Zilele acestea, toate
gospodinele se întrec în a găti cel mai bun drob de miel. Așadar
doamnele care vor să își resfețe familiile de Sărbătorile Pascale,
publicația vestea.net vă recomandă rețeta de drob a bunicii.
Ingrediente necesare preparării sunt următoarele :
– maruntaieile de la un miel (plamani, rinichi, ficai, inima,
etc)
– un prapure de la miel
– o legătură mare de ceapă verde
– o legătură mare de usturoi verde
– 2 ouă crude
– 5 ouă fierte tare
– sare, piper, condimente speciale pentru drob de miel
– o ceapă mare, sau 2 mai mici
– 5-6 căței de usturoi
– o legătură de patrunjel
– o lingură de untură pentru uns tava
Pentru început se spală măruntaiele, bine de tot, in mai multe
ape. După cum spunea bunica drobul e mai bun din măruntaie crude
pentru ca fierberea le ia din savoare. Tocăm maruntaiele, fie prin
masina din tocat carne, fie cu blenderul, la fel procedăm si cu
cozile de la ceapa și usturoiul verde și legătura de pătrunjel.
Adaugăm verdeața peste măruntaie, apoi pisăm usturoiul. Separat
călim ceapa tocată marunt împreună cu partea albă de la usturoi și
ceapă.
Cand acestea sunt aurii, se adaugă peste maruntaie, se leagă
compoziția cu cele 2 ouă și două felii de franzelă înmuiate în apa
și stoarse bine. Condimentăm după gust și lăsăm compoziția să se
odihnească.
Tava, fie ea de chec, fie o cratiță rotundă, trebuie unsă bine cu
untură și tapetată cu prapurele. Prapurele trebuie așezat în jurul
compoziției deci va trebui să avem grijă să treacă bine peste
marginile tăvii. Asezăm în tavă primul strat de compoziție, apoi
ouăle fierte întregi. Peste ouă așezăm și al doilea strat de
compoziție și închidem prapurele peste el.
Dăm tava la cuptor aproximativ 45 minute – o ora.
K.R.