ce-am mai gatit in bucataria mea noua...

  • Postat în Litere
  • la 25-03-2017 18:28
  • 562 vizualizări
De cand am bucatarioara noua, vesela, am si pofta de experiemnte culinare.

E un fel de joaca de-a gustul, de-a forma, de-a condimentele. Micul dejun ca mic dejun, ca trebuie. Fie ca e vorba de un banal ou cu avocado, praf de chilli si paine prajita sau de budinca de hrisca si goji.




Am incercat si deserturi: pere cu chili, ghimbir si anason dupa o reteta a lui Gordon Ramsay la care mi-a ramas gandul si pe care apoi, am facut-o in doua randuri, pentru parinti si prieteni sau halvaua de morcovi cu unt, lapte de orez, stafide si cardamon.

Niste paste cu legume la inaugurare si mai pe urma, la a doua inaugurare, cand a venit fratele meu si prietena sa vegetariana, mini rulouri cu spanac si naut, ceapa, usturoi, curry in pesmet la cuptor.



Ai mei sunt traditionali. Mama spune ca n-ar gati niciodata asa ceva, ca-i displac condimentele.
Nu apreciaza.
Prietenii sunt draguti, se bucura, imi trimit la randu-le poze cu mancare. Nu ne-a apucat niciun fel de Masterchefeala, insa atunci cand ai bucatarioara ta, o zi libera in weekend si drag sa gatesti si mai ales sa gatesti pentru cineva lucrurile sunt dulci de la sine. E un fel de exteriorizare altfel, un fel de timp al tau valorificat. In culori si miresme. In texturi si-n aventuri la capatul carora te simti un pic mai mare si mai bogat.

De același autor