In articolul urmator va prezentam top 3 greseli pe care le-am remarcat la cumparatorii de locuinte in procesul de achizitie.
Atat in perioada boom-ului imobiliar cat si in prezent, in
conditiile unei piete imobiliare in cadrul careia preturile
locuintelor se apropie de pragul de jos, am remarcat o serie de
greseli pe care le fac cei care cumpara. Astfel am intocmit un top
al celor mai raspandite 3 greseli in procesul de achizitie a unei
locuinte:
1. Finisaje vs locatie.
Esti dispus sa platesti mai mult pentru o locuinta care arata mai bine? Atentie! Este foarte probabil sa te lasi condus de sentimente si sa faci o achizitie proasta. Finisajele s-ar putea sa nu fie la calitatea prezentata de vanzator si nici la preturile pe care le auzi. Mai mult, fiecare dintre noi isi va personaliza locuinta mai devreme sau mai tarziu, conform propriilor preferinte, atat in ceea ce priveste functionalitatea cat si materialele folosite sau paleta de culori. Mai ales ca e vorba de o achizitie pe termen lung. Cel mai important lucru, atunci cand iti cauti o locuinta este zona in care este plasata. Sa fii mai aproape de serviciu, de scoala, de prieteni, etc, sa ai acces la facilitati de transport, de alimentatie, de petrecere a timpului liber, ar trebui sa constituie punctul de plecare atunci cand pornesti la drum. Locatia casei cumparate nu o poti schimba, finisajele da!
2. Calitate vs pret.
Am remarcat, draga cumparatorule, ca esti tentat sa negociezi. Nu e un lucru rau, dar nu o fa nechibzuit, de la prima strangere de mana. Cei mai multi dintre cumparatori petrec o buna parte din intalnirea de vizionare discutand despre pretul locuintei, dar nu despre data la care au fost facute ultimele imbunatatiri; despre pret, dar nu despre zona si vecini; despre pret dar nu despre conditiile de plata. Calitatea unei oferte nu consta in varul proaspat de pe pereti sau in numarul de camere al profilului de termopan. Aceasta este asa-numita "calitate palpabila". Calitatea reala consta in functionalitatea unei locuinte, pornind de la modul de distributie a camerelor, pana la facilitatile zonei in care este plasata. Ai facut o achizitie buna atunci cand ai cumparat o locuinta ideala pentru confortul tau si al familiei tale, nu atunci cand ai platit mai putin!
3. Hotarare vs indecizie.
Experienta ne spune ca, atunci cand esti in fata unei incercari, fie ca e vorba de cumparerea unei locuinte, fie orice alta problema din viata ta, capacitatea de a te aduna si a lua o hotarare in cel mai scurt timp este solutia castigatoare. Nu trebuie sa amani un raspuns, fa o oferta. Nu ai nimic de pierdut! Pentru asta nu trebuie sa-ti asumi riscuri. Riscurile si le asume cei ce nu sunt stapani pe situatie. Cand pornesti in cautarea unei locuinte asigura-te ca ai toate datele cu privire la tipul de locuinta cautat, zona unde sa fie plasata, modalitatea de plata, etc. Legat de acest ultim aspect, iti oferim un sfat bonus: alege un consilier de credite bun, care cunoaste bine pasii ce urmeaza a fi facuti pentru obtinerea creditului(eventual mici scurtaturi) decat sa alergi in cautarea creditului cel mai ieftin de pe piata. Vei economisi ceva maruntis dar vei pierde foarte mult timp. Ba, mai mult, poate nici nu vei obtine banii necesari
Daca nu cer prea mult si daca crezi ca articolul merita,foloseste si butoanele de mai jos.Multumesc.