Ce ar trebui sa gasim intr-o bucatarie a unui restaurant?

  • Postat în Personal
  • la 30-05-2017 08:25
  • 508 vizualizări

Cu totii am mers si ne place sa mergem sa servim masa intr-un restaurant, insa nu stiu cati dintre noi ne-am gandit vreodata la ce putem gasi in interiorul unei bucatarii, unde ni se prepara mancarea.
Primul raspuns care sigur ne trece prin minte acum este bineinteles, curatenia, insa pe langa curatenie, intr-o bucatarie de restaurant sunt foarte multe echipamente necesare cu ajutorul carora se prepara diferite feluri de mancare.

In cele ce urmeaza voi detalia cateva din echipamentele necesare unei bucatarii de restaurant.
Unul dintre principalele ustensile este bineinteles un aragaz profesional, iar ce il face diferit de unul clasic este in primul rand marimea lui, care ne ajuta sa preparam mai multe sortimente de mancare in acelasi timp, apoi deasupra acestuia trebuie sa se regaseasca o hota inox care sa aspire aburul.

Un cuptor pizza de asemenea este indispensabil intr -o bucatarie de genul acesta, deoarece pizza este foarte cautata in toate restaurantele, totodata pentru a mentine mancarea proaspata avem nevoie de cel putin un dulap frigorific inox, depinde de marimea restaurantului.

Cui nu ii plac chiftelutele marinate cu sos si cartofi pai? pentru preparatul acesta avem nevoie de carne tocata prospata iar pentru carnea tocata avem nevoie bineinteles de o masina tocat carne.

O friteuza profesionala este de nelipsit intr-un restaurant, pentru cartofii prajiti care sunt la mare cautare chiar daca sunt mai putin sanatosi.

Ce ar mai trebui sa se regaseasca intr-o astfel de bucatarie este un feliator paine, un sterilizator cutite si un mixer planetar, in cazul in care nu stiti ce este acesta, un mixer planetar, este un mixer normal ce are un bol atasat si nu necesita sa il tii de maner cand prepari diferite maioneze sau creme.
Totodata daca resturantul face si livrari vom gasi si o marmita, o oala in care mancarea se poate transporta si se mentine calda totodata.

Acestea sunt cateva din echipamentele necesare si care se gasesc intr-o astfel de bucatarie, aparate cu ajutorul carora ni se prepara mancarea dintr-un restaurant.