• img
  • Articole
  • Vizualizări

  Mihai Laurentiu

  Mă numesc Mihai Laurenţiu, sunt consultant de afaceri la DR Consultants la care sunt şi Director financiar. Sunt pasionat de domeniul economic şi de tot ce înseamnă administrare financiară şi de sporturi (în special de cele de iarnă). Îmi place să citesc, să călătoresc, să particip la multe conferinţe şi cel mai mult, îmi place să să cunosc foarte mulţi oameni. Pe termen lung, doresc ca prin acţiunile pe care le realizez să schimb mediul economic din România. Serviciile pe care le pot oferi sunt de consultanţă financiară pentru orice fel de organizaţie. Dacă doriţi să scrieţi pe acest blog sau să lucraţi cu mine pe diferite proiecte vă rog să mă contactaţi la: [email protected].

  Profilul de blogger pe toateBlogurile

Articole postate de Mihai Laurentiu

 • ETF Bitcoin – Ce este si cum putem investi in el 18

  Daca nu ai timp să citești tot articolul, ai aici informația pe scurt care s te intereseze: ETF-urile Bitcoin sunt soluția perfectă pentru investitorii care nu își doresc să aibă de-a face cu complexitatea deținerii Bitcoin, ci doar doresc să fie expuși la prețul Bitcoin. ETF-urile sunt avantajoase pentru că sunt reglementate. În acest fel […] Articolul ETF Bitcoin – Ce este si cum putem investi in el apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • Cum Functioneaza Pensiile Private cu George Mot S08E09 34

  Cunoaștem cu toții conceptul de pensii private și faptul că noi, ca salariați, cotizăm la Pilonul 2 de pensii. Dar cât de mult știm în ce investesc pensiile private banii noștri, care sunt procentele pe care le cotizăm, modul de administrare a unui fond de investiții, care sunt performanțele acestora și daca este sau nu […] Articolul Cum Functioneaza Pensiile Private cu George Mot S08E09 apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • Tipuri de Portofolii pe care trebuie sa le aiba in vedere un investitor 42

  Fiind o colecție de diverse tipuri de active deținute de o persoană, un portofoliu poate ajuta investitorul să-și atingă obiectivele financiare pe care și le dorește. Există așadar o serie de active financiare pe care orice investitor trebuie să le aibă în vedere și pe care le poate include în portofoliu. Printre aceste active se […] Articolul Tipuri de Portofolii pe care trebuie sa le aiba in vedere un investitor apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • Totul despre Impozitarea investitiilor in 2024 cu Claudiu Ionita S08E08 64

  Probabil unul dintre cele mai complete și complexe episoade de podcast care are ca subiect sistemul fiscal din România pentru investitorii mici. Dacă ești investitor (în imobiliare, la bursă, crypto, etc) atunci ar trebui să asculți acest episod pentru că vei obține multe informații prețioase despre cum se taxează fiecare instrument financiar în care investim. […] Articolul Totul despre Impozitarea investitiilor in 2024 cu Claudiu Ionita S08E08 apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • 10 termeni financiari pe care oricine ar trebui sa-i cunoasca în 2024 58

  Dacă explorezi lumea financiară, întâlnești tot felul de cuvinte care au fost preluate din limba engleză. Ar fi bine să cunoști ce înseamnă fiecare, ca să îți dai seama exact despre ce este vorba și să folosești informațiile în avantajul tău. Dacă ar fi să fac un top al termenilor financiari pe care ar trebui […] Articolul 10 termeni financiari pe care oricine ar trebui sa-i cunoasca în 2024 apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • Cum investim CORECT in actiuni individuale cu Valentin Dragu S08E07 51

  Valentin Dragu este invitatul nostru din acest episod și ne bucurăm că este alături de noi. Este fondator al comunitatii Grow Your Wealth – o comunitate dezvoltata de Valentin și Alex Marian care a crescut foarte frumos în fiecare lună și care are ca scop de a sprijini membri comunității prin materiale educative și informative […] Articolul Cum investim CORECT in actiuni individuale cu Valentin Dragu S08E07 apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • Greselile Investitorului Modern cu Dan Sulica S08E06 65

  Dan Sulica este unul dintre cei mai vechi educatori financiari din România și unul dintre cei mai activi. Este fondatorul proiectului Idei si Bani (ideisibani.ro) cu o experiență foarte mare investițională și ne bucurăm că este aici alături de noi. Este un investitor care caută mereu să investească diversificat în cele 4 clase de active: […] Articolul Greselile Investitorului Modern cu Dan Sulica S08E06 apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • 7 idei de care trebuie să ții cont pentru a-ți gestiona mai bine bugetul pe 2024 61

  Mereu este loc de mai bine în gestionarea finanțelor personale. Eficiența depinde de un plan bine făcut, pe care te sfătuiesc să îl pui pe hârtie și să revezi periodic. De ce să nu ai mai mulți bani pentru hobby-uri, sau să economisești mai mult? Gândește-te la cum poți gestiona mai bine bugetul chiar din […] Articolul 7 idei de care trebuie să ții cont pentru a-ți gestiona mai bine bugetul pe 2024 apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • De la ZERO la INVESTITOR cu Irina Chitu S08E05... 68

  Irina Chițu este una dintre cele mai vizibile persoane la TV din zona de educație financiară și mă bucur tare mult că reușește să transmită principii și informații prețioase către publicul de la TV. A lansat în 2006 ghidul financiar FinZoom.ro, care monitorizează activ şi analizează imparţial piaţa financiară şi ajută consumatorii să economisească timp, […] Articolul De la ZERO la INVESTITOR cu Irina Chitu S08E05 apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • Cum putem investi in argint – Detinere vs Fara Detinere 88

  Argintul este unul dintre cele mai importante metale care se tranzacționează pe piața globală care se bucură de aprecieri din partea investitorilor care au în portofoliile lor instrumente de conservare a averii. Alături de aur, aceste metale prețioase sunt ideal pentru investitorii care caută un echilibru sau caută să învestească în anumite momente cheie. Investiția […] Articolul Cum putem investi in argint – Detinere vs Fara Detinere apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • Strategii de investitii pentru Incepatori cu Mihai Constantinescu S08E04 68

  Mihai Constantinescu, fondatorul proiectului educatsibogat.ro este invitatul nostru din acest episod în care vom discuta despre cum ar trebui ca un investitori începător dea startul investițiilor. Mihai este coach financiar, antreprenor, speaker dar și trainer autorizat, ce a susținut traininguri de investiții și finanțe personale pentru peste 5000 de persoane. Peste 14 ani de experiență […] Articolul Strategii de investitii pentru Incepatori cu Mihai Constantinescu S08E04 apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • Este 2024 Anul Investitiilor Imobiliare? cu Cristian Istrătescu S08E03 113

  Cristian Istrătescu antreprenor, Investitor în imobiliare și pe bursă, property manager și fondator a 3 companii de investiții imobiliare inovative pentru piața românească. Cristian este unul dintre cele mai active persoane din online, implicat în proiecte investiționale de milioane de euro în imobiliare, se ocupă de multe cazuri sociale, oferă consultanță imobiliară și este un […] Articolul Este 2024 Anul Investitiilor Imobiliare? cu Cristian Istrătescu S08E03 apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • Stiinta de a Investi in 2024 cu Valentin Nedelcu S08E02 74

  Valentin Nedelcu – fondatorul grupului și a blogului Știința Banilor, cea mai mari comunitate de educație financiară și investiții de pe Facebook este iar alături de noi. Valentin este un investitor cu experiență vastă pe piața de capital și este unul dintre oamenii care au un cuvânt puternic când vine vorba despre investiții în cele […] Articolul Stiinta de a Investi in 2024 cu Valentin Nedelcu S08E02 apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • Investitii 2024 – Analiza 2023 și in ce Investim in 2024 LaurentiuMihai S08E01 99

  Bine te-am gasit la primul episod din noul sezon Banii Vorbesc. Este sezonul schimbării pentru noi pentru că vom trece de la înregistrarile online la cele offline, într-un studio profesionist și specializat pe podcasting. Este cel de-al 8-lea sezon în cei 9 ani de activitate și parcă dorința de a face noi episoade este din […] Articolul Investitii 2024 – Analiza 2023 și in ce Investim in 2024 LaurentiuMihai S08E01 apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • Investitii Pasive Automate in cativa pasi simpli... 131

  Inceputul anului 2024 vine cu vești foarte bune pentru toți investitorii care caută să-și automatizeze investițiile fără să fie necesar să intre prea mult pe platforma de tranzacționare. Este pentru investitorii pasivi, long term, care pur și simplu vor să investească lună de lună pentru un obiectiv mai mare precum: O pensie mai bună Viitorul […] Articolul Investitii Pasive Automate in cativa pasi simpli apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe