Puterea ne ia mințile – așa ajung oamenii buni să fie șefi foarte răi 58

  Ai observat că foarte mulți dintre șefii pe care îi avem sunt persoane greu de suportat, de înțeles și de acceptat? Și nu fiindcă ar fi foarte pretențioși, severi și serioși, orientați către muncă și performanță. Nuuu, nici pomeneală. Șefii sunt răi pentru că se poartă mizerabil, mint, sunt aroganți, deseori nesimțiți și foarte frecvent abuzivi. The post Puterea ne ia mințile – așa ajung oamenii buni să fie șefi foarte răi appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Bonusul de Crăciun la români: între ridicol și exagerat.  51

  Indiferent că le citim cu milă, recunoștință, mândrie ori stupefacție, aceste comentarii ne arată încă o dată diversitatea peisajului muncii și a modului în care angajații din diferite sectoare și companii trăiesc, muncesc și sunt tratați. De la sarcasm și dezamăgire la recunoștință și apreciere, spectrul răspunsurilor este larg și justificat. Este evident că, în timp ce unii angajatori înțeleg și valorizează contribuția angajaților lor, alții par să fie detașați de realitățile și nevoile echipelor lor. Unii sunt lideri, unii sunt scârBOSSi. Iar bulele în care noi trăim sunt foarte diferite.  The post Bonusul de Crăciun la români: între ridicol și exagerat.  appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe