Kasespatzle, taietei nemtesti cu branza si ceapa caramelizata

  • Postat în Life
  • la 30-01-2017 12:54
  • 521 vizualizări
Kasespatzle, taietei nemtesti cu branza si ceapa caramelizata
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Homemade by Oana

Kasespatzle sunt niste taietei nemtesti facuti simplu din faina, ou si apa si acoperiti cu multa branza si ceapa caramelizata. Exista mai multe variante de spatzle, consumate si in Austria sau Elvetia, unele dintre ele cu diferite tocane, carnati sau lucruri care in general par sa mearga cu bere. Partea buna este ca se gatesc foarte usor, deci nu este nevoie sa fiti intr-o taverna din Munchen ca sa va bucurati de ei.
Ingrediente
Pentru spatzle:
300 g faina
3 oua
150 ml apa minerala
1 lingurita sare

Pentru topping:
4 cepe albe
200 g branza Emmenthaler
1 lingura unt
1 legatura ceapa verde
sare
piper

1. Pentru a pregati aluatul de taietei, puneti intr-un bol toate ingredientele. Amestecati cu mixerul pana cand aluatul incepe sa formeze un fel de bule. Atunci este gata.
2. Puneti apa cu sare intr-o oala si aduceti-o la fierbere. Luati un tocator, puneti cate o lingura de aluat pe el si duceti tocatorul deasupra oalei cu apa. Cu ajutorul unui cutit sau tocator de aluat, desprindeti cate un taietel mai gros si lasati-l sa cada in apa. Lasati-i sa fiarba 2,3 minute, apoi scoateti-i si puneti-i intr-o tava. Adaugati imediat branza Emmenthaler rasa si amestecati bine. In acest fel, branza o sa se topeasca.
3. Tocati ceapa rondele, ca pentru onion rings. Puneti untul intr-o tigaie si lasati-l sa se topeasca. Adaugati ceapa si lasati-o sa se caramelizeze.
4. Puneti ceapa caramelizata peste spaetzle si presarati ceapa verde tocata.

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente