Diversitatea este insa regula principala in functie de care este organizata lumea din jur si universul nostru. Niciun element nu seama cu celalalt si asta face ca ele sa devina un tot unitar desavarsit, independent de conditiile din exterior. Practic, modalitatea prin care diversitatea actioneaza asupra creierului nostru este cunoscuta, dar nu este constientizata cum trebuie. Noi avem nevoie de ea, dar o privim adesea ca pe un inamic care incearca sa ne scoata din vechile tipare deja create si despre care ne dorim sa credem ca sunt perfecte.
Totusi, mintile cele mai luminate stiu deja ca totul este perfectibil si ca universul se schimba pe masura ce trece timpul. Noi suntem practic ancorati un prezent continuu care ne pune permanent in fata unor incercari noi carora trebuie sa le facem fata si de care putem sa ne bucuram daca invatam cum s-o facem.
Intelegerea diversitatii este singurul lucru care ne poate invata sa acceptam inevitabilul si sa-l imbratisam. De fapt, intelegerea diversitatii este probabil si testul pe care ni-l da viata. Un test al maturitatii si al constientei de sine.