Incep direct: am realizat prima mea dulceata de trandafiri. O experienta extremde parfumata si un pic prea dulce dupa gustul meu, insa daca vi se intampla,sa nu vi-o refuzati!
Am citit mai multe retete, insa fiind prea mare diferenta intre ele privindcantitatile, am cam improvizat, insa rezultatul mi s-a parut multumitor.Astfel: 1/2 kg trandafiri de dulceata, 1 kg zahar (brut), doua lamai, esenta de vanilie.(petalele se framanta cu zeama de la lamai; zaharul l-am dizolvat in aproximativ1.8 litri de apa si cand a inceput sa fiarba se spumeaza daca e cazul si se adauga petalele, continuind fierberea; finalul l-am verificat obisnuit, cu o picatura din lichid in apa rece; din vanilie am pus vreo trei picaturi).Crampeie colorate din natura! Si mentionez ca am vazut deja tei infloriti. Aici am modificat o cutie de servetele. Poate aveti nevoie si voi de acest gen de transformare pentru maruntisuri, creioane, etc...Lipirea am facut...