Fasole bătută. Rețetă de post

  • Postat în Mass Media
  • la 15-04-2025 12:50
  • 10 vizualizări
Fasole bătută. Rețetă de post
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe vestea.net

INGREDIENTE

700 gr. fasole (din recolta proprie, de la piață sau conservă)
4 cepe mici
3 morcovi
6 catei de usturoi
2 linguri ulei de masline
1/2 telina
1 crenguta cimbru
2 linguri mustar clasic
sare
piper
1 lingurita boia de ardei dulce
pasta de tomate
1 ceapa mare pentru calit
ulei de floarea soarelui pentru calit

MOD DE PREPARARE RETETA FASOLE BATUTA

Fasolea trebuie fiartă. La fel procedăm și cu celelalte legume.
Dupa ce au fiert le-am scos in strecuratoare, am scos ceapa si cimbrul, am pus totul intr-un vas de inox pasand fasolea cu legumele pana au devenit o pasta fina. Am adaugat 2 linguri ulei de masline, sare si piper, am lasat cateva minute sa stea. Am pisat usturoiul si l-am adaugat lasand iarasi sa stea cateva minute pana se imbina aromele.La urma am adaugat cele 2 linguri de mustar amestecand bine.
Intr-o tigaie am pus o ceapa mare tocata cu 2 linguri de ulei de floarea soarelui, 1 lingurita boia de ardei dulce, 200 ml. suc de rosii si le-am calit bine pana a scazut si s-a format un sos.
Am adaugat peste fasolea pregatita si am intepat cu furculita sa se intrepatrunda.

Puteți încerca varianta din fotografie, cu pâine prăjită și cu murături…

Pofta buna!

K. Ratița / sursa P.O.G.