Cum m-a ajutat blogging-ul să îmi descopăr abilitățile?

  • Postat în Profesional
  • la 06-02-2017 20:00
  • 798 vizualizări
Cum m-a ajutat blogging-ul să îmi descopăr abilitățile?
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Ralu story

#ralucica #ralustory #blogger #brand #superblog #instalike #instablogger #instagram #mood #vibe #bucharest #gala
Un clip video postat de Ralu Story (@ralustory) pe 24 Sep 2016 la 14:54 PDT

Cum m-a ajutat blogging-ul să îmi descopăr abilitățile?
O întrebare care îmi vine în minte după ce timp de doi ani de zile, am învățat să scriu articole și să pun în centrul lor povestea mea. În anul 2014, guvernat de cifra 7, care reprezintă perfecțiunea, am început timid să scriu un articol despre rolul educației. Primul pas, pentru a-mi redescoperi pasiunea pentru scris. Ulterior, am început să postez tot felul de fotografii cu diverse coafuri pe care le făceam și articole despre cum se pot realiza. O picătură într-un ocean frumos, motivațional și inspirațional, din care am vrut să fac parte. Fiecare articol scris a însemnat o nouă șansă, o nouă idee, o nouă oportunitate, o părticică din mine, despre care nu știam foarte multe, dar mai bine să vă spun că am învățat:

  1. Cuvinte noi: blogging, articole, networking, advertoriale,live streaming. Acest drum frumos a avut rolul de a-mi îmbogăți vocabularul cu termeni noi, de care nu auzisem și nu eram interesată până atunci. De la bloggingul, pasiunea mea pentru a scrie articole la articolele scrise pe un anumit subiect, la networkingul de la evenimentele, unde cunosc oameni noi sau live streamingul prin care pot să urmăresc cum s-a desfășurat un eveniment de acasă. Advertorialele prin care promovăm un produs sau mai bine spus povestim experiența noastră despre un anumit brand.
  2. Să vorbesc deschis despre lucrurile care mă apasă și să pot să-mi argumentez părerea, fără să mă intereseze de ce spun ceilalți. Trăim într-o democrație și cred că este imperios necesar să ne exprimăm părerile fie că sunt dezirabile sau indezirabile pentru ceilalți. In aceeași măsură, experiențele pot să fie diferite sau pot fi similare, un anumit incident poate să-i semnaleze pe ceilalți și lucrurile se pot schimba. Personal, am avut probleme tehnice sau nu am primit coletele cu un anumit produs, comunicând și făcând reclamații situațiile au fost rezolvate.

  3. Să scriu articole și să le promovez, să-mi asum criticile constructive și să ignor afirmațiile gratuite. Să învăț în fiecare zi ceva nou, să aflu mai multe informații despre subiecte diferite. Să mă documentez cu privire la subiecte care nu au reprezentat un interes pentru mine, până atunci.
  4. Să-mi prioritizez lucrurile importante din viața mea, fiindcă oamenii dragi rămân mereu alături de sufletul meu. În aceeași măsură, să-mi organizez timpul în funcție de ordinea priorităților, de lucrurile importante, de ceea ce trebuie să fac în fiecare zi.
  5. Să mă accept așa cum sunt la relativ, dar și la superlativ. Cred că este esențial să ne acceptăm așa cum suntem noi, cu bune, dar mai ales cu rele, cu defecte, dar și cu acele calități care fac diferența.
  6. Să scriu, despre momentele frumoase din viața mea, despre evenimentele și despre călătoriile interesante. Acolo unde am reușit să întâlnesc oameni noi și să trăiesc experiențe diferite din care am învățat câte ceva. Așa cum s-a întâmplat cu Webstock, SuperBlog și No Hate Speech.
  7. Să fiu mai optimistă și să rămân cu zâmbetul pe buze, deși viața mea e un haos. Bloggingul te ajută să ai încredere în tine și să treci peste toate problemele cu zâmbetul pe buze, să mă gândesc la soluții în fiecare moment. Acea încredere care te ajută să evoluezi, să-ți asumi acțiunile, ideile și toate mesajele pe care vrei să le transmiți, atât în online, cât și în offline.
  8. Să particip la evenimente și să fiu pasionată de acest domeniu. Să-mi placă să cunosc bloggeri, care au un punct comun, acela de a scrie articole și implicit povești. Treptat mi-am alimentat această pasiune și am ascultat povești de viață, am întâlnit oameni cu povești mărețe.
  9. Să cunosc oameni noi din domenii diferite de activitate, care scriu articole relevante pe blog. Bloggeri care au multe de spus și care privesc un subiect din perspective diferite. Oameni din regiuni diferite, care mi-au povestit despre tradițiile lor. În spatele fiecărui blog, se află o poveste și un om care încearcă să despice firul în patru.
  10. Să aflu povești noi de viață și cum au ajuns aceștia să scrie pe blog, să povestească experiențele și să-și asume tot ceea ce spun. Blogul este despre asumarea unor texte și despre descrierea unor experiențe, atât la relativ, cât și la superlativ. Pe lângă faptul că îți lărgești cercul de prieteni, poți să întâlnești oameni care să-ți schimbe perspectiva de viață.
  11. Să mă documentez cu privire la un anumit subiect din mai multe surse, adică să nu cred tot ceea ce se spune. Părerea oamenilor este muabilă, astăzi te pot aprecia, aplauda, iar mâine te pot critica, persifla. Înainte să criticăm, trebuie să avem și argumente, deoarece e ușor să afirmăm un lucru, fără să-l susținem pe termen scurt, dar pe termen lung ne pierdem credibilitatea.
  12. Să vorbesc în public cu și despre emoțiile mele. Cred că unul dintre cele mai copleșitoare momente este acela în care trebuie să vorbești în public și să povestești despre lucrurile pe care le faci. Te gândești că dacă o să povestești despre fiecare activitate în care te implici te lauzi, iar dacă nu vorbești despre asta, înseamnă că nu faci nimic.
  13. Să fiu EU, acel EU care evoluează încet și sigur, se descoperă treptat, învață din fiecare experiență de viață și este impasibil la mizerii de orice natură. Bloggingul mă ajută să mă descopăr constant, să aflu lucrurile pe care nu le știam, să mă dezvolt și să fac ceea ce-mi place, adică să împărtășesc experiențele mele.

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente