Articole postate de Supeala Doru

 • Cât te costă când îți pleacă un angajat?... 5

  Între 10.500 și 18.000 de euro pentru un muncitor și între 45.000 și 150.000 de euro pentru un inginer software, prețuri calculate la firme din România Hai să vorbim azi despre un subiect fierbinte și foarte important, care n-o să convină multora dintre cei care citesc acest articol: cât ne costă când pierdem un angajat? Câți bani pierde, de fapt, o organizație atunci când îi pleacă un om? Cu siguranță, știm cu toții că există o rată de plecări naturală din orice fel de organizație. Sunt oameni care se pensionează, pleacă din țară, mor, își schimbă meseria sau se căsătoresc… The post Cât te costă când îți pleacă un angajat? appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • ”Managerii care se plâng că nu se mai găsesc angajați sunt incompetenți, aroganți și mincinoși” – interviu fwdBV 13

  Ediția 49 din noiembrie 2022 a revistei fwdBV, o publicație premium de business, economie, identitate și comunitate care apare la Brașov, a găzduit un interviu amplu în care am discutat despre proiectul Hacking Work, dar și despre piața muncii în general. Am spus câteva lucruri importante și câteva adevăruri care pot fi supărătoare, dar care ajută managerii și organizațiile să înțeleagă altfel situația și să reacționeze mai inteligent și mai profitabil la așteptările oamenilor. The post ”Managerii care se plâng că nu se mai găsesc angajați sunt incompetenți, aroganți și mincinoși” – interviu fwdBV appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Cum recunoști un conducător bun? Liderometrul lui Premuzic 12

  Folosindu-ne de o sinteză bazată pe 100 de ani de cercetare academică, prezentăm 10 atribute fundamentale ale unui lider bun, în zilele noastre. The post Cum recunoști un conducător bun? Liderometrul lui Premuzic appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Efectul Bode-Ciucă: studenții plagiatori... 14

  Vineri, 13 ianuarie, ora 23.46, primesc un e-mail de la un student. Sau o studentă. I-am ascuns identitatea, se poate numi Lorand sau Loredana, chiar nu contează. Ce îmi cere în scurtul mesaj trimis în creierii nopții? Să citim și să ne crucim: Buna seara! Sunt studenta și eram curioasa dacă exista recenzii la cartea dumneavoastră “Employer Branding 100%”. M-ar ajuta foarte mult una pentru o tema la facultate și din păcate nu am timp sa fac eu una. Atât, nimic mai mult. Nici măcar un mulțumesc sau o scuză pentru deranj. I-am răspuns imediat ce am citit mesajul, cam… The post Efectul Bode-Ciucă: studenții plagiatori appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • 30 de idei ca să fii mai productiv(ă) în 2023... 19

  Avem pentru tine 30 de idei și sfaturi care te vor ajuta să fii mai productiv(ă) în 2023. Bineînțeles, trebuie să le aplici și să te ții de treabă, nu să încerci să fentezi. The post 30 de idei ca să fii mai productiv(ă) în 2023 appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Ascultă-l pe Hagi: MUNCA te face să devii mai bun sau valoros 16

  Am văzut întâmplător un video de două minute distribuit pe canalele de social media ale Băncii Transilvania și mi-a plăcut enorm. Sunt fragmente foarte bine alese și conectate dintr-un interviu cu Gheorghe Hagi. Vedeți acel filmuleț la finalul acestui articol. The post Ascultă-l pe Hagi: MUNCA te face să devii mai bun sau valoros appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Efectul crizei: românii renunță la produsele cu brand slab 30

  Românii se numără printre cei mai sceptici consumatori de pe piața europeană, iar criza și teama pentru ziua de mâine le influențează major alegerile la cumpărături. La ce fel de produse și la ce mărci comerciale renunță cel mai des consumatorii români? O analiză McKinsey, publicată în noiembrie 2022. The post Efectul crizei: românii renunță la produsele cu brand slab appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Bo$$ulică. Cele șapte păcate ale unui șef incompetent 45

  Cum recunoști un șef slab, nepriceput, incapabil, incompetent? Am făcut o listă cu șapte comportamente tipice unui Bo$$ulică. The post Bo$$ulică. Cele șapte păcate ale unui șef incompetent appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Predicții pentru 2023: cum treci prin recesiune, ca angajator 30

  Devine din ce în ce mai important pentru companiile serioase să înțeleagă care le sunt misiunea, valorile, cultura, punctele-forte și slăbiciunile - doar pe acestea își pot construi o existență sustenabilă. Asta reiese din ghidul tendințelor de pe piața muncii pentru anul 2023, realizat de Forrester, o entitate de top în global market research, a cărui concluzie este că viitorul aparține celor care își asumă cu adevărat valorile și au curajul să le urmeze. The post Predicții pentru 2023: cum treci prin recesiune, ca angajator appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Co-working sau teambuilding în natură? Descoperă WeWilder, un eco-hub rural creat de WWF 41

  Dacă vrei acces la un spațiu inspirațional de co-working, să organizezi evenimente alături de echipa ta, traininguri și cursuri sau întâlniri de business ALTFEL, credem că merită să explorezi această nouă destinație. The post Co-working sau teambuilding în natură? Descoperă WeWilder, un eco-hub rural creat de WWF appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Recrutezi în IT? Atenție la Cognizant :)... 32

  Angajații Cognizant din întreaga lume au fost anunțați că din ianuarie 2023 sunt obligați să se prezinte la birou cel puțin două zile pe săptămână. Unii dintre angajații din România, nemulțumiți de mesajul primit de la CEO, au demisionat și ne-au trimis, revoltați, copia acestui mesaj. The post Recrutezi în IT? Atenție la Cognizant :) appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • De ce demisionează oamenii? Cultură toxică și manageri slabi, spun cercetările MIT. 29

  Oare care sunt primii cinci factori care îi determină pe oameni să plece din organizații? Și ce pot face organizațiile și managerii, repede și eficient, pentru a reduce acest fenomen? Articolul se bazează pe o amplă cercetare prezentată de MIT Sloan Management Review. The post De ce demisionează oamenii? Cultură toxică și manageri slabi, spun cercetările MIT. appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Roboții lucrează deja în recrutare și evaluare. Vom supraviețui profesional automatizării? 32

  Tehnologia intervine accelerat în viețile noastre și a înseput să se simtă tot mai profund și în spațiul profesional. Avem roboți care recrutează, instrumente AI care evaluează candidații și tehnologii care monitorizează activitatea și performanța angajaților. Avansul tehnologic mai aduce însă o provocare: cei cu vârste mai înaintate și cu mai puțină educație vor face față tot mai greu riscului de a fi eliminați profesional de către roboți. Analizăm toate aceste schimbări în acest articol, folosindu-ne de o serie de cercetări științifice recente. The post Roboții lucrează deja în recrutare și evaluare. Vom supraviețui profesional automatizării? appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Situații incomode și întrebări nepotrivite la interviu. Cum răspunzi? 42

  Te-ai întâlnit vreodată cu atitudini neprietenoase sau remarci nepotrivite din partea recrutorilor? Hai să vedem cum poți răspunde inteligent și eficient situațiilor incomode și nepotrivite la interviu. The post Situații incomode și întrebări nepotrivite la interviu. Cum răspunzi? appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Vrei clienți și colegi fericiți și loiali? Arată-le că ai umor. 42

  Compania pe care o conduci sau din care faci parte folosește umorul în comunicarea cu clienții și ceilalți parteneri, inclusiv cu angajații? Iată câteva statistici care te vor convinge să investești în umor și zâmbete, dacă nu făceai asta deja. Am scris acest articol bazându-ne pe o cercetare realizată în 14 țări la începutul anului 2022. Să vă fie de folos! The post Vrei clienți și colegi fericiți și loiali? Arată-le că ai umor. appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe