Cum decid ce emotii traiesti tu?

In calitatea mea de animal social, contactul cu ceilalti este foarte important, vital as spune. Evident, la fel de important este sa imi dau seama ce se intampla cu omul de langa mine, ce emotii traieste, iar in functie de ceea ce imi trasmite imi reglez propriile trairi. De multe ori procesul este inconstient.

Un grup de cercetatori de la Universitatea din Geneva a aratat rolul jucat de cortexul frontal in interpretarea emotiilor celuilalt, emotii transmise doar prin voce. Folosind imagistica functionala prin rezonanta magnetica, oamenii de stiinta au descoperit o legatura puternica intre regiunile frontale si amigdala, organul cheie in procesarea emotiilor.

Astfel, persoanele care sufera leziuni in regiunea cortexului frontal, mai precis in girusul frontal inferior si in zona orb...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate