Borș de sfeclă albastră…

Cum iubita mea aplică zicerea „cere și ți se va da!”, m-a bătut la cap vreo două săptămîni cu borșul de sfecla al bunicii ei. Cum n-am făcut niciodată așa ceva, iar bunica ei încă nu sînt, m-am băgat pe Internet să aflu cum se face un adevărat borș de sfeclă din Imperiu. Evident că am găsit ț rețete una mai adevărată ca alta, așa că am făcut o medie și am purces la făurirea lui.

Zis și făcut. Îmi iau sacoșa și plec la piață. Pe drum, ocolesc pe la Bodegă unde îmi iau porția de bere dietetică. Apoi, tacticos, mă îndrept către tarabe. Bunghesc patru sfecle interesante, doi morcovi, caut țelină, ceapă, leuștean, pătrunjel, cartofi roșii, nu prea mulți că țin cură de slăbire, un păstîrnac, un pătrunjel, rădăcină de data asta, doi ardei iuți roșii și o sticlă de borș d-ăla bun. Mai iau în treacăt două legături de ceapă verde și una de usturoi verde. Ca să fie.

Ajung acasă și cazez sfeclele în...