Sări la conținut
IC

Ichim Andreea

Între 24.10.2025 și 30.10.2025, a publicat 49 articole, citite de 13.789 ori, cele mai multe scrise în categoria Life (49 articole) .

Cele mai recente

Life

Prajitura Televizor- TV Cake

 Dragii mei, este prima reteta de pe anul acesta si prima data cand am facut aceasta prajitura. Cu siguranta o stiti si ati facut-o de nenumarate ori cu diferite ocazii sau la sarbatori. Prajitura Televizor este o prajitura veche din caietul acela ingalbenit, care mie imi este tare drag. Dupa cum am spus am facut-o pentru prima data, trebuie sa va spun ca nu este greu de facut deloc, chiar daca se face cu foi si blat . sa vedem ce am facur si cum am facut, dar inainte scriem ceva frumos. Prajitura Televizor din caietul amintirilor, Buna si pe gustul tuturor. 2 foi si-un blat se face, iute iute se si coace. Cream fiarta si pufoasa, Tare tare delicioasa. Glazura de ciocolata sus, repede s-a mai dus. Ingrediente Foi(2): 2 oua 6 linguri rase de zahar 10 linguri de lapte 10 linguri de ulei 1 lingurita amoniac 1 lingura zeama de lamaie 3 linguri rase de cacao 10 linguri faina Blat: 6 oua un praf de sare 6 linguri de zahar 7 linguri de faina Crema: 1 litru de lapte 4 linguri amidon 6 l

Life

Salam de biscuiti fara zahar-Sugar free biscuit salami

  Dragilor dupa cum am mai spus incerc sa fac si unele deserturi mai light.  De aceea am incercat sa fac un salam de biscuiti fara zahar, adica cu Xilitol, pentru cei care au diabet, sa poata savura si ei ceva dulce. INGREDIENTE 400 gr biscuiti Petite Beurre 350 ml apa 100gr unt 6 linguri Xilitol 2 linguri cacao esenta de rom. MOD DE PREPARARE Biscuiti se rup bucati. Apa cu untul si Xilitolul se pun pe foc intr-o cratita, pana se dizolva si da in clocot. Adaugam biscuitii, cacaoa si esenta de rom. Amestecam bine si mai lasam vreo 2 min pe foc, tragem de pe foc si lasam la racorit cateva minute. Intindem folie de masa si punem jumate de compozitie si rulam , inchidem la capete, lasam la racit  iar apoi il punem in frigider. POFTA BUNA!!

Life

Cozonac cu nuca si mac -Walnuts and poppyseed sweet bread

Dragii mei , imi place cozonacul dar imi place si mirosul de cozonac in casa. Favoritul meu este cel cu mac , asa deci, de cate ori am timp pun de cate un cozonac . Mai jos va voi spune de ce avem nevoie si va voi spune cum il fac eu. Ingrediente pentru 3 cozonaci:Aluat: 1,5kg faina 6 galbenusuri un praf de sare 750 ml lapte 300 ml ulei  3 pliculete de drojdie(putin lapte+ o lingurita de zahar, pentru a dizolva) esenta de vanilie coaja de lamaie coaja de portocala 300 ml apa minerala. Umplutura de nuca: 400gr nuca macinata 8 linguri zahar 4 albusuri Umplutura de mac: 200 gr mac macinat 100 ml lapte 6 linguri zahar un ou pentru uns cozonacii. MOD DE PREPARARE: Intr-un bol punem faina cernuta, esentele, coaja de lamaie si portocala, galbenusurile le punem intr-un bol si le frecam cu sare. Intr-un pahar punem drojdia cu putin lapte cald si o lingurita de zahar, lasam deoparte pana creste, cateva minute doar. Incalzim laptele pana putem tine degetul in el , adaugam zaharul si ames

Cele mai citite

Life

Cakes and Sweets-Prajituri si dulciuri

The best combination between sweet, crunchy and salty.Sponge with walnuts filled with salted caramel and cream.Combinatie perfecta dintre dulce, sarat si crocant. Pandispan cu nuci umplut cu caramel sarat si frisca.I will show you few more...Red nose cupcakes...with chocolate flakes and cream.Briose cu fulgi de ciocolata si frisca.

Life

Birthcakes- Torturi

  My dears thats my cakes from january 2017 until now...i will try to write more often.I will put other sweets and food  on another post...Cam acestea sunt torurile mele …

Life

Tavalita-Lamington cake

Dragii mei nu am mai scris de ceva timp, dar astazi va aduc o prajitura foarte buna, pe care toti o stiti, se numeste Tavalita sau Lamington cake. Lamington cake este o prajitura facuta din pandispan, data prin sos de ciocolata si nuca de cocos. Se crede ca prajitura a fost denumita dupa Lordul Lamington, care a fost guvernatorul Queensland-ului intre anii 1896-1901, sau dupa sotia acestuia. Identitatea inventatorului

Life

Kurtos Kalacs

Kurtos Kalacs- cozonac secuiesc sau cosuri de fum . Este un preparat alimentar specific sud-estului Transilvaniei. Atât sașii din Țara Bârsei, cât și secuii din județul Covasna revendică originea acestui preparat vechi de mai multe secole. În întreaga