Articole postate de Supeala Doru

 • Banii n-aduc fericirea, dar fericirea nu există fără bani 0

  Ai renunța la o parte din salariu, dacă ai avea siguranța că vei fi mai fericit la locul de muncă? În România, aceasta este încă o întrebare grea și răspunsul care se poate da nu este simplu. Aș vrea să descoperim astăzi împreună că salariul nu este singurul factor care aduce satisfacția legată de munca noastră, dar în același timp fără un salariu decent discuția despre satisfacție, motivație și fericire în zona profesională nu are absolut niciun sens. The post Banii n-aduc fericirea, dar fericirea nu există fără bani appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Vorba multă, sărăcia managerilor superficiali... 6

  Un fenomen descoperit recent în companiile din Statele Unite și prezentat pe larg de presa americană ne poate face mândri că am inventat și noi ceva mult înaintea celor de peste ocean. Am scris în newsletterul Hacking Work despre trendul ”Loud laborers”, adică Angajații Zgomotoși și am primit numeroase comentarii ironice, dar argumentate care spuneau că astfel de cazuri sunt foarte dese și foarte vechi pe la noi, prin România. Hai să vedem dacă e adevărat. The post Vorba multă, sărăcia managerilor superficiali appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Cele 5 semnale de alarmă care anunță potențialul toxic al liderilor 5

  Profesorul de psihologie organizațională Tomas Chamorro-Premuzic a identificat 5 trăsături fundamentale de personalitate pe baza cărora putem analiza potențialul de lider al unei persoane. În sensul că putem să identificăm cât de periculos poate deveni respectivul, când ajunge șef. The post Cele 5 semnale de alarmă care anunță potențialul toxic al liderilor appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Când pasul înainte în carieră este de fapt un șut în fund 5

  Foarte mulți oameni își părăsesc locul de muncă și angajatorii la scurt timp după ce sunt promovați. Sună ciudat și paradoxal, dar este un fenomen amplu și observat internațional. Hai să vorbim astăzi în mod serios despre cauzele profunde ale acestor demisii care apar imediat după o promovare. The post Când pasul înainte în carieră este de fapt un șut în fund appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Nu prea suntem atenți când ni se fură atenția... 10

  Cu toții avem momente când ne este greu sau chiar imposibil să ne aducem aminte un nume, o cifră, o adresă sau un detaliu important de care am avea nevoie. Spunem atunci, mai în glumă – mai în serios, că ne cam lasă memoria.  Ceea ce nu prea înțelegem, din păcate, este că astăzi, înainte de a ne lăsa memoria, trăim tot mai des momente în care nu ne mai încape memoria. Nu prea suntem atenți când ni se fură atenția. Sună paradoxal, dar îți explic azi cât de grav este fenomenul. The post Nu prea suntem atenți când ni se fură atenția appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Feedback-ul negativ la serviciu– cum îl primim și lucrăm cu el? 13

  Fie că ești la început de carieră sau ai experiență solidă în domeniu, feedback-ul negativ poate fi o provocare cu care ne confruntăm cu toții la un moment dat. Însă în loc să privim aprecierile critice ca pe-o tragedie sau ca pe un catalizator de autoflagelare ori să activăm sindromul impostorului, stă în puterea noastră să transformăm situația într-un proces constructiv. The post Feedback-ul negativ la serviciu– cum îl primim și lucrăm cu el? appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Cea mai gustoasă rețetă de preparare a unei organizații sănătoase 13

  Nu suntem la o emisiune culinară, dar azi te invit să descoperi cea mai gustoasă și simplă rețetă de preparare a unei organizații sănătoase. The post Cea mai gustoasă rețetă de preparare a unei organizații sănătoase appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Pogorârea sfântului CEO între muritorii pe care-i conduce 14

  Astăzi o să vorbim despre un obicei bun, isteț și din păcate nu foarte des întâlnit, pe care l-am denumit „Pogorârea sfântului CEO între muritorii pe care-i conduce”. Am folosit intenționat ironia și paralela cu sfera religioasă, pentru a scoate în evidență normalitatea și din păcate raritatea acest gest profund uman, care face diferența între liderii inteligenți, umani și responsabili și colegii lor, foarte mulți, dar mediocri. The post Pogorârea sfântului CEO între muritorii pe care-i conduce appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Cum atragem angajații talentați? Șase idei de la experții McKinsey. 16

  Pandemia a accelerat trei tendințe la locul de muncă: căutarea sensului, dorința de flexibilitate și accelerarea transformării tehnologice, care au permis munca în regim hibrid și cea de la distanță. Așteptările angajaților au crescut, iar organizațiile examinează modul în care recrutează, dezvoltă și loializează talentul. The post Cum atragem angajații talentați? Șase idei de la experții McKinsey. appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Mai mult respect pentru românii care muncesc... 13

  Nu te-ai săturat să tot auzi că românii sunt leneși, necalificați și neserioși și că muncesc prost și în dorul lelii? Eu cred că aceste clișee sunt mincinoase și ne fac tare mult rău, tuturor. M-am gândit să deschidem noul nostru sezon de la radio cu trei argumente puternice care contrazic acest folclor deprimant și denigrator și construiesc o imagine mai bună și mai corectă a angajaților români. The post Mai mult respect pentru românii care muncesc appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Abuzurile angajatorilor: „Am reușit să plec cu ajutorul terapiei” – povestea Alinei 16

  În continuare primim povești de la oamenii din comunitatea noastră despre abuzurile prin care trec la locul de muncă. În acest articol aducem în atenția voastră povestea Alinei (nume schimbat pentru protejarea identității) care a reușit să plece dintr-un mediu de lucru toxic doar cu ajutorul terapiei. The post Abuzurile angajatorilor: „Am reușit să plec cu ajutorul terapiei” – povestea Alinei appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Managerii buni țin compania în viață... 25

  Managerii buni sunt esențiali în orice companie - pornind de la motivație și ajungând până la profit. Care sunt acțiunile liderilor care asigură succesul managerilor, echipelor și organizațiilor lor? The post Managerii buni țin compania în viață appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Te temi că vei fi înlocuit de A.I.? 5 sfaturi ca să rămâi relevant profesional 20

  Mașinile inteligente vor înlocui cu adevărat angajații? Probabil că nu. În timp ce inteligența artificială este concepută pentru a înlocui munca manuală cu o modalitate mai eficientă și mai rapidă, aceasta nu poate anula nevoia de intervenție umană în spațiul de lucru. The post Te temi că vei fi înlocuit de A.I.? 5 sfaturi ca să rămâi relevant profesional appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Inteligența Emoțională în Era Inteligenței Artificiale: importanța conexiunii umane în echipe 17

  În această eră a progresului tehnologic, în care inteligența artificială își face tot mai mult simțită prezența, o întrebare esențială se ivește: mai are umanitatea noastră un loc în ecuație? Pe măsură ce AI avansează, devine tot mai important să înțelegem cu adevărat cum ne putem proteja și cum putem performa exersându-ne Inteligența Emoțională. The post Inteligența Emoțională în Era Inteligenței Artificiale: importanța conexiunii umane în echipe appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe
 • Cum lucrăm mai bine în echipă de la distanță? 16

  Trăim în era muncii hibride, când lucrul de acasă este deja parte din normalitate. Echipele și-au actualizat procesele de lucru la acest format, iar oamenii au învățat să se adapteze rapid de la un spațiu mai protocolar și mai aglomerat, cum este biroul, la unul mai relaxat și liniștit, cum e cel de acasă. Dar, chiar dacă spațiul de acasă este mai degajat, atitudinea și obiceiurile ar trebui să rămână într-o notă profesională întotdeauna, indiferent de loc. The post Cum lucrăm mai bine în echipă de la distanță? appeared first on DoruSupeala.ro.

  Citește mai departe