Sări la conținut
ST

Stefan Oana

Între 24.10.2025 și 30.10.2025, a publicat 25 articole, citite de 11.190 ori, cele mai multe scrise în categoria Life (25 articole) .

Cele mai recente

Life

Supra marocana harira

Supa harira este o specialitate marocana cu legume si carne de miel, care se serveste in mod traditional in timpul Ramadanului. Exista si versiuni vegetariene ale supei, iar ingredientele pot sa difere in functie de zone si de preferintele culinare ale celor care o gatesc. Se spune ca este mai gustoasa a doua zi, dupa ce aromele s-au combinat bine, iar mie personal mi se pare o supa excelenta pentru zile de vara. Asta nu inseamna ca nu o putem manca oricand. Retetei de mai jos ii puteti adauga si linte, asta daca va place. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1

Life

Pui cu lime, chilli si coriandru

Imi place foarte mult mancarea asiatica si, in masura in care reusesc sa gasesc ingredientele necesare, prefer sa gatesc ceva cu adevarat autentic, care sa ma transporte inapoi pe strazile din Kuala Lumpur sau Singapore intesate cu vanzatori de ikan bakar, frigarui si tot felul de minunatii si bodegute unde am mancat probabil cea mai buna mancar

Life

Supa de pui cu ghnocchi si smantana

O supa delicioasa si rapida, pe care este pacat sa nu o testati. Copie dupa reteta restaurantelor Olive Garden.Ingrediente: 2 piepti de pui gatiti 475 ml smatana lichida 900 ml supa de pui 1/2 morcov 1/2 ceapa apa 2 catei de usturoi 1 pachet gnocchi 1 lingura ulei de masline 1 lingurita cimbru sare

Life

Chowder de porumb dulce si pastrav afumat

Am gasit aceasta reteta de chowder intr-unul din ultimele numere Good Food. Imi pare rau ca nu se mai publica revista, pentru ca era o sursa buna de inspiratie. Ingrediente: 400 g fileuri de pastrav afumat 300 g porumb dulce la conserva 200 g cartofi (preferabil noi), taiati cuburi 1 ceapa, tocata 400 ml de lapte 500 ml supa de pui 25 g de unt 1 legatura de patrunjel 1. Incingeti o tigaie mai adanca si

Life

Gem persan de gutui- Morabbah Beh

Morabbah Beh este un gem persan de gutui extrem de simplu de facut. Pregatirea lui dureaza in jur de 10 minute, dupa care aproape ca puteti uita de el cat fierbe. Reteta am gasit-o pe unicornsinthekitchen.Ingrediente: 2, 3 gutui 500 g zahar 480 ml apa (plus 120 ml rezerva) miez de nuca, optional 1. Curatati gutuile si taiati-le in cu

Life

Kaiserchmarrn

Daca ati fost in Austria, cu siguranta v-ati intalnit cu popularul desert kaiserchmarrn, care este de fapt o clatita rupta, mai asemanatoare cu un pancake la consistenta decat cu clatita noastra. Numele desertului vine de la imparatul Franz Joseph (kaiser-impart, schmarren-rupt(clatita)), despre care se spune ca era un impatimit al acestei clatite.Ingrediente: 6 oua 200 g faina 350 ml lapte 1 plic zahar vanilat 2 linguri rom 2 linguri zahar

Cele mai citite

Life

Supra marocana harira

Supa harira este o specialitate marocana cu legume si carne de miel, care se serveste in mod traditional in timpul Ramadanului. Exista si versiuni vegetariene ale supei, iar ingredientele pot sa difere in functie de zone si de preferintele culinare ale celor care o gatesc. Se spune ca este mai gustoasa a doua zi, dupa ce aromele s-au combinat bine, iar mie personal mi se pare o supa excelenta pentru zile de vara. Asta nu inseamna ca nu o putem manca oricand. Retetei de mai jos ii puteti adauga si linte, asta daca va place. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1

Life

Kasespatzle, taietei nemtesti cu branza si ceapa caramelizata

Kasespatzle sunt niste taietei nemtesti facuti simplu din faina, ou si apa si acoperiti cu multa branza si ceapa caramelizata. Exista mai multe variante de spatzle, consumate si in Austria sau Elvetia, unele dintre ele cu diferite tocane, carnati sau lucruri care in general par sa mearga cu bere. Partea buna este ca se gatesc foarte usor, deci nu este nevoie sa fiti intr-o taverna din Munchen ca sa va bucurati de ei.Ingrediente Pentru spatzle: 300 g faina 3 oua 150 ml apa minerala

Life

Graupensuppe, supa nemteasca cu arpacas si carnati

Trebuie sa recunosc ca in ceea ce priveste comfort foodul, nemtii stau foarte bine. Si de multe ori iarna, cand este frig si nu iti vine sa iesi din casa, tot ce ai nevoie ca sa te simti mai bine este un castron cu supa consistenta sau o tocana gustoasa. In cazul de fata, o supa cu legume, arpacas si carnati nemtesti.Ingrediente: 200 g arpacas 50 g unt 70 g cuburi de bacon 2 carnati nemtesti, preferabil bratwursti 1,800 ml supa de pui

Life

Salata nicoise

Salata nicoise a fost initial o salata facuta doar cu rosii, anchois si ulei de masline, asta undeva prin secolul 19 in Nisa si era cunoscuta ca fiind mancarea saracilor. Mai tarziu au fost adaugati cartofii, fasolea verde si maslinele si reteta a tot evoluat. Ca orice mancare cunoscuta initial ca mancare a saracilor, a devenit foarte populara si apreciata, la fel ca multe tocane, preparate din organe si asa mai departe. Este una dintre salatele mele preferate si ca orice salata, are avantajul ca se pregateste foarte usor.Ingrediente: miezul de la o salata verde

Life

Porc copt incet in cidru, cu ceapa caramelizata, ciuperci si cimbru

Asta cred ca este cea mai buna utilizare a cidrului de mere. Porcul copt incet este extrem de moale si de suculent, ceapa caramelizata merge de minune cu carnea si pentru cine prefera, cred ca puteti pune si cateva felii de mar in vasul de cuptor.Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 4 bucati ceafa de porc 1 ceapa alba mare, taiata pestisori 1 lingura zahar brun 250 g ciuperci, taiate felii 500 ml cidru de mere 3,

Life

Porc chinezesc char siu

Porcul char siu este cea mai buna varianta chinezeasca de porc BBQ. In Asia gasesti peste tot carne BBQ atarnata in vitrine, mai ales daca vizitezi Chinatown. In mod traditional, carnea se atarna in timpul coacerii, dar cum asta este mult prea greu de realizat in cuptoarele apartamentelor noastre, exista o varianta prin care se ajunge destul de bine la consistenta si gustul acestui porc delicios si lipicios. Ingrediente: 400 g burta de porc fara os 4 catei de usturoi tocati marunt Pentru sosul char siu: