• img
  • Articole
  • Vizualizări

  Mihai Laurentiu

  Mă numesc Mihai Laurenţiu, sunt consultant de afaceri la DR Consultants la care sunt şi Director financiar. Sunt pasionat de domeniul economic şi de tot ce înseamnă administrare financiară şi de sporturi (în special de cele de iarnă). Îmi place să citesc, să călătoresc, să particip la multe conferinţe şi cel mai mult, îmi place să să cunosc foarte mulţi oameni. Pe termen lung, doresc ca prin acţiunile pe care le realizez să schimb mediul economic din România. Serviciile pe care le pot oferi sunt de consultanţă financiară pentru orice fel de organizaţie. Dacă doriţi să scrieţi pe acest blog sau să lucraţi cu mine pe diferite proiecte vă rog să mă contactaţi la: [email protected].

  Profilul de blogger pe toateBlogurile

Articole postate de Mihai Laurentiu

 • Cel mai usor mod de a investi la bursa din Romania 3

  ”- Laurențiu, vreau să investesc la BVB într-un mod cât mai ușor. Cum să fac acest lucru? – Dorești să ai o activitate pasivă sau activă? – Doresc o activitate pasivă și implicarea mea să nu fie neapărat pe urmărire.” Așa a decurs o discuție cu un prieten care ar dori să investească pe bursa […] Articolul Cel mai usor mod de a investi la bursa din Romania apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • Antreprenor si Investitor Activ la 17 ani cu Cristian Frunze S07E25 14

  Este ceva incredibil să vezi că poți face tot ce îți propui indiferent de vârsta pe care o ai. Episodul de astăzi este despre tineri care reușesc să se autodepășească la vârste la care cei mai multi se gândesc la total alte lucruri. Cristian Frunze, invitatul meu din acest episod, are doar 17 ani, este […] Articolul Antreprenor si Investitor Activ la 17 ani cu Cristian Frunze S07E25 apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • [Prezentare]Răspunsuri la întrebarea: Cum se fac banii? 19

  Înainte să îți dorești să afli răspunsuri la această întrebare, renunță la prejudecățile despre bani. Așa începe cartea lui Ramit Sethi ”Cum se fac banii?” sau ”I will teach you to be reach”, varianta în engleză. ✏️Despre autor: Ramit Sethi locuiește în California, America, este antreprenor și autor bestseller. Prima întâlnire cu investițiile a fost […] Articolul [Prezentare]Răspunsuri la întrebarea: Cum se fac banii? apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • Strategii de Investitii pentru incepatori in viziunea unui broker cu Antonio Oroian S07E24 20

  Un nou episod alărui de un nou invitat special. Îl avem prezent la podcast pentru a doua oară pe Antonio Oroian, broker la compania Goldring. Antonio Oroian are experiență atât pe piața locală cât și pe piețele internaționale. Scopul lui este să fie alături de clienți pe drumul investițiilor financiare și, mai ales, să îi […] Articolul Strategii de Investitii pentru incepatori in viziunea unui broker cu Antonio Oroian S07E24 apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • Cum investesti tinand cont de varsta pe care o ai? 12

  Mulți experți în domeniul planificării financiare, precum și al pensionarii recomandă economisirea a cel puțin 10% din tot ceea ce faci pentru a te pensiona. Modul cum economisești, dar și investești are impact direct asupra modului în care îți vei petrece anii pe care îi mai ai la dispoziție după muncă. Este important să te […] Articolul Cum investesti tinand cont de varsta pe care o ai? apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • Investitii diversificate pe intelesul tuturor cu Razvan Topa S07E23 24

  Dupa cum te-am invatat, subiectul investitiilor este unul foarte apreciat in comunitatea noastra si mereu vom avea invitati speciali pe această direcție. Astazi vom vorbi cu Razvan Topa. Răzvan este Senior Strategist & Partnership Manager  în cadrul companiei XTB România, compania pe care eu o folosesc in calitate de broker si ma bucur tare mult ca sustine podcastul Banii […] Articolul Investitii diversificate pe intelesul tuturor cu Razvan Topa S07E23 apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • Cum au performat companiile de la BVB in S1 2023 cu Rares Mihaila S07E22 32

  Podcastul Banii Vorbesc revine cu noi episoade în acestă toamnă în care ne vom axa pe domenii precum investiții și accelerare/dezvoltare venituri active. Episodul de astăzi este cu Rareș Mihăilă, prietenul meu și fondatorul platformei investestelabursa.ro alături de care organizăm evenimentul Invest Strategy Forum – cea mai importantă conferință din această toamnă pentru investitorii individuali […] Articolul Cum au performat companiile de la BVB in S1 2023 cu Rares Mihaila S07E22 apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • Stai Investit: Pierzi mai mult așteptând momentele potrivite 25

  „Far more money has been lost by investors preparing for corrections, or trying to anticipate corrections, than has been lost in corrections themselves.” – Peter Lynch În realitate, este mult mai benefic să fii investit pe toată perioada de timp decât să aștepți momentele cele mai bune. A anticipa piața este aproape imposibil – nimeni […] Articolul Stai Investit: Pierzi mai mult așteptând momentele potrivite apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • Strategia de investitii in ETF-uri cu Radu Murzea S07E21 45

  Intrerupem vara pentru un episod nou, un subiect pe care sigur il veti aprecia si cu un invitat foarte bun pe subiectul ales. Invitatul meu este Radu Murzea, speaker la confererinta de 3 zile de la Poiana Brasov, Invest Strategy Forum unde va avea o prezentare despre strategiile de investitii in ETF-uri (strategii pasive de […] Articolul Strategia de investitii in ETF-uri cu Radu Murzea S07E21 apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • Cum investim CALCULAT in actiuni individuale? Cristi Tudorescu S07E20 75

  Un episod interesant alături de Cristi Tudorescu – unul dintre speakerii ediției din acest an al Invest Strategy Forum – conferința de 3 zile, la Poiana Brașov, pentru investitori. Prinde oferta de early birds până pe 31 iulie investstrategyforum.ro. Cristian are un background de peste 15 ani în investiții și evaluarea acțiunilor listate la bursă. […] Articolul Cum investim CALCULAT in actiuni individuale? Cristi Tudorescu S07E20 apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • Strategia de Investitii a lui Lorand Soares Szasz S07E19 98

  Bine te-am găsit la un nou episod Banii Vorbesc – este un episod special cu un invitat special care sper fie de ajutor tuturor care se gândesc de ce să-și investească economiile. Este ultimul episod din prima jumatate a sezonului – vom avea o vară cu episoade mai puține. Revinim din toamnă cu episoade săptămânale.  […] Articolul Strategia de Investitii a lui Lorand Soares Szasz S07E19 apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • Copiii si banii: Cum se dezvolta o legatura buna cu Adrian Asoltanie S07E18 110

  Bine te-am regasit la un nou episod banii Vorbesc. Un episod in care vom vorbi despre copiii noștri și despre cum ar trebui să ne implicăm noi ca părinți în educație lor financiară. Educație financiară care TREBUIE să fie o PRIORITATE în educație fiecărui copil. Alaturi de mine, in acest episod, este cel mai cunoscut […] Articolul Copiii si banii: Cum se dezvolta o legatura buna cu Adrian Asoltanie S07E18 apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • Investitii pentru Copii – Totul despre Contul Junior Centenar 73

  Acest articol este pentru părinții care se gândesc din ce în ce mai mult la viitorul copiiilor lor și care vor să facă o investiție acum pentru ei la maturitate. Așa a aparut și Contul Junior Centar – un cont care poate fi o mică bază de pornire pentru acest tip de investiție. Fiind un […] Articolul Investitii pentru Copii – Totul despre Contul Junior Centenar apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • Cum investesc in actiuni individuale din SUA? cu Olga Ursu S07E17 88

  Bine te-am regasit la un nou episod banii Vorbesc. Un episod in care vom vorbi despre investitii in actiuni internationale (in special in cele din SUA) – un subiect foarte interesant care sper sa-ti atraga atentia si sa ramai pana la finalul episodului. Alaturi de mine, in acest episod, este Olga Ursu, fost broker de […] Articolul Cum investesc in actiuni individuale din SUA? cu Olga Ursu S07E17 apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • 30 de Ani de Experienta in Investitii cu dr. Adrian Morar S07E16 99

  Bine te-am regăsit la un nou episod banii Vorbesc. Vineri de vineri suntem aici. Luna Mai este ultima luna în care vom fi săptămână de săptămână, din iunie vom intra într-o secvență mai rară iar când va veni toamna vom fi iar prezenți în fiecare săptămână. Invitatul meu dr Adrian Morar, autorul cărții Echilibrul pietei […] Articolul 30 de Ani de Experienta in Investitii cu dr. Adrian Morar S07E16 apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe