Despre meseria de dentist, despre igiena dinților și prevenirea apariției problemelor dentare, cu dr. Mădălina Palcău, invitata noastră în cadrul proiectului nostru de suflet, EduMotivation.
19 copii din comunitatea din Sătmărel au participat astăzi la activitatea “Medicină dentară. Medic stomatolog. Igiena dinților” cu specialistul Mădălina Palcău, absolventă a Universității “Victor Babeș” din Timișoara, Facultatea de Medicină Dentară. Activitatea face parte din proiectul EduMotivation prin care Asociația Stea își propune să lărgească orizonturile și perpectivele de viitor ale copiilor, oferindu-lemodele de succes din comunitate.
Având o vastă experiență mai ales cu copiii, Mădălina a acceptat invitația noastră, aceea de a motiva copiii din mediile defavorizate și de a le prezenta o meserie importantăși frumoasă, aceea de dentist.
După prezentarea invitatei respectiv prezentarea acestei profesii, Mădălina a abordat tema igienei dentare, atât de precară în mediile defavorizate. Folosindu-se de modele de studiu cu dinți și periuțe, aceasta a invitat toți copiii prezenți să execute periajul mostrelor.
Activitățile practice au continuat cu exercițiul
“Dentist pentru o zi” prin care fiecare copil și-a luat rolul în serios având sarcina de a verifica dinții coechipierului în vederea localizării cariilor dentare. Având o fișă cu dentiția temporară sau permanentă, micii dentiști au bifat pe desen dintele/dinții cu probleme.Partea de final a acestei întâlniri a revenit igienei orale “pe viu”, fiecare copil participând la exercițiile de periaj corect cu periuța și pasta de dinți, coordonate de către invitata noastră împreună cu echipa educativă și cu voluntarii Asociației Stea.
Fiecare copil a plecat acasă motivat să respecte și să urmeze regulile de igienă orală dar și cu un pachet care conține o pastă și o perie de dinți primite în dar.
Mulțumim dr. Mădălinei Palcău pentru deschiderea și susținerea misiunii noastre!
EduMotivation este un program de activități extracurriculare pentru dezvoltarea psihosocială a copiilor care trăiesc în zone marginalizate. Proiectul este finanțat de CCFD - Terre Solidaire.