ce-am mai gatit in bucataria mea noua...

  • Postat în Litere
  • la 25-03-2017 18:28
  • 538 vizualizări
De cand am bucatarioara noua, vesela, am si pofta de experiemnte culinare.

E un fel de joaca de-a gustul, de-a forma, de-a condimentele. Micul dejun ca mic dejun, ca trebuie. Fie ca e vorba de un banal ou cu avocado, praf de chilli si paine prajita sau de budinca de hrisca si goji.




Am incercat si deserturi: pere cu chili, ghimbir si anason dupa o reteta a lui Gordon Ramsay la care mi-a ramas gandul si pe care apoi, am facut-o in doua randuri, pentru parinti si prieteni sau halvaua de morcovi cu unt, lapte de orez, stafide si cardamon.

Niste paste cu legume la inaugurare si mai pe urma, la a doua inaugurare, cand a venit fratele meu si prietena sa vegetariana, mini rulouri cu spanac si naut, ceapa, usturoi, curry in pesmet la cuptor.



Ai mei sunt traditionali. Mama spune ca n-ar gati niciodata asa ceva, ca-i displac condimentele.
Nu apreciaza.
Prietenii sunt draguti, se bucura, imi trimit la randu-le poze cu mancare. Nu ne-a apucat niciun fel de Masterchefeala, insa atunci cand ai bucatarioara ta, o zi libera in weekend si drag sa gatesti si mai ales sa gatesti pentru cineva lucrurile sunt dulci de la sine. E un fel de exteriorizare altfel, un fel de timp al tau valorificat. In culori si miresme. In texturi si-n aventuri la capatul carora te simti un pic mai mare si mai bogat.

De același autor

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente