1. Planifică-ți fiecare zi și fiecare proiect folosind Trello (aplicație gratuită)
2. Ține evidența banilor tăi folosind Cashcontrol (aplicație gratuită)
3. Planifică-ți călătoriile pe care vrei să le faci. Eu folosesc Booking.com pentru idei și ghiduri de călătorie.
4. Setează un obiectiv pentru KG pe care vrei să le obții
5. Setează un obiectiv pentru câți bani vei dori să câștigi până la finalul anului
6. Stabilește ce cărți vei dori să citești și numărul.
7. Fă o listă cu oamenii nocivi la care vrei să renunți
8. Fă o listă cu oamenii pe care vrei să îi întâlnești
9. Începe să faci voluntariat sau să donezi lunar o sumă de bani unei fundații
10. Economisește bani renunțând la alimente nesănătoase, haine de care te poți lipsi, electronice de care nu ai nevoie cu adevărat, călătorii dese cu taxi-ul, accesorii inutile
11. Îmbrățișează stilul de viață minimalist – uite aici câteva cărți despre minimalism.
12. Învață un cuvânt nou pe zi – poți folosi dex-ul pentru asta
13. Alege 5 bloguri/conturi Facebook ale unor persoane din domeniul tău de activitate care au obținut ceea ce dorești să obții și urmărește-i zilnic
14. Începe să reciclezi obiectele pe care în mod normal le-ai fi aruncat. REUSE THOSE BAGS
15. Stabilește un obiectiv major pe care o să-l îndeplinești până la finalul anului ORICE AR FI!
16. Planifică să donezi sânge de 1-3 ori pe an și când vei face asta
17. Alătură-te unei cauze sociale / mișcare pentru ceva în ce crezi
18. Începe să practici o formă de mișcare și stabilește când și de câte ori pe săptămână o vei face. Ex: 3 km alergare zilnic / 3x săptămână la Sală / 50 de flotări zilnic etc.
19. Renunță timp de 2 săptămâni la pâine, produse care au mulți carbohidrați, zahăr, prăjeli și vezi cum te simți.
20. Testează intermittent fasting timp de 2 săptămâni și vezi rezultatele obținute
21. Trezește-te cu o oră mai devreme – sau alătură-te clubului 5am. În același timp, fă-ți obiceiul de a te culca la o oră realistă ca să susții trezitul de dimineață.
22. Mănâncă un măr pe zi timp de 30 de zile și dacă ajunge să îți placă, fă-o și în continuare
23. Întărește-ți voința – fă un lucru banal, zilnic. De ex: fă patul imediat după ce te trezești.
24. În fiecare duminică fă-ți obiceiul de a analiza săptămâna ce s-a încheiat. Scrie pe o hârtie care sunt lucrurile bune, rele, ce vei face diferit în viitor.
25. Începe un jurnal în care să îți așterni toate gândurile. E foarte terapeutic. Urmărește-ți gândurile negative și vezi care se repetă. Apoi găsește sursa lor.
26. Setează o limită de timp pe care ai voie să o petreci zilnic pe Facebook / alte site-uri de social media.
27. Testează smoothie-uri și bea zilnic câte unul ca să îți crești nivelul de energie
28. Fii mai bun cu cei din jur. Fă-ți obiceiul de a saluta oameni în drum spre muncă, să zâmbești la casierița de la supermarket, să nu fii răutăcios cu cei care te sună ca să îți facă o vânzare la telefon.
29. Fă-ți obiceiul de a complimenta oamenii și de a scoate ce e mai bun la ei. Oferă măcar un compliment pe zi. Încurajează oamenii și ei te vor răsplăti cu o atitudine pozitivă de fiecare dată când te văd.
30. Participă lunar la câte un seminar / curs gratuit sau plătit. Ia cel puțin o idee pe care să o pui în practică după fiecare eveniment.
31. Ieși cel puțin o dată pe săptămână într-o zonă verde a orașului, în care să te deconectezi. Preferabil o pădure dacă ai prin preajmă, sau măcar un parc.
32. Fă un cadou anonim cuiva. Fie că e vorba de un prieten, cunoștință sau un străin, un cadou anonim te va ajuta să exersezi ”mușchiul” dăruirii necondiționate. O să te simți minunat!
33. Participă la un cros / maraton și câștigă o medalie/diplomă de participare
34. Lunar, citește o carte sau vezi un film la care NU te-ai fi uitat în mod normal – doar cu scopul de a ieși din zona de confort, de a experimenta lucruri noi.
35. Fă-ți obiceiul de a face tu primul pas, indiferent de situație. Cere când ai nevoie de ceva și așteaptă cât mai puțin, spre nimic de la oameni. Cu toate astea, învață să ai mai multă încredere.
36. Fă-ți obiceiul de a NU răspunde imediat la propuneri, ca să nu îți iei angajamente de care nu te poți ține. Spune mai des NU, și DA doar acelor lucruri care contează cu ADEVĂRAT.
37. Învață să meditezi pentru a te relaxa, pentru a fi mai prezent, pentru a aprecia mai mult momentul, pentru a fi mai productiv și mai atent.
38. Renunță la multi-tasking. Fă puține lucruri și pe rând. Renunță la ce e nefolositor ție și deleagă cât poți. Nu te mai lăsa întrerupt de nimicuri. Fii acolo, orice ai face, oriunde ai fi!
39. Fă-ți obiceiul de a căuta chestii interesante și de a te informa și în alte domenii. Joacă jocuri de cultură generală. Studiază evenimente istorice, geografie, ecologie, inginerie, fizică, orice îți stârnește curiozitatea.
40. Învață să cânți la un instrument muzical pe cont propriu sau ia cursuri. Poți începe cu o chitară sau un pian mic. Găsești o mulțime second hand.
41. Învață o limbă nouă. Poate fi italiană sau franceză sau chiar japoneză. Poți exersa zilnic folosind aplicații ca duolingo.
42. Învață un skill nou / meserie nouă. Poate fi ceva intelectual sau ceva ce ține de îndemânare. De exemplu, programare web, tricotaj, tâmplărie, electronică, construire de mini roboți folosind arduino, bucătărie raw-vegan.
43. Renunță să mai bârfești și renunță la oamenii care fac asta.
44. Fixează o zi sau o perioadă a zilei pentru familie și nu fă altceva în acel timp. Viața e scurtă și regretul cel mai mare a oamenilor pe patul de moarte e că nu au petrecut mai mult timp cu persoanele iubite.
45. Râzi mai des. Starea de bine poate fi obținută foarte simplu: citește câteva bancuri, vezi 1-2 videoclipuri comice ca să te destinzi.
46. Fă-ți obiceiul de a te hidrata fără să îți fie sete. Bea constant apă, de preferat alcalină, 1-2 litri pe zi, în funcție de activitatea fizică pe care o ai. Nu sunt nici adeptul băutului forțat al unei cantități, dar am observat că atunci când beau mai multă apă, constant, am energie mai multă. Smoothie-urile sunt o opțiune și mai bună!
47. Învață să negociezi și fă-o de câte ori ai ocazia. Te provoacă să ai mai multă încredere în tine, dar și să obții condiții de viață/prețuri mai bune. Uite câteva cărți despre negociere.
48. Testează câte o rețetă nouă pe săptămână. Încearcă specialități culinare din alte țări.