Azi ne gândim cu recunoștință la toți cei care au contribuit și sprijină în continuare funcționarea ecosistemului care a devenit Grădina Stea. Aici, grija pentru natură și grija pentru oameni se alimentează reciproc și aduc plus valoare întregii comunități.
Cu sprijinul partenerilor francezi am învățat să prețuim natura inițiindu-ne în tainele agroecologiei. Mulcirea și scoaterea buruienilor manual înseamnă mai multă muncă, dar și satisfacția că nu poluăm solul și-l putem cultiva oricând, fără nici o teamă. Folosirea a diverse insecticide naturale pe bază de urzici, bicarbonat de sodiu, usturoi, crăițe, busuioc, mărar, cimbru, ardei iute și alte plante, nu garantează aceeași eficacitate și eficiență precum cele chimice, dar obținem legume sănătoase și gustoase. Iar cea mai mare bucurie este să știm că le putem recomanda cu încredere tuturor, chiar și celor care sunt obligați de starea lor de sănătate, să alegă cu mare atenție ceea ce consumă. Suntem astfel printre puținii producători locali care pot răspunde nevoii de legume bio pe piața sătmăreană.
Cu sprijinul autorităților locale și a Direcției de Asistență Socială Satu Mare, care asigură comodatul pentru terenul pe care se află Grădina Stea, am reușit de-a lungul timpului să atragem diferite finanțări nerambursabile (granturile SEE 2009 – 2014 prin Fondul ONG în România (www.fondong.fdsc.ro); OMV Petrom în cadrul programului de finanțare „Idei din Țara lui Andrei”, etc) prin care am realizat dotările necesare: solarii, puț de apă, sistem de irigații, echipamente.Iar dincolo de latura ei horticolă, Grădina Stea este locul în care se întâmplă adevărate transformări în viețile unor oameni care nu au avut șansa de a se naște în familii care să le ofere tot ceea ce aveau nevoie pentru a avea acces la o educație de calitate. Aici, prin programul de terapie prin horticultură construit de o echipă dedicată și susținut de către partenerii noștri Aide et Action, Grenoble Isère Roumanie et Solidarité Enfance Roumanie,zeci de tineri și adulți și-au descoperit puterea de a-și îmbunătății viețile cu forțe proprii. Au înțeles că sunt capabili să muncească, au învățat să se prețuiască pe ei înșiși și să devină responsabili de propriul lor progres, pentru a-și atinge aspirațiile și a avea mai bine grijă de ei și de familiile lor.
Coșul de legume din Grădina Stea poate fi comandat de sătmăreni pe pagina de facebook https://www.facebook.com/gradinasteasau pe site-ul http://www.gradinastea.ro/. Compoziția coșului variază săptămânal, în funcție de sezon, fiind asigurată coacerea legumelor pe plantă și prospețimea prin livrarea rapidă, în ziua culegerii.