Articole postate de Eu Sunt Daniela

  • Făgăraș, Rhododendrono-răsfăț... 278

    La fiecare final de iunie pașii ne poartă pe culmile însorite ale Carpaților, în paradisul Rhododendronului, iar gazdă primitoare ne-a fost de această dată circul glaciar Galbena. Lăsăm în spate trapezul Viștea-Moldoveanu și coborând de pe acoperișul României, pentru următoare diferență de nivel de peste 1000 de metri, alegem alte trasee, pe cruce roșie, apoi […] Articolul Făgăraș, Rhododendrono-răsfăț apare prima dată în Daniela.

    Citește mai departe
  • Bucegi, fascinanta potcoavă de piatră... 630

    Cronica unei ture reușite: Bucegi, 4 zile. Un masiv ca o cafea aburindă din care parcă nimeni nu mai voia să bea. O ploaie musonică pe poteca plină de cenotafurile celor repauzați, cu sufletele zdrobite de stânci. Trei rânduri de încălțări (câte două perechi de bocanci de tură + una de interior), câte trei perechi […] Articolul Bucegi, fascinanta potcoavă de piatră apare prima dată în .

    Citește mai departe
  • Bucegi, fascinanta potcoavă de piatră. Ziua 1... 659

    Ziua I: Bușteni  (875 m) – Valea Jepilor Mici – Cabana Caraiman (2025 m) – Cabana Babele (2206 m) – Cimitirul Elefanților (1907 m) – Peștera Ialomiței (1660 m) – Cabana Padina (1525 m). 15,5 km, 1331 m diferență nivel urcare, 681 m coborâre. Ca în fiecare lună, alături de camarazii din Clubul Ghe. Iacomi, […] Articolul Bucegi, fascinanta potcoavă de piatră. Ziua 1 apare prima dată în .

    Citește mai departe
  • Bucegi, fascinanta potcoavă de piatră. Ziua 2... 727

    Ziua 2: Ziua 2: Cabana Padina (1525 m) – Canionul / Valea Horoabei  (1500 alt. min) – Sub Șaua Strunga (2015 m alt max.)                – Cabana Padina (1525 m).                12,5 km, 325 m diferență nivel urcare.  Articolul Bucegi, fascinanta potcoavă de piatră. Ziua 2 apare prima dată în .

    Citește mai departe
  • Bucegi, fascinanta potcoavă de piatră. Ziua 3... 661

    Ziua 3: Cabana Padina – Valea Obârșiei – Mecetul Turcesc – Vf. Găvanele (2472 m) – Vf. Ocolit (2503 m, numit și Bucura                     Dumbravă) – Vf. Omu (2507 m) – Șaua Doamnele – Refugiul Bătrâna (2170 m)- Refugiul / Șaua Strunga (1893 m) –      […] Articolul Bucegi, fascinanta potcoavă de piatră. Ziua 3 apare prima dată în .

    Citește mai departe
  • Bucegi, fascinanta potcoavă de piatră. Ziua 4... 651

    Ziua 4: Cabana Padina (1525 m) – Plaiul lui Păcală – Piatra Arsă (1950 m) – Valea Jepilor Mari – Bușteni. (875 m)                 18,5 km, 625 m diferență nivel urcare.  Articolul Bucegi, fascinanta potcoavă de piatră. Ziua 4 apare prima dată în .

    Citește mai departe
  • Măcin, Mai Marii Munți Mici... 688

    Și pentru că în fiecare an pe 15 mai se serbează Ziua Bujorului, nu puteam petrece acest eveniment decât la el acasă, în bătrânii Măcin, marii munți mici, înconjurată de Bujorul sălbatic de Dobrogea – Paeonia peregrina romanica – bujorul românesc, întâlnit doar în această zonă, una din cele 1900 de specii de plante care […] Articolul Măcin, Mai Marii Munți Mici apare prima dată în .

    Citește mai departe
  • Lacul Vulturilor, trufașii regi ai înălțimilor 582

    După evadări din împărăția crestelor stâncoase, coborând din înaltul munților, străbătând văile carpatine, adesea poposesc în fascinanta lume a lacurilor de munte.   În micile depresiuni rămase în urma gheţarilor sau în cele săpate de avalanşe s-au înfiripat, din topiri de zăpadă şi din ploi, mici lacuri care dau farmec munţilor săraci în oglinzi de […] Articolul Lacul Vulturilor, trufașii regi ai înălțimilor apare prima dată în .

    Citește mai departe
  • Lacul Bolătău, tăul fără fund al Neamțului... 486

    Coborând din înaltul crestelor, adesea poposesc în lumea fascinantă a lacurilor de munte, încercând să scot din uitare și din neștiință locuri cunoscute de bătrâni și lacuri de culoare turcoaz – înainte de a fi înghițite de aluviuni, ori pe altele – până nu se vor colmata în totalitate sau pe cele știute doar de […] Articolul Lacul Bolătău, tăul fără fund al Neamțului apare prima dată în .

    Citește mai departe
  • Ziua Independenței... 500

    Admirată de jos, din satele de la poalele Ceahlăului, dintr-un cu totul alt unghi, muntenii veacurilor trecute i-au spus „Furculiţa” – datorită izbitoarei ei asemănări cu o furcă cu două braţe. Puțini sunt cei care astăzi au auzit sau mai folosesc acest toponim pentru una din cele mai cunoscute formațiuni stâncoase din Masivul Ceahlău. Aici […] Articolul Ziua Independenței apare prima dată în .

    Citește mai departe
  • Lacul Veselaru, sălbatica splendoare... 0

    Auzisem de el demult, știam că s-a format în urmă cu aproape 80 de ani după o masivă alunecare de teren, pe culmea Jlabău, pe dreapta pârâului Iapa, că poartă numele proprietarului terenului și că este cel mai sălbatic lac de baraj natural din România. Din informațiile de pe internet aflasem că Lacul Veselaru are […] Articolul Lacul Veselaru, sălbatica splendoare apare prima dată în .

    Citește mai departe
  • Lacul Veselaru, sălbatica splendoare... 1532

    Auzisem de el demult, știam că s-a format în urmă cu aproape 80 de ani după o masivă alunecare de teren, pe culmea Jlabău, pe dreapta pârâului Iapa, că poartă numele proprietarului terenului și că este cel mai sălbatic lac de baraj natural din România. Din informațiile de pe internet aflasem că Lacul Veselaru are […]

    Citește mai departe
  • Primăvară regală... 0

    ”Te Binecuvântez, iubită Românie, țara bucuriilor și durerilor mele, frumoasă țară, care ai trăit în inima mea și ale cărei cărări le-am cunoscut toate. Frumoasă țară pe care am văzut-o întregită, a cărei soarta mi-a fost îngăduit să o văd împlinită. Fii tu veșnic îmbelșugată, fii tu mare și plină de cinste, să stai veșnic […] Articolul Primăvară regală apare prima dată în .

    Citește mai departe
  • Primăvară regală... 916

    ”Te Binecuvântez, iubită Românie, țara bucuriilor și durerilor mele, frumoasă țară, care ai trăit în inima mea și ale cărei cărări le-am cunoscut toate. Frumoasă țară pe care am văzut-o întregită, a cărei soarta mi-a fost îngăduit să o văd împlinită. Fii tu veșnic îmbelșugată, fii tu mare și plină de cinste, să stai veșnic […]

    Citește mai departe
  • Catedrala Hangului – 15.02. 2017... 0

    De privesc spre Înaltul cerului şi-mi aud glasul clopotelor, îmi preschimb singurătatea și neabătuta verticalitate cu-acea clipă de pace în plină furtună în care toţi şi-au luat mâinile de pe vâsle să se roage… Filmare dronă: Marian Florin, fotografii: DanielaFundal audio:  Zarzmeli BerebiDespre povestea mea plină de dorință și determinare și despre cum am ajuns la ruine, am scris prima […] Articolul Catedrala Hangului – 15.02. 2017 apare prima dată în .

    Citește mai departe