Fabrica de confecții OTTO HERMANN și-a deschis porțile pentru tinerii dornici să învețe o meserie

  • Postat în Profesional
  • la 21-10-2021 09:13
  • 329 vizualizări

Fabrica de confecții textile OTTO HERMANN și-a deschis astăzi porțile pentru tinerii proveniți din comunitatea marginalizată din Sătmărel, incluși în proiectul “Ateliere de dezvoltare a competențelor tinerilor pentru incluziune“, finanțat de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare.

Firma OTTO HERMANN a fost lansată în anul 2000 iar doi ani mai târziu au apărut primele colecții, cu piață de desfacere în Ungaria, SUA și România.

Cunoscutul brandul OTTO HERMANN este unul de lux, dedicat sexului frumos, colecțiile sale fiind apreciate atât la nivel național cât și internațional. Otto Hermann este fondatorul acestui brand care îi poartă numele, fiind specializat în domeniul confecțiilor în Germania, unde a și lucrat în domeniu mai mulți ani.

El i-a întâmpinat pe tinerii de la Asociația Stea și le-a oferit informații atât despre procesul de producție cât și despre oportunitățile pe care le oferă celor care sunt în căutarea unui loc de muncă, inclusiv pregătirea necesară. A urmat o vizită a fabricii unde tinerii au putut observa pas cu pas etapele de transformare a materialelor în obiecte vestimentare desăvîrșite. Au atins materialele, au pus întrebări, au admirat rochiile, paltoanele, pantalonii și alte produse deja realizate, pregătite pentru export și chiar și-au exprimat intenția de a răspunde invitației lui Otto Hermann de a intra în domeniul confecțiilor textile.

“La atelierul de croitorie de la Stea ei învață elementele de bază însă deseori, dacă le explicăm că trebuie să descoase un obiect creat de ei pentru că nu este bine cusut, sau nu este drept sau din varii motive, ei opun rezistență. Vizita de astăzi și faptul că au văzut produse finite pe care a fost aplicată o bulină deoarece nu sunt conforme, îi ajută să înțeleagă de ce este obligatoriu ca atunci când realizezi ceva, mai ales la un loc de muncă, să respecți indicațiile și să faci cât mai bine acel lucru, altfel lucrezi de două ori la acel lucru și pierzi din timpul alocat altei sarcini”, a spus Mirela Molnar, asistent social responsabil de proiect.

Proiectul de tineret are ca scop creșterea gradului de pregătire pentru incluziune socială a tinerilor marginalizați prin dezvoltarea de competențe cu asigurarea de oportunități concrete pentru ca aceștia să devină persoane active în comunitatea sătmăreană. Combinând atelierele de creație organizate la centrul de zi cu activitățile de educație non-formale, tinerii dobândesc atât competențe profesionale cât și abilități personale precum autocunoașterea, stima de sine etc.

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente