Iluminarea naturala a spatiilor interioare a fost o prioritate inca de la inceputurile locuirii, constituind in acelasi timp si o problema, prin deschiderile lasate in constructii putand sa patrunda frigul, ploaia, vantul, caldura. Aceste deschideri lasate in pereti au capatat denumirea de ferestre, permitand trecerea luminii, a aerului sau a sunetului atunci cand sunt deschise.
La inceput, protectia golurilor s-a realizat cu piele de animale, tesaturi, hartie, lemn sau placi subtiri de piatra prinse pe cadre de lemn sau doar cu obloane.
Folosirea maselor plastice la ferestre termopan Arad, a permis la aparitia unor profile din pvc cu mai multe camere, ca element alternativ pentru ferestrele din lemn sau aluminiu. Datorita unei mari elasticitati a profilelor, este necesara folosirea de profile metalice de armare care sa rigidizeze ansamblul si sa asigure rezistenta in timp
Partile unei ferestre termopan Arad:
Tocul ferestrei – este cel care sustine si face legatura cu elementele constructive adiacente, pereti sau structura.
Rama ferestrei – este cea care sustine vitrajul (din sticla) si care permite deschiderea ferestrei. Este foarte important pentru noi cei de la ferestre termoan Arad, ca legatura dintre toc si rama sa fie cat mai etansa, pentru a nu permite infiltratii de apa sau trecerea aerului si pentru a permite un transfer de energie eficient.
Vitrajul, geamul – este cel care confera ferestrei o parte importanta a calitatilor acesteia. La ora actuala nu se mai utilizeaza geamuri simple, ci numai unitati vitrate duble sau triple (geam termopan cu doua sau trei foi de sticla)
Parapetul – reprezinta inaltimea peretelui de sub fereastra si poate avea inaltime variabila, in functie de arhitectura fatadei. Inaltimea “normala” a unui parapet este cuprinsa intre 80 – 90 cm, dar poate fi si mai inalt la cladirile cu multe etaje. In cazul parapetilor mai mici de 80 cm, radiatoarele (caloriferele) pot fi montate langa ferestra.
Feroneria – cuprinde atat balamalele si mecanismele de inchidere a ferestrei dar si garniturile de etansare. In functie de materialul din care este confectionata tamplaria este foarte important ca feroneria sa suporte modul de utilizare si comportament al acesteia. O feronerie performanta poate prelungi durata de utilizare a ferestrelor.Acesta este motto-ul pe care noi cei de la ferestre termopan Arad il urmam.
Elemente de finisare, accesorii:
Glaf de exterior, are rolul de a impiedica acumularea de apa la partea de jos a unei ferestre, precum si scurgerea apei direct pe fatada.
Glaful de interior – are rol decorativ si in functie de latime, poate ascunde sub el radiatorul sau poate face parte din masca pentru radiator.
Grilaje decorative: au rol in securitatea cladirii, dar prin felul in care arata pot avea si rol decorativ. In general sunt fixe dar exista si variante de grilaje mobile
Elemente de protectie solara folosite de ferestre termopan Arad. Au rolul de a proteja atat fereastra dar si interiorul de conditii extreme, viscol, furtuna, soare puternic, grindina, dar pot avea si un rol in asigurarea securitatii.
Pentru mai multe detalii vizitati site-ul nostru www.premiumfenster.ro