Cutii automate – avantaje !

  • Postat în Personal
  • la 31-07-2017 16:30
  • 603 vizualizări

Cutiile de viteze automate până acum vreo zece ani nu erau considerate potrivite pentru cineva care vroia o maşină rapidă sau pentru cel care punea pe primul plan economia de combustibil. Şi, cu unele excepţii, situaţia nu era tocmai strălucită: cutiile manuale erau mult mai rapide şi produceau o economie de combustibil mai bună. Însă, la un moment dat, cutiile automate au devenit mai performante

In 2009 a fost lansata o noua cutie automată secvenţială în 7 trepte, accelera de la 0 la 100 km/h în 5,8 secunde şi realiza un consum de combustibil în oraş de 13,3 litri/100 km, potrivit autoweek ,acest model de cutie a fost montat pe o madina Porsche Varianta cu cutie manuală în 6 trepte accelera în doar 5,9 secunde, iar consumul de carburant în oraş era de 13,6 litri/100km. Încetîn Inccet, cutiile automate au început să devină tot mai bune, acest lucru permitand motajul lor pe maşinile mai accesibile publicului larg.

Acum, la toate automobilele, din orice clasă, cutiile automate moderne aduc o economie de combustibil mai bună, iar în unele cazuri chiar şi performanţe mai bune.

Cea mai populară formă găsită în automobile este transmisia hidraulică automată. Dispozitivele similare, dar mai mari, sunt utilizate și pentru vehiculele și echipamentele comerciale și industriale grele. Acest sistem utilizează un cuplaj fluid în locul unui ambreiaj de fricțiune și realizează schimbări de viteze prin blocarea și deblocarea hidraulică a unui sistem de angrenaje planetare. Aceste sisteme au un set definit de intervale de viteze, adesea cu o garnitură de parcare care blochează arborele de ieșire al transmisiei pentru a menține autovehiculul de la rulare înainte sau înapoi. Unele mașini cu limite de viteză limitate sau viteze fixe ale motorului, cum ar fi unele motostivuitoare și mașinile de tuns iarba, folosesc doar un convertizor de cuplu pentru a asigura o rotire variabilă a motorului pe roți.

Pe lângă transmisiile automate hidraulice tradiționale, există și alte tipuri de transmisii automate, cum ar fi transmisiile cu transmisie variabilă și transmisiile semi-automate, care eliberează șoferul de la trecerea manuală a treptelor de viteză, utilizând calculatorul transmisiei pentru a schimba treapta de viteză , Dacă, de exemplu, șoferul a redat motorul. În ciuda similitudinii superficiale cu alte transmisii, transmisiile automate tradiționale diferă semnificativ în ceea ce privește funcționarea internă și simțul șoferului de la semi-automate și cu transmisie varabila. Spre deosebire de transmisiile automate convenționale, o transmisie varabila utilizează o bandă sau altă schemă de transmisie a cuplului pentru a permite un număr „infinit” de rapoarte de transmisie în loc de un număr fix de rapoarte de transmisie.

Specialiştii susţin ca o cutie de viteza automata este mai bună în oraş, unde eşti nevoit să schimbi des treptele de viteză, iar cele inteligente folosesc date din sistemul de navigaţie şi diverşi senzori pentru a selecta mereu treapta optimă. Evident, întrebarea care se pune este dacă e profitabilă o asemenea investiţie din punct de vedere financiar. Întrebarea la care trebuie răspuns este dacă clientii sunt dispusi să investescîn plus în beneficiile unei cutii automate. Deşi trebuie să faci mulţi kilometri, în condiţiile în care consumi mai puţin, pentru a recupera banii cheltuiţi pe o cutie automată, mulţi clienţi nu gândesc aşa. Mulţi consumatori au început să aprecieze confortul sporit şi acceleraţia mai bună şi consideră că merită să plătească mai mult pentru asta.

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente