La pas prin Chișinău... 273
- Calatorii
- 23-02-2022 11:31
Asemeni Romei, Oraşul Chişinău este situat pe şapte coline, care formează un cerc. Articolul La pas prin Chișinău apare prima dată în HoinariRomani. ...
Citește mai departeAsemeni Romei, Oraşul Chişinău este situat pe şapte coline, care formează un cerc. Articolul La pas prin Chișinău apare prima dată în HoinariRomani. ...
Citește mai departeTârgul de Crăciun de la Sibiu, pote unul dintre cele mai frumoase din România. L-am vizitat anul acesta chiar în prima săptămână de la deschidere. Lume multă, vreme frumoasă, atmosferă de vacanță și sărbătoare. Până în 2020 am vizitat Târgul...Read more Articolul Târgul de Crăciun de la Sibiu 2021 apare prima dată în HoinariRomani.
Citește mai departePe urmele voievoduli Ștefan cel Mare, prin Republica Moldova si chiar în Transnistria. Articolul Ruta cultural-turistică “Ștefan cel Mare și Sfânt” apare prima dată în HoinariRomani. ...
Citește mai departeUnice în întreaga lume pentru pictura exterioară cu pigmenţi rămaşi necunoscuţi specialiştilor de astăzi, mănăstirile din nordul Moldovei sunt adevărate bijuterii ale arhitecturii moldoveneşti medievale. Opt dintre mănăstirile din Bucovina au fost incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO. Adevărate opere de artă au devenind în timp celebre în toată lumea fiind vizitate anual de mii de […] Articolul Bijuteriile Bucovinei din Patrimoniul Mondial UNESCO apare prima dată în HoinariRomani.
Citește mai departeVarșovia, orașul de care te poți îndrăgosti iremediabil dacă iubești clădirile vechi, arhitectura barocă, străzile curate, zgăre norii, palatele și verdele ce domină capitala Poloniei. Articolul Varșovia-Pasărea Phoenix a Europei apare prima dată în HoinariRomani.
Citește mai departePrintre comorile turistice ale județului Sibiu se regăsește și Biserica Armenească din Dumbrăveni, poate prea puțin vizitată de turiști. De curând i-am trecut pragul, nu pentru prima dată, am descoperit-o prin 2013 când am vizitat și Castelul Apafi de vis-a-vis, acum, din păcate închis și aproape […] Articolul Biserica Armenească din Dumbrăveni apare prima dată în HoinariRomani.
Citește mai departeCu o veche tradiție în extracția petrolieră dar și cu o moștenire istorică mult mai veche, orașul Moreni conservă și perpetuă tradițiile și resursele existente. Istoria Moreniului de astăzi începe din vechi timpuri și este bazatăpe o legendă dar și pe date istorice concrete. Și cum fiecare legendă are un fir […] Articolul Redescoperă Moreni apare prima dată în HoinariRomani.
Citește mai departeÎntre crestele solitare ale munţilor Făgăraş, an de an, din 2005, se înalţă cel mai distins hotel din România. În iarna anilor 2018 -2019, tema hotelului de gheaţă se numeşte Frozen Love. Ca să fie conceptul complet a fost lansat şi un parfum cu acelaşi […] Articolul Hotelul de Gheață -Frozen Love apare prima dată în HoinariRomani.
Citește mai departeCe poti face într-o zi de weekand prin zona Moldovei? Multe, dar noi am ales sa calatorim pe la palate din aceasta zona mirifica. Asadar pe la ora diminetii cand unii nu au de gand sa se trezeasca, noi ne-am urcat în masina si am plecat la […] Articolul In vizita la Castelul Rosu din Dumbrava Minunata apare prima dată în HoinariRomani.
Citește mai departePe cel mai spectaculos drum din România se află și hotelul Valea cu Pești. Acolo a avut loc cea de a IV- ediție a taberei de pictură “Transfăgărășanul Artiștilor”. Tabără ce s-a desfășurat în perioada 15-19 aprilie 2018. Inspirați de peisajele mirifice ale zonei și ale României cei 20 […] Articolul Trasfăgărășanul Artiștilor #4 apare prima dată în HoinariRomani.
Citește mai departeExistă, are istorie, este restaurat și îl poți vizita, este vorba despre Castelul Banffy din Alba. Povestea lui începe în anul 1805 când este construit de familia Kemeny, apoi în anul 1890 trece în posesia familiei Banffy, care contibuie la refacerea și exinderea castelului. Și aici perioada comunistă a lăsat o amprentă negativă asupa […] Articolul Un castel de poveste -Banffy din Sîncrai, Alba apare prima dată în HoinariRomani.
Citește mai departeSunt diferiți și mai impornați, iar celelalte neamuri ţigăneşti sunt considerate “de jos”. Copiii lor nu au voie să se căsătorească cu ţigani de altă sorginte. Ei îşi respectă tradiţiile şi nu se amestecă nici cu populaţia majoritară, nici cu alţi ţigani. Am fost al doi-lea grup de turiști români (în […] Articolul La taifas cu Țiganii Gabori apare prima dată în HoinariRomani.
Citește mai departeInvitație la palat! La Palatul Parlamentului. În sala de expoziții “Constantin Brâncuși” zeci de artiști, membri ai Asociației Artiștilor Plastici București au expus peste 300 de lucrări în stiluri, tehnici și cromatici diferite și deosebite. Expoziția de pictură este deschisă zilnic între orele 10:00 -17:00, intrarea este liberă. Lucrările se pot admira până pe 30 […] Articolul D’ale artei. Trăiri plastice apare prima dată în HoinariRomani.
Citește mai departeMii de curioși și credincioși vin în văile apusenilor să vadă și să caute liniștea la bisericuța din lemn. La început de toamnă pașii m-au purtat prin aceste locuri ale apusenilor, locuri unde am întâlnit oameni excepționali de unde am aflat istorii și povești despre acest monument și nu numai. Prin liniștea asurzitoare a toamnei […] Articolul În inima Apusenilor la Mănăstirea Lupșa apare prima dată în HoinariRomani.
Citește mai departeLocuri, monumente arhitecturale sau naturale dar și personalitățile care completează bogăția turistică a României. Am pornit de mult pe urmele unor personalități să le descopăr, vizitez casele memoriale, muzeele dar și povestea lor de viață. Este inevitabil când călătorești să nu poposești și în astfel de locuri, unde de […] Articolul Pe urmele lui… George Enescu apare prima dată în HoinariRomani.
Citește mai departe