Napoleon Hill este una dintre persoanele celebre care au reusit, prin forte proprii si ambitie, sa ajunga pe culmile succesului.
Desi nu a fost intentia lui, acesta a facut o imensa avere datorita cartilor si gandirii sale. Pana la urma, atunci cand ai avut sansa sa studiezi si sa intervievezi peste 100 de oameni de succes, lideri ai profesiilor si branselor lor, trebuie sa se lipeasca si de tine ceva.
Cartea Despre Succes este un manual de bune intentii, un manual al chimiei si psihologiei mintii umane, care descrie formarea si importanta unui Intelect Superior.
Mintea este privita ca o baterie chimica, care se descarca, provocand depresie,dezolare si deznadejde si se incarca, prin contactul cu alte minti aliniate unui tel comun, prin diferite contacte fizice sau psihice sau prin “conectarea” la diferite idei. Atunci cand intelecte care au aceleasi interese se intalnesc, au tendinta sa creeze o conexiune care depaseste limitele fizice.
Din aceasta carte vom ajunge sa cunoastem cele mai puternice motivatii ale mintii si de ce este nevoie pentru a reusi.
Despre Succes nu este doar un titlu, este unul dintre telurile cartii, cartea indemnandu-te sa privesti lucrurile dintr-o perspectiva noua, sa te autoevaluezi pentru a reusi.
Cartea este structurata sub forma unui manual, capitolele fiind denumite lectii, lectii catre succes.
Printre lectiile evocate se numara importanta unui scop bine definit, care este punctul de plecare pentru materializarea tuturor planurilor. Neavand un plan, oamenii ratacesc toata viata fara sa stie ce cauta.
Un alt punct important, ne subliniaza sanatatea si obiceiul de a-ti ingriji sanatatea, deoarece dezvoltarea unor obiceiuri pozitive si atingerea unor teluri in viata duc la pacea mintii, prosperitate financiara si sanatatea corpului.
O personalitate de succes sau o personalitate placuta, personalitatea fiind suma unor trasaturi mentale, spirituale si fizice, care te diferentiaza de alti indivizi ai societatii in care traim, este un factor cheie care contribuie la atingerea scopurilor. Dar atentie, o personalitate nu trebuie sa fie fortata ca sa fie placuta, trebuie sa fie naturala si sincera. In acest capitol este prezentat un tablou al personalitatii lui Abraham Lincon.
Autocontrolul este un alt factor necesar succesului, el reprezentand auto-stapanirea gandirii, impulsurilor si nevoilor tale. Daca nu ai autocontrol in gandire, nu ai autocontrol in stapanirea nevoilor. Aceasta lectie insista pe echilibrarea gandurilor rationale si ale emotiilor.
Nevoia de a coopera inseamna imbinarea muncii si gandirii participantilor intr-un mod armonios si neconditionat. In aceasta lectie sunt prezentate foarte multe exemple de cooperare din diferite domenii (intreprinderi, militari, politice).
De cate ori colaborarea apare la nivelul unei echipe, succesul este inevitabil.
Insa acestea sunt doar cele 5 din cele 17 lectii, cuprinse in acest manual, presarate cu exemple din viata unor personalitati de succes.
Pentru mine, aceasta carte este interesanta nu numai din punctul de vedere a ideilor motivaționale transmise, ci și a exemplelor practice a unor oameni care au fost lideri ai domeniilor lor. Una dintre ideile relatate care m-a atras: nu este nevoie sa fii singur ca sa ai succes, ci sa găsești oameni care sa gândească la fel și sa reușiți împreună.
Cartea o poţi găsi uşor pe:
eMAG.ro
elefant.ro
libris.ro
Succes la citit!
Alexandru Buleu