Despre experiența culinară din Asia – Scurt ghid de supraviețuire

 

Mă gândesc că deja ți s-a făcut un pic foame sau poftă când ai auzit de mâncare asiatică. Tot conceptul ăsta are o alură exotică, interesantă, apetisantă și este adevărat, o mare parte din preparatele din Asia sunt delicioase, însă experiența de la fața locului este un pic diferită față de cea de la un restaurant exotic din Europa, așa că m-am gândit să îți povestesc puțin cum abordez eu problema.

Să fie clar, ce zic eu aici nu este neapărat o regulă și e fix perspectiva mea de „negurmand”. În al doilea rând, eu mă refer la o experiență autentică în care vrei să mănânci oarecum așa cum o fac localnicii și în care nu mergi (numai) în locuri hiper-mega turistice gen Phuket.

Cu ce să încep? Ah, da:

Picaaaaaaant

În primul rând uită de conceptul tău de picant. Nu valorează nici cât o para chioară în Asia. Chiar dacă acum mănânci picant și te mândre...