Sări la conținut
OL

Olteanu Mihai-Alex

Între 18.10.2025 și 30.10.2025, a publicat 14 articole, citite de 5.862 ori, cele mai multe scrise în categoria Edu (14 articole) .

Cele mai recente

Edu

Câteva zile în natură

În ultima perioadă am avut câteva zile libere și am profitat pentru a fugi departe de aglomerația orașului. Am mers cu trenul până la Hârlău și am vizitat împrejurimile. Vă las să descoperiți o parte din ele în acest clip.

Edu

Tartă cu mere

Bine v-am regăsit! De această dată vă povestesc despre tarta cu mere pe care noi am consumat-o destul de des în această toamnă, care încă este bogată după atât de multe încercări. Este simplă, se pregătește repede, se coace repede și se mănâncă la fel de repede (după caz). Sursă foto: Pinterest Pentru tartă am folosit:- 1 cană fulgi ovăz fini, pe care ori îi las întregi, ori îi macin (după dispoziție și timp) SAU 1 cană făină de orez- 2-3 căni mere rase (proaspete sau decongelate)- un pumn de stafide- 1 linguriță pudră de scorțișoară (puteți adăuga și alte condimente care vă plac și se combină bine cu merele) Amestec ingredientele cu o lingură din lemn, ung o tavă rotundă (ca cea pentru tort) cu puțin ulei de cocos și așez compoziția în ea, nivelând ușor cu lingura. Uneori, mai pudrez deasupra puțină făină de cocos, formând patru inimioare pentru dragii mei.Las tarta să se coacă în cuptor cam 30 minute, dar pentru că fiecare gospodină își cunoaște bine cuptorul, vă rog să nu o uit

Edu

Fiți albine. Culegeți cele bune!

Vă salut cu gând mulțumitor, că încă sunteți aici și răsfoiți acest blog.           Timpul a trecut. Și a fost doar aducător de întărire, încredere și curaj. Revin către voi de această dată, tot din Atelierul nostru de familie, cu scurte rețete care ne însoțesc pe noi zilnic. Pentru că așa a fost întâmplarea ca micuța noastră Natalia să ne arate calea către simplitate. Da, simplitatea despre care vă povesteam la începuturile acestui blog. Cea pe care cu timpul am pierdut-o, din prea plinul acestei lumi, din prea multa libertate, prea deasa grijă a vieții și din prea puținul nostru discernământ. Oamenii fac greșeli. Dar oamenii care și le asumă, mai urcă o treaptă pe scară și mai descrețesc puțin fruntea brăzdată de neputințe. Așadar, revenim, cu chip înseninat și mulțumitor și ne dorim să continuăm aici, alături de voi, povestea noastră de dragoste. Ne-am dorit la un moment dat altceva: să nu uităm scopul și durata vizitei pe acest pământ. Pentru că suntem călători. Frumos ș

Edu

Proiect nou, canale sociale noi

V-am anunțat de curând lansarea noului proiect personal: Cultivă cu Mihai. Dacă nu v-ați abonat încă, dar vă place ceea ce fac, vă rog să vă abonați. ;) Între timp, vă anunț că sunt prezent și pe Instagram, cu aceeași denumire Cultivă cu Mihai. Am ajuns și pe Facebook, tot cu aceeași denumire: Cultivă cu Mihai.

Edu

Maraton de sănătate în Iași

Maratonul de Sănătate este un proiect de informare Secom® care își propune să aducă față în față specialiștii din domeniul medical și persoanele interesate de sănătate, într-un maraton de dialoguri deschise. Speakeri: Oana Moraru, mentor educațional cu peste 20 de ani experiență ca profesor și educatoare Dr. Siminiceanu Nicoleta Daniela, medic pediatru Evenimentul se desfășoară sâmbătă, 7 octombrie, începând cu ora 11:00, în Sala Mozart de la Congress Hall, Palas Mall, Iași.Pe Oana Moraru o citim în familie, iar pe doamna doctor Siminiceanu Nicoleta Daniela o vizităm cu băiețelul nostru încă din prima săptămână de viața, dânsa fiind medicul pediatru care ajută mereu cu blândețe și profesionalism orice părinte panicat de evoluția micuței făpturi nou venite în familie. Accesul este liber, în baza unei înscrieri prealabile, până pe 1 octombrie completând formularul: https://goo.gl/FoAHz4

Edu

Am revenit!

Ştiu... n-am mai scris de ceva timp, din diverse motive. Dar acum vă anunţ că: Să nu credeţi că n-am mai scris că nu am mai avut subiecte. Subiecte au fost. Aş fi putut scrie aproape în fiecare zi pe blog şi, recunosc că m-am abţinut de multe ori să public unele texte ce ar fi putut „deranja” pe unii. În unele situații am preferat ca timpul liber pe care-l aveam, să-l investesc într-o altă direcție, punând și bazele unui alt proiect drag mie, despre care o să vă povestesc curând. Rămâneți aproape!

Cele mai citite

Edu

Expoziție de azalee și camelii în Grădina Botanică

După cum ne-a obișnuit din anii trecuți, Grădina Botanică „Anastasie Fătu” din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, a anunțat și anul acesta expoziția de azalee și camelii, ce va fi deschisă publicului în perioada 4 februarie - 26 februarie 2017. Expoziția va fi deschisă zilnic în intervalul orar 09:00 - 16:00. Colecția din acest an, grupează numeroase exemplare care se remarcă prin coloritul intens al florilor și vârste de peste 40 de ani. Și pregătiți-vă: în spațiul expozițional sunt prezente specii exotice care pot fi explorate cu ajutorul simțului tactil precum și alt

Edu

Maraton de sănătate în Iași

Maratonul de Sănătate este un proiect de informare Secom® care își propune să aducă față în față specialiștii din domeniul medical și persoanele interesate de sănătate, într-un maraton de dialoguri deschise. Speakeri: Oana Moraru, mentor educațional cu peste 20 de ani experiență ca profesor și educatoare Dr. Siminiceanu Nicoleta Daniela, medic pediatru Evenimentul se desfășoară sâmbătă, 7 octombrie, începând cu ora 11:00, în Sala Mozart de la Congress Hall, Palas Mall, Iași.Pe Oana Moraru o citim în familie, iar pe doamna doctor Siminiceanu Nicoleta Daniela o vizităm cu băiețelul nostru încă din prima săptămână de viața, dânsa fiind medicul pediatru care ajută mereu cu blândețe și profesionalism orice părinte panicat de evoluția micuței făpturi nou venite în familie. Accesul este liber, în baza unei înscrieri prealabile, până pe 1 octombrie completând formularul: https://goo.gl/FoAHz4

Edu

Tartă cu mere

Bine v-am regăsit! De această dată vă povestesc despre tarta cu mere pe care noi am consumat-o destul de des în această toamnă, care încă este bogată după atât de multe încercări. Este simplă, se pregătește repede, se coace repede și se mănâncă la fel de repede (după caz). Sursă foto: Pinterest Pentru tartă am folosit:- 1 cană fulgi ovăz fini, pe care ori îi las întregi, ori îi macin (după dispoziție și timp) SAU 1 cană făină de orez- 2-3 căni mere rase (proaspete sau decongelate)- un pumn de stafide- 1 linguriță pudră de scorțișoară (puteți adăuga și alte condimente care vă plac și se combină bine cu merele) Amestec ingredientele cu o lingură din lemn, ung o tavă rotundă (ca cea pentru tort) cu puțin ulei de cocos și așez compoziția în ea, nivelând ușor cu lingura. Uneori, mai pudrez deasupra puțină făină de cocos, formând patru inimioare pentru dragii mei.Las tarta să se coacă în cuptor cam 30 minute, dar pentru că fiecare gospodină își cunoaște bine cuptorul, vă rog să nu o uit

Edu

Am revenit!

Ştiu... n-am mai scris de ceva timp, din diverse motive. Dar acum vă anunţ că: Să nu credeţi că n-am mai scris că nu am mai avut subiecte. Subiecte au fost. Aş fi putut scrie aproape în fiecare zi pe blog şi, recunosc că m-am abţinut de multe ori să public unele texte ce ar fi putut „deranja” pe unii. În unele situații am preferat ca timpul liber pe care-l aveam, să-l investesc într-o altă direcție, punând și bazele unui alt proiect drag mie, despre care o să vă povestesc curând. Rămâneți aproape!

Edu

Pâine

Pâinea cea de toate zilele este pentru noi acum făcută din mai multe tipuri de cereale, dar îndeosebi din grâul cel vechi, prețios și delicios. Alacul (Triticum monococcum) si grâul spelta (Triticum spelta) ne sunt foarte dragi și utile în bucătărie. Ele sunt foarte asemănătoare la aspect, textură, dar nu și la gust. Unii spun că alacul are aromă de nucă și așa spun și eu, dupa prima pâine gătită. Spelta îmi pare ușor amăruie, dar numai bună de adus aminte, că viața are suișuri și coborâșuri pe care numai prin efort le putem trece.  Le-am ales pentru gust, simplitate, vechime, autenticitate și pentru că se digeră mai ușor. De reținut este faptul că nu consumăm zilnic pâine, nu abuzăm de ea și ne bucurăm de efectele nutriționale ale acestui grâu. Sursa foto: https://gradinaistorica.ro/alac/ Eu coc pâinea în formă rotundă, pentru că așa îmi aduce bucurie. Coc în cantități mici, mai precis din 500 grame făină o dată. Folosesc drojdie bio de câte ori pot (vă voi povesti și despre