cartofi cu verde

Azi vine pa la mine iubita mea și trebuie să pun ceva pe masă. Hm… Ia să plec la piață. Iau sacoșa și o tund. O zi frumoasă de aprilie, un virus care ne-nvață să ne spălăm și să nu mai stăm la coadă unu-ntr-altul, dar piața plină. Ia uita cartofi noi. – Două kile, doamnă. – Vă ajung? – Nu, da’ n-am voi. – Sunteți cam plinuț, îmi zice zîmbindu-mi în timp ce-și deșerta cartofi-n traista mea. – Mde.. zic eu îndepărtîndu-mă. A, mi-a venit ideea. – Cinci legături de ceapă verde și trei de usturoi. – Ce faceți cu ele domnu’ Iancu? – Un stufat de cartofi. – Fără miel? – Fără, spun eu mergînd mai departe. Mai achiziționez o legătură de ștevie, una de mărar verde închis și una de leurdă.

Ajung înapoi, pun conținutul sacoșei în chiuvetă și mă apuc să le spăl drastic. Tai Ceapa și usturoiul grosier , cam de doi centimetri „felia”. Pun cratița pe foc, ulei de măsline și după ce acesta se-ncăl...