Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe vestea.net
INGREDIENTE
700 gr. fasole (din recolta proprie, de la piață sau
conservă)
4 cepe mici
3 morcovi
6 catei de usturoi
2 linguri ulei de masline
1/2 telina
1 crenguta cimbru
2 linguri mustar clasic
sare
piper
1 lingurita boia de ardei dulce
pasta de tomate
1 ceapa mare pentru calit
ulei de floarea soarelui pentru calit
MOD DE PREPARARE RETETA FASOLE BATUTA
Fasolea trebuie fiartă. La fel procedăm și cu celelalte
legume.
Dupa ce au fiert le-am scos in strecuratoare, am scos ceapa si
cimbrul, am pus totul intr-un vas de inox pasand fasolea cu
legumele pana au devenit o pasta fina. Am adaugat 2 linguri ulei de
masline, sare si piper, am lasat cateva minute sa stea. Am pisat
usturoiul si l-am adaugat lasand iarasi sa stea cateva minute pana
se imbina aromele.La urma am adaugat cele 2 linguri de mustar
amestecand bine.
Intr-o tigaie am pus o ceapa mare tocata cu 2 linguri de ulei de
floarea soarelui, 1 lingurita boia de ardei dulce, 200 ml. suc de
rosii si le-am calit bine pana a scazut si s-a format un sos.
Am adaugat peste fasolea pregatita si am intepat cu furculita sa se
intrepatrunda.
Puteți încerca varianta din fotografie, cu pâine prăjită și cu
murături…
ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.