Sistemele de aer conditionat sunt promovate drept unele dintre tehnologiile care aduc calitate vietii. Acest lucru este valabil in special in cazul aparatelor de climatizare care detin in componenta lor unitati a caror functionare se bazeaza pe noua tehnologie Inverter.
Inventarea aerului conditionat (ac) ii este atribuita lui Willis Carrier (1902) care a fondat si compania cu acelasi nume. Piata de profil s-a diversificat foarte mult in ultima perioada pentru a veni in intampinarea dorintelor si necesitatilor clientilor din intreaga lume. Astfel, exista o multitudine de optiuni pentru oricine doreste sa monteze aer conditionat, de la persoane care intentioneaza sa climatizeze propria locuinta pana la proprietari de magazine, cofetarii, restaurante, spitale, depozite etc.
Indiferent de tipul aparatelor de aer conditionat (duct-uri, console, casete de tavan sau de perete), toate au in componenta doua unitati: una interioara si una exterioara. In ceea ce priveste sistemele de ac-uri moderne, acestea pot fi configurate chiar si cu 2, 3 sau 4 unitati interne, diferite ca model si ca putere, pentru a face fata in primul rand necesarului de frig/caldura dorit pentru o anumita suprafata, mai restransa ori mai mare.
Alegerea unitatii exterioare este o decizie importanta. In cazul in care ati hotarat ca preferati sa montati un sistem de aer conditionat multisplit, este esential sa va asigurati ca unitatea ce urmeaza a fi instalata, de obicei pe exteriorul peretelui cladirii, poate sa faciliteze racordarea unei singure unitati sau a mai multor unitati interioare. Sfatul specialistilor: orientati-va catre branduri mai cunoscute care au experienta in fabricarea de sisteme de climatizare pentru spatii rezidentiale sau spatii comerciale, cum sunt de exemplu: Gree, Midea, Fujitsu, Mitsubishi, Carrier, Osaka, Daikin etc. Noile unitati exterioare multisplit Fujitsu dispun de capacitati variate si sunt ideale pentru apartamente, garsoniere, case.
Compresoarele rotative Inverter cu care sunt echipate modelele Fujitsu de unitati externe contribuie in mod eficient la economisirea de energie si asigura in plus durabilitatea intregului sistem.