Despre vise, viitor, disciplină și atoapărare, cu președintele ACS OKINAWA SM

  • Postat în Profesional
  • la 08-06-2022 08:32
  • 272 vizualizări






10 tineri provenind din comunitatea marginalizată din Sătmărel au participat săptămâna trecută la o activitate de descoperire de meserii a cărei gazdă a fost președintele ACS OKINAWA, sensei Csaba Nyesti. A fost prima activitate de când acești tineri vin la Centrul de zi care i-a acaparat 100% și care i-a ținut atenți până la final. Pe lângă tehnicile simple de auto-apărare învățate și noțiunile de bază ale artelor marțiale, povestea de viață a instructorului i-a pus pe gânduri și le-a insuflat o doză mare de inspirație.


“A fost ceva super! Nici măcar nu e nevoie de putere, exercițiile astea în care folosești mintea să scapi de cineva care te forțează sunt....pfffff, nu știu cum să spun. Mai vrem să venim de câte ori o să ne aducă Diana aici”, a afirmat Valentina. Csaba Nyesti a fost pasionat de lupte încă din copilărie iar visul lui a devenit realitate deoarece și-a dorit cu adevărat, a muncit și s-a autodisciplinat pentru a-și atinge țelul în viață. Sensei a punctat momente din viața personală dar și din viața elevilor sau a cunoscuților săi în care alegerea dintre bine și rău, dintre a reacționa pozitiv versus negativ, a schimbat destinul fiecăruia. Profitând de atenția celor prezenți, sensei a subliniat efectele de multe ori dramatice ale acțiunilor impulsive, ale furiei și pierderea autocontrolului, încurajându-i pe tineri să pună accent pe dezvoltarea personală, pe educație, pe învățarea unei meserii și pe fixarea unui țel în viață pentru care să lupte și asupra căruia să-și canalizeze energia.

„Tinerii voștri pot deveni orice își doresc. Le-am spus și lor asta, puterea nu înseamnă cine e cel mai violent, cel mai șmecher, cel mai tare. Puternic este cel care este disciplinat și realizează ceva în viață, ajunge ce își dorește și care devine exemplu pentru cei din jur de reușită. Fetele se pricep la manichiură, cosmetică, coafură, desen, canto. Le-am zis FACEȚI CEVA cu talentele voastre! Nu le irosiți! La fel și băieții, frizerie, mecanică auto, sunt plini de talente”, a spus Csaba la finalul activității.

Aceste activități se desfășoară în cadrul proiectului Și EU pot! IMAGINEZ, CRED și CONSTRUIESC un VIITOR de SUCCES!”. Proiectul este derulat de Asociația Stea în parteneriat cu Asociația Pirita Children-Copiii din Pirita și beneficiază de o finanțare în valoare de 150000 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.”

Despre Asociația Stea

Asociația Stea este un ONG creat în Satu Mare in 2004, având misiunea de a susține oamenii și comunitățile marginalizate prin educație și antreprenoriat pentru a depăși obstacolele ce stau în calea incluziunii lor sociale. Viziunea Stea este o lume în care cei mai vulnerabili au puterea să iasă din sărăcie, să-și construiască o viață demnă pentru familiile lor și să contribuie la dezvoltarea comunităților din care fac parte. Pentru mai multe informații, accesați www.asociatiasteasm.ro.

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat din Granturile SEE 2014 – 2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro . Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eegrants.ro.

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente